ODÜ’de “İlahiyatçıların Toplumsal Sorumluluğu” Söyleşisi Gerçekleştirildi

BÖLGE GÜNDEMİ 04.04.2021 - 23:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1928+ kez okundu.
 

ODÜ’de “İlahiyatçıların Toplumsal Sorumluluğu” Söyleşisi Gerçekleştirildi

ODÜ İlahiyat Fakültesi geleneksel öğrenci buluşmaları kapsamında “İlahiyatçıların Toplumsal Sorumluluğu” konulu online söyleşi gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın konuk olduğu söyleşi programının moderatörlüğü İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yunus Yazıcı tarafından yapıldı.      Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında “İnsanın yaratanına, kendisine, evrende bulunan tüm varlıklara karşı sorumluluğu vardır. Bu sorumluluklar yerine getirildiğinde insan kalben, ruhen mutlu olur. Bu bağlamda inançlı olmak da insanları mutlu kılar. İnsanın her şeyden önce nereden geldiğini, nasıl bir varlık olduğunu, evrendeki konumunun ne olduğunu, sonunun ne olacağını düşünerek buna uygun bir şekilde bir hayat sürdürmesi son derece önemlidir. İlahiyat tahsili yapmış olan bir kişinin ahlaki davranması ve hareket etmesi, insani değerlere, evrensel ortak aklı ürettiği etik değerlere uygun hareket etmesi onun o alanda uzmanlığının bir gereğidir. Toplumun da bu noktada bizden beklentileri olması kadar doğal bir şey olamaz. Bir ilahiyatçıdan dini doğu okuyan, doğru anlayan, doğru yorumlayan ve topluma doğru örnek olan bir konumda olması beklenir.” dedi.     Rektör Akdoğan, “Bir ilahiyatçı okuduklarını, öğrendiklerini ahlaki anlamda kendi hayatına yansıtırken öte yandan kendisinden ailesine, komşularına, akrabalarına, toplumun tüm kesimlerine örnek olması beklenir. İlahiyatçılar olarak hem kendimiz dini doğru öğrenmeli hem de bu milletin bu ülkenin çocuklarına İslam’ı orijinal kaynağından, dosdoğru bir şekilde insanlarımıza götürmek, onların dini bilgi düzeylerini yükseltmek ve onları doğru bilgilerle buluşturmak, onları kendi yaşamlarında ahlaki anlamda bir niteliği yakalanması için çalışmak durumundayız. Biz sadece insanlara doğru bilgiyi tebliğ etmekle mükellefiz. Bugün dünyada var olan ciddi sorunların çözülmesi için biz ilahiyatçıların farkındalığın, bir bilincin oluşması için her şeyden önce Müslümanları, müminleri, bu toplumun insanlarını doğru davranmaları ve dini konularda bir sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.     Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.  
ODÜ İlahiyat Fakültesi geleneksel öğrenci buluşmaları kapsamında “İlahiyatçıların Toplumsal Sorumluluğu” konulu online söyleşi gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın konuk olduğu söyleşi programının moderatörlüğü İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yunus Yazıcı tarafından yapıldı. 

 

 

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında “İnsanın yaratanına, kendisine, evrende bulunan tüm varlıklara karşı sorumluluğu vardır. Bu sorumluluklar yerine getirildiğinde insan kalben, ruhen mutlu olur. Bu bağlamda inançlı olmak da insanları mutlu kılar. İnsanın her şeyden önce nereden geldiğini, nasıl bir varlık olduğunu, evrendeki konumunun ne olduğunu, sonunun ne olacağını düşünerek buna uygun bir şekilde bir hayat sürdürmesi son derece önemlidir. İlahiyat tahsili yapmış olan bir kişinin ahlaki davranması ve hareket etmesi, insani değerlere, evrensel ortak aklı ürettiği etik değerlere uygun hareket etmesi onun o alanda uzmanlığının bir gereğidir. Toplumun da bu noktada bizden beklentileri olması kadar doğal bir şey olamaz. Bir ilahiyatçıdan dini doğu okuyan, doğru anlayan, doğru yorumlayan ve topluma doğru örnek olan bir konumda olması beklenir.” dedi.

 

 

Rektör Akdoğan, “Bir ilahiyatçı okuduklarını, öğrendiklerini ahlaki anlamda kendi hayatına yansıtırken öte yandan kendisinden ailesine, komşularına, akrabalarına, toplumun tüm kesimlerine örnek olması beklenir. İlahiyatçılar olarak hem kendimiz dini doğru öğrenmeli hem de bu milletin bu ülkenin çocuklarına İslam’ı orijinal kaynağından, dosdoğru bir şekilde insanlarımıza götürmek, onların dini bilgi düzeylerini yükseltmek ve onları doğru bilgilerle buluşturmak, onları kendi yaşamlarında ahlaki anlamda bir niteliği yakalanması için çalışmak durumundayız. Biz sadece insanlara doğru bilgiyi tebliğ etmekle mükellefiz. Bugün dünyada var olan ciddi sorunların çözülmesi için biz ilahiyatçıların farkındalığın, bir bilincin oluşması için her şeyden önce Müslümanları, müminleri, bu toplumun insanlarını doğru davranmaları ve dini konularda bir sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

 

 

Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.