Vektörle Mücadelede Etkin Ve Verimli Çalışmayı Artıracak Yazılım: C-Ilac

BÖLGE GÜNDEMİ 23.05.2021 - 00:23, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2329+ kez okundu.
 

Vektörle Mücadelede Etkin Ve Verimli Çalışmayı Artıracak Yazılım: C-Ilac

Ordu Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte artan larva oluşumlarının önüne geçmek amacıyla vektörle mücadele çalışmalarına hız verirken bu çalışmaları kolaylaştıracak, etkin ve verimli hale getirecek C-ILAC (Vektörel Zararlılarla Mücadele) adıyla yeni bir yazılım geliştirdi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve Ordu’yu bir yazılım üssü haline getirmek amacıyla temellerini attığı Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ordu Yazılım A.Ş. (ORYAZ), Ordu başta olmak üzere diğer şehirlerinde dijital dönüşümünü sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor.   Ülkemizin ilk uzaktan yönetilebilen su sayacı olan SUVER 2020 ve kendi alanında en gelişmiş yazılım olan Altyapı Ruhsat Denetim Bilgi Sistemi (ARDBİS) yazılımlarını hayata geçiren ORYAZ, vektörle mücadelede de daha etkin ve daha verimli çalışmalar gerçekleştirilmesi amacıyla bir yazılım geliştirdi.     Bu kapsamda ORYAZ A.Ş. mühendislerince üretilen ve C-ILAC (Vektörel Zararlılarla Mücadele) adı verilen yazılım bu alanda yapılacak olan çalışmalara büyük katkı sunacak. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Çevre ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü Vektörel Mücadele Birimi için hazırlanan yazılım ile kaynak ve odak noktaları coğrafi olarak takip edilebilecek, yapılan mücadele ve ilaçlamalar kayıt altına alınıp, üreme ve aktif/pasif durumları ve yaşam döngüleri takip edilebilecek. Oluşturulan yazılım raporlama ve yönetsel süreçleri takip edilebilecek halde hazırlanırken kısa süre içerisinde devreye alınacak.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte artan larva oluşumlarının önüne geçmek amacıyla vektörle mücadele çalışmalarına hız verirken bu çalışmaları kolaylaştıracak, etkin ve verimli hale getirecek C-ILAC (Vektörel Zararlılarla Mücadele) adıyla yeni bir yazılım geliştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve Ordu’yu bir yazılım üssü haline getirmek amacıyla temellerini attığı Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ordu Yazılım A.Ş. (ORYAZ), Ordu başta olmak üzere diğer şehirlerinde dijital dönüşümünü sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor.

 

Ülkemizin ilk uzaktan yönetilebilen su sayacı olan SUVER 2020 ve kendi alanında en gelişmiş yazılım olan Altyapı Ruhsat Denetim Bilgi Sistemi (ARDBİS) yazılımlarını hayata geçiren ORYAZ, vektörle mücadelede de daha etkin ve daha verimli çalışmalar gerçekleştirilmesi amacıyla bir yazılım geliştirdi.

 

 

Bu kapsamda ORYAZ A.Ş. mühendislerince üretilen ve C-ILAC (Vektörel Zararlılarla Mücadele) adı verilen yazılım bu alanda yapılacak olan çalışmalara büyük katkı sunacak. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Çevre ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü Vektörel Mücadele Birimi için hazırlanan yazılım ile kaynak ve odak noktaları coğrafi olarak takip edilebilecek, yapılan mücadele ve ilaçlamalar kayıt altına alınıp, üreme ve aktif/pasif durumları ve yaşam döngüleri takip edilebilecek.

Oluşturulan yazılım raporlama ve yönetsel süreçleri takip edilebilecek halde hazırlanırken kısa süre içerisinde devreye alınacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.