"SEÇİMDE PARMAK BOYASI YENİDEN UYGULANSIN"

BÖLGE GÜNDEMİ 18.04.2022 - 12:47, Güncelleme: 18.04.2022 - 12:47 2487+ kez okundu.
 

"SEÇİMDE PARMAK BOYASI YENİDEN UYGULANSIN"

Demokrat Parti (DP) Ordu İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, ilk yapılacak seçimde sandık güvenliği için yeniden parmak boyası uygulamasının geri getirilmesini istedi.
Dr. Yücesan, açıklamasında, ilk yapılacak seçimde sandık güvenliğinin tüm partiler için önem arz ettiğini belirterek, bu konuda her partinin önlem alacağını söyledi.  Bu konuda en çok hassasiyet gösteren partilerin başında Demokrat Parti geldiğini aktaran Dr. Yücesan, hatta bu konuda kanun teklifi de verildiğini ifade etti.  "Parmak Boyası Yeniden Uygulansın" kanun teklifini veren ilk partinin DP olduğunu açıklayan Yücesan, bu konuda kararlı olduklarının altını çizdi.  Dr. Yücesan, şöyle konuştu: "Demokrasiyi, seçimlerin yapılıyor olması ile ölçeklendiren bir anlayış hâkim. Ancak asıl mesele demokrasinin öncelikle her satıhta işlemesi, sandık bazında ise seçimlerin hangi şartlarda ve nasıl yapıldığıdır. Sandık güvenliğini tesis etmeden, sandığı demokrasi için bir referans kabul edemeyiz. Bu bakımdan Parmak Boyası yeniden uygulanmalı, en azından milletimiz iradesinin tecelli edeceğine inanmalıdır. Onun için Demokrat Parti olarak Parmak Boyası yeniden uygulansın diye ilgili kanun teklifimizi verdik." Başkan Yücesan, süreci parti olarak sonuna kadar takip edeceklerini sözlerine ekledi. 
Demokrat Parti (DP) Ordu İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, ilk yapılacak seçimde sandık güvenliği için yeniden parmak boyası uygulamasının geri getirilmesini istedi.

Dr. Yücesan, açıklamasında, ilk yapılacak seçimde sandık güvenliğinin tüm partiler için önem arz ettiğini belirterek, bu konuda her partinin önlem alacağını söyledi. 

Bu konuda en çok hassasiyet gösteren partilerin başında Demokrat Parti geldiğini aktaran Dr. Yücesan, hatta bu konuda kanun teklifi de verildiğini ifade etti. 

"Parmak Boyası Yeniden Uygulansın" kanun teklifini veren ilk partinin DP olduğunu açıklayan Yücesan, bu konuda kararlı olduklarının altını çizdi. 

Dr. Yücesan, şöyle konuştu:

"Demokrasiyi, seçimlerin yapılıyor olması ile ölçeklendiren bir anlayış hâkim. Ancak asıl mesele demokrasinin öncelikle her satıhta işlemesi, sandık bazında ise seçimlerin hangi şartlarda ve nasıl yapıldığıdır. Sandık güvenliğini tesis etmeden, sandığı demokrasi için bir referans kabul edemeyiz. Bu bakımdan Parmak Boyası yeniden uygulanmalı, en azından milletimiz iradesinin tecelli edeceğine inanmalıdır. Onun için Demokrat Parti olarak Parmak Boyası yeniden uygulansın diye ilgili kanun teklifimizi verdik."

Başkan Yücesan, süreci parti olarak sonuna kadar takip edeceklerini sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.