ODÜ’de “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Programı Gerçekleştirildi

BÖLGE GÜNDEMİ 10.03.2022 - 14:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1234+ kez okundu.
 

ODÜ’de “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Programı Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” paneli düzenlendi.
Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Fakülte Dekanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü farkındalık oluşturma ve bilinçlenme noktasında çok önemsiyorum. Bununla birlikte kadınlarımızı sadece bir güne sığdırmanın yeterli olmadığı düşüncesindeyim. Kadınlarımızın bireysel hak ve özgürlüklerinin korunması için elimizden ne geliyorsa yapmamız gereklidir. Aslında kadın erkek ayrımı diye bir durum söz konusu değildir, biz bir bütünün iki parçasıyız, nihayetinde hepimiz insanız. Kadın ile erkeği kutuplaştırmak her iki cinse yapılan en büyük kötülüktür. Bizim milli ve manevi gerçekliklerimiz kadına sahip oldukları hakları vermeyi bir emir addeder. Eğer kadının hakkı ihlal ediliyorsa, kadına zulmediliyorsa, kadın ötekileştiriliyorsa onları toplum olarak, insan olarak savunmak hepimizin boynunun borcudur. Bu önemli günün bir farkındalık ve bilinç oluşturması dileklerimle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil moderatörlüğünde gerçekleştirilen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” paneline geçildi. Panelistler; Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Beyhan Taş “Bilimde Başarılı Kadın Hikayeleri”, Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu “Medyada Başarılı Kadın İmgesi”, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Çatıker, “Sağlık Alanında Başarılı Kadın Hikayeleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Program soru-cevap bölümü ile sona erdi. ODÜ Basın    
Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” paneli düzenlendi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Fakülte Dekanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü farkındalık oluşturma ve bilinçlenme noktasında çok önemsiyorum. Bununla birlikte kadınlarımızı sadece bir güne sığdırmanın yeterli olmadığı düşüncesindeyim. Kadınlarımızın bireysel hak ve özgürlüklerinin korunması için elimizden ne geliyorsa yapmamız gereklidir. Aslında kadın erkek ayrımı diye bir durum söz konusu değildir, biz bir bütünün iki parçasıyız, nihayetinde hepimiz insanız. Kadın ile erkeği kutuplaştırmak her iki cinse yapılan en büyük kötülüktür. Bizim milli ve manevi gerçekliklerimiz kadına sahip oldukları hakları vermeyi bir emir addeder. Eğer kadının hakkı ihlal ediliyorsa, kadına zulmediliyorsa, kadın ötekileştiriliyorsa onları toplum olarak, insan olarak savunmak hepimizin boynunun borcudur. Bu önemli günün bir farkındalık ve bilinç oluşturması dileklerimle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil moderatörlüğünde gerçekleştirilen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” paneline geçildi. Panelistler; Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Beyhan Taş “Bilimde Başarılı Kadın Hikayeleri”, Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu “Medyada Başarılı Kadın İmgesi”, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Çatıker, “Sağlık Alanında Başarılı Kadın Hikayeleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.

ODÜ Basın

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.