BAŞPEHLİVANLAR KARAARMUT’TA ER MEYDANI’NA ÇIKIYOR

SPOR 20.07.2022 - 14:07, Güncelleme: 20.07.2022 - 14:07 12097+ kez okundu.
 

BAŞPEHLİVANLAR KARAARMUT’TA ER MEYDANI’NA ÇIKIYOR

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Yağlı Pehlivan Güreşleri 21 Temmuz Perşembe günü Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Mevkii’nde gerçekleştirilecek. Güreş alanına Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz araç kaldırılacak.
    Bölgede ses getiren organizasyonlara ev sahipliği yapan Ünye, ata sporumuz olan at yarışlarının ardından geleneksel hale getirdiği yağlı pehlivan güreş etkinliğini de gerçekleştiriyor.   Bu yıl 21.’si düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında başpehlivanlar Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Tepesi’ndeki er meydanına çıkacak. 21 Temmuz Perşembe saat 11.00’da başlayacak olan güreşler için Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 09.00’dan itibaren ücretsiz araç kaldırılacak.   Başkan Tavlı, “Ata Sporumuz Güreşleri Her Zaman Yaşatacağız” Yarın yapılacak güreş etkinliğine tüm Ünye halkını davet eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “bu yıl gerçekleştirmekte olduğumuz 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında ata sporumuz olan Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni de güreşsever vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde ter dökmüş ve başpehlivanlık unvanı almış çok sayıda başpehlivanımızın mücadelesini birlikte izleyeceğiz. Ünye’mizde artık geleneksel hale gelen yağlı pehlivan güreşlerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. 24 Temmuz’a kadar sürecek olan festival etkinliklerimizin bir ayağını oluşturan yağlı pehlivan güreşlerinin centilmenlik içerisinde kazasız bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.
Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Yağlı Pehlivan Güreşleri 21 Temmuz Perşembe günü Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Mevkii’nde gerçekleştirilecek. Güreş alanına Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz araç kaldırılacak.

 

 

Bölgede ses getiren organizasyonlara ev sahipliği yapan Ünye, ata sporumuz olan at yarışlarının ardından geleneksel hale getirdiği yağlı pehlivan güreş etkinliğini de gerçekleştiriyor.

 

Bu yıl 21.’si düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında başpehlivanlar Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Tepesi’ndeki er meydanına çıkacak. 21 Temmuz Perşembe saat 11.00’da başlayacak olan güreşler için Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 09.00’dan itibaren ücretsiz araç kaldırılacak.

 

Başkan Tavlı, “Ata Sporumuz Güreşleri Her Zaman Yaşatacağız”

Yarın yapılacak güreş etkinliğine tüm Ünye halkını davet eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “bu yıl gerçekleştirmekte olduğumuz 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında ata sporumuz olan Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni de güreşsever vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde ter dökmüş ve başpehlivanlık unvanı almış çok sayıda başpehlivanımızın mücadelesini birlikte izleyeceğiz. Ünye’mizde artık geleneksel hale gelen yağlı pehlivan güreşlerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. 24 Temmuz’a kadar sürecek olan festival etkinliklerimizin bir ayağını oluşturan yağlı pehlivan güreşlerinin centilmenlik içerisinde kazasız bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.