Başkan Şentürk: "Sanayici İflas Ediyor İktidar Hâlâ Zam Yapıyor!"

SİYASET 03.04.2022 - 15:18, Güncelleme: 03.04.2022 - 15:18 6268+ kez okundu.
 

Başkan Şentürk: "Sanayici İflas Ediyor İktidar Hâlâ Zam Yapıyor!"

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, bugün itibarıyla sanayide kullanılan elektriğe yüzde 20 zam gelmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Şentürk," Türkiye'de tarımdan sonra az olan sanayi de bitecek"dedi.
"AYRICALIK YERİNE ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPIYORLAR!" AKP'nin istikrarsız politikalar izlediğini belirten Başkan Şentürk, "Nisan ayına girilmesiyle birlikte doğal gazın ardından bir zam da elektriğe geldi. Elektrikte sanayi abonelerinin bugünden itibaren geçerli olan tarifesine yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, alçak gerilim sanayi abonelerinin 1 Nisan'dan itibaren geçerli elektrik tarifesi yaklaşık yüzde 20 zamlandı. Bu aboneler için kilovatsaat başı elektrik fiyatı 191,77 kuruştan 230,10 kuruşa yükseldi. Zaten sanayici iflasın eşiğindeydi. Sanayi faliyetleri hem pandemi, hem zamlar, hem de İran'ın doğalgazı kesmesiyle sekteye uğramıştı. İktidar ise sanayicinin elinden hiçbir zaman tutmadı. Şimdi de aynısı oluyor. Sanayicileri zora sokuyorlar. İş yerlerini işletilemez hâle getiriyorlar. İktidar sanayiyi destekleyeceğine, ayrıcalık göstereceğine, bilhassa indirim yapacağına hâlâ kasten zam üstüne zam yapıp, dışa bağımlı olmamızı sağlayıp, sanayicileri iflasa sürüklemeye çalışıyorlar. Türkiye'yi resmen uçuruma sürüklüyorlar"şeklinde konuştu.  
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, bugün itibarıyla sanayide kullanılan elektriğe yüzde 20 zam gelmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Şentürk," Türkiye'de tarımdan sonra az olan sanayi de bitecek"dedi.



"AYRICALIK YERİNE ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPIYORLAR!"

AKP'nin istikrarsız politikalar izlediğini belirten Başkan Şentürk, "Nisan ayına girilmesiyle birlikte doğal gazın ardından bir zam da elektriğe geldi. Elektrikte sanayi abonelerinin bugünden itibaren geçerli olan tarifesine yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, alçak gerilim sanayi abonelerinin 1 Nisan'dan itibaren geçerli elektrik tarifesi yaklaşık yüzde 20 zamlandı. Bu aboneler için kilovatsaat başı elektrik fiyatı 191,77 kuruştan 230,10 kuruşa yükseldi. Zaten sanayici iflasın eşiğindeydi. Sanayi faliyetleri hem pandemi, hem zamlar, hem de İran'ın doğalgazı kesmesiyle sekteye uğramıştı. İktidar ise sanayicinin elinden hiçbir zaman tutmadı. Şimdi de aynısı oluyor. Sanayicileri zora sokuyorlar. İş yerlerini işletilemez hâle getiriyorlar. İktidar sanayiyi destekleyeceğine, ayrıcalık göstereceğine, bilhassa indirim yapacağına hâlâ kasten zam üstüne zam yapıp, dışa bağımlı olmamızı sağlayıp, sanayicileri iflasa sürüklemeye çalışıyorlar. Türkiye'yi resmen uçuruma sürüklüyorlar"şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.