300 KOYUNU OT ZEHİRLEMİŞ!

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 26.05.2022 - 22:54, Güncelleme: 26.05.2022 - 22:54 2360+ kez okundu.
 

300 KOYUNU OT ZEHİRLEMİŞ!

Önceki gün meydana gelen olayda Çambaşı Yaylasına giden 300 koyun Turnalık obasında zehirlendi.
    Olaya hemen Kabadüz Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleriyle, serbest veterinerler müdahale edildi. Bu müdahale sonucu 23’ü dışında 300 koyun kurtarıldı. Telef olan koyunların 13’ünün İmdat Kovan’ın sürüsüne katılan Nermin Levent’e, 10’unun ise Aydın Yeşilyurt’a ait olduğu öğrenildi. Telef olan koyunlar herhangi bir hastalığa neden olmaması için kireçleme yapılarak gömüldü.     OT AŞISI YAPILIYOR   Öte yandan yapılan incelemede koyunların ot zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. Normalde zorunlu olmamakla birlikte yaylaya çıkan sürülere ot aşısının yapıldığı, daha fazla ve aniden güneş gördüğü için sahildeki ot yapısı ile yayladaki ot yapısının aynı olmadığı, yayladaki ottan çok yiyen hayvanlarda mide asidinin fazla üretilmesi bunun da bağırsaklardan kana karışması sonucu bu tür zehirlenme sonucu ölüm olaylarının görüldüğü kaydedildi. Telef olan 23 koyun dışındaki koyunlar ise yapılan muayene sonucu herhangi bir olumsuzluk olmaması üzerine obalarına gönderildi.  
Önceki gün meydana gelen olayda Çambaşı Yaylasına giden 300 koyun Turnalık obasında zehirlendi.

 

 

Olaya hemen Kabadüz Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleriyle, serbest veterinerler müdahale edildi. Bu müdahale sonucu 23’ü dışında 300 koyun kurtarıldı.

Telef olan koyunların 13’ünün İmdat Kovan’ın sürüsüne katılan Nermin Levent’e, 10’unun ise Aydın Yeşilyurt’a ait olduğu öğrenildi.

Telef olan koyunlar herhangi bir hastalığa neden olmaması için kireçleme yapılarak gömüldü.  

 

OT AŞISI YAPILIYOR

 

Öte yandan yapılan incelemede koyunların ot zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. Normalde zorunlu olmamakla birlikte yaylaya çıkan sürülere ot aşısının yapıldığı, daha fazla ve aniden güneş gördüğü için sahildeki ot yapısı ile yayladaki ot yapısının aynı olmadığı, yayladaki ottan çok yiyen hayvanlarda mide asidinin fazla üretilmesi bunun da bağırsaklardan kana karışması sonucu bu tür zehirlenme sonucu ölüm olaylarının görüldüğü kaydedildi. Telef olan 23 koyun dışındaki koyunlar ise yapılan muayene sonucu herhangi bir olumsuzluk olmaması üzerine obalarına gönderildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.