Ünye 1957 Spor’dan TFF Açıklaması!

SPOR 11.05.2020 - 00:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1414+ kez okundu.
 

Ünye 1957 Spor’dan TFF Açıklaması!

Ünye 1957 Spor Başkanı Ahmet Yıldıran yaptığı açıklamada TFF’nin liglerin yeniden başlaması kararını değerlendirdi. Avrupa liglerindeki durumlardan örnek veren Başkan Yıldıran şu açıklamada bulundu;
“Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Nihat Özdemir’in açıklamalarını dikkatle dinledik. Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldıklarını dile getirmiştir. Ünye1957spor kulübü olarak bizlerinde alınan her karara saygı duyduğumuzu lakin yaşanan zorlu süreçte bir kez daha anlamış bulunmaktayız ki insan sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Sağlık bakanımızın da ısrarla söylediği gibi günlük vaka sayıları 2000’li rakamlarda seyretmektedir. Ulusça, tedbirleri elden bırakmadan, rehavete kapılmadan, kaçınılmaz bir gerçek olan bu virüsle ‘önce insan sağlığı’ diyerek mücadeleye sahada değil evlerimizde kalarak devam etmeliyiz. Dünya olarak herkesin dikkat ettiği bu salgınla ülkemiz olarak en çok dikkat eden kurallara uyan ülkelerin başında gelmekteyiz. Bu duruma uygun şekilde hareket etmeye de devam etmeliyiz. Kaldı ki aksi bir durum yaşandığında tüm sorumluluk Türkiye Futbol Federasyonu’nundur. Ünye1957spor kulübü olarak dünya da Belçika, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin ligleri tescil edip sorumluğu almadığı gibi bazı ülkelerinde sadece amatör ligleri oynatmadığını dikkatle takip etmekteyiz. Birçok futbolcunun, teknik direktörün ve kulüplerin bu şartlarda futbol oynanmayacağını, bu kararın erken olduğunu dile getirmiştir. Türkiye’de 152 futbol kulübü ve yaklaşık 3.500 futbolcunun mücadele ettiği en çok takım ve futbolcu sayısına sahip lig Bölgesel Amatör Lig’dir. Bunlara ek olarak varsayıldığında teknik ekip, personel ve yöneticileri dahil edildiğinde 5.000 kişi olmaktadır. Bu kadar kişiye Türkiye futbol Federasyonu’nun önlemleri nelerdir? Ünye1957spor kulübü olarak Bölgesel Amatör Lig’de bulunan takımlar üst liglerdeki gibi yayıncı kuruluş ve iddia gelirleri olmayan aynı zamanda hiçbir yaptırımı olmayan tamamen kendi imkânlarıyla mücadele edilen bir Lig’dir. İçinde bulunduğumuz süreçte Bölgesel Amatör Lig takımları olarak bizler bu sorumluluğu alabilecek ekonomik imkânlara sahip değiliz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararından sonra biz idareciler olarak Covid-19’a yakalanan teknik ekip, futbolcu ve personelimizin ailesine bu durumu nasıl izah edebiliriz ve bu sorumluluğu vicdanlarımız nasıl kabul edebilir? Ünye1957spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Türk futbolu ve geleceği emanet ettiğimiz gençlerimiz adına 2019-2020 sezonunun tüm takımlarımız için, insan sağlığı için, liglerimizin iptali, dondurulması veya tescillenmesi gibi kararlar alınarak daha sağlıklı ortamda liglerin başlaması uygun olacaktır. Bu vesileyle, Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Covid-19 karşısında mücadele veren devletimize, sağlık bakanlığımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza, tüm risklere rağmen çalışmalarını sürdüren meslek gruplarına ve temsilcilerine de şükran ve minnetlerimizi iletiyoruz.”
Ünye 1957 Spor Başkanı Ahmet Yıldıran yaptığı açıklamada TFF’nin liglerin yeniden başlaması kararını değerlendirdi. Avrupa liglerindeki durumlardan örnek veren Başkan Yıldıran şu açıklamada bulundu;

“Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Nihat Özdemir’in açıklamalarını dikkatle dinledik. Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldıklarını dile getirmiştir.
Ünye1957spor kulübü olarak bizlerinde alınan her karara saygı duyduğumuzu lakin yaşanan zorlu süreçte bir kez daha anlamış bulunmaktayız ki insan sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Sağlık bakanımızın da ısrarla söylediği gibi günlük vaka sayıları 2000’li rakamlarda seyretmektedir. Ulusça, tedbirleri elden bırakmadan, rehavete kapılmadan, kaçınılmaz bir gerçek olan bu virüsle ‘önce insan sağlığı’ diyerek mücadeleye sahada değil evlerimizde kalarak devam etmeliyiz. Dünya olarak herkesin dikkat ettiği bu salgınla ülkemiz olarak en çok dikkat eden kurallara uyan ülkelerin başında gelmekteyiz. Bu duruma uygun şekilde hareket etmeye de devam etmeliyiz. Kaldı ki aksi bir durum yaşandığında tüm sorumluluk Türkiye Futbol Federasyonu’nundur.
Ünye1957spor kulübü olarak dünya da Belçika, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin ligleri tescil edip sorumluğu almadığı gibi bazı ülkelerinde sadece amatör ligleri oynatmadığını dikkatle takip etmekteyiz.
Birçok futbolcunun, teknik direktörün ve kulüplerin bu şartlarda futbol oynanmayacağını, bu kararın erken olduğunu dile getirmiştir.
Türkiye’de 152 futbol kulübü ve yaklaşık 3.500 futbolcunun mücadele ettiği en çok takım ve futbolcu sayısına sahip lig Bölgesel Amatör Lig’dir. Bunlara ek olarak varsayıldığında teknik ekip, personel ve yöneticileri dahil edildiğinde 5.000 kişi olmaktadır. Bu kadar kişiye Türkiye futbol Federasyonu’nun önlemleri nelerdir?
Ünye1957spor kulübü olarak Bölgesel Amatör Lig’de bulunan takımlar üst liglerdeki gibi yayıncı kuruluş ve iddia gelirleri olmayan aynı zamanda hiçbir yaptırımı olmayan tamamen kendi imkânlarıyla mücadele edilen bir Lig’dir. İçinde bulunduğumuz süreçte Bölgesel Amatör Lig takımları olarak bizler bu sorumluluğu alabilecek ekonomik imkânlara sahip değiliz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararından sonra biz idareciler olarak Covid-19’a yakalanan teknik ekip, futbolcu ve personelimizin ailesine bu durumu nasıl izah edebiliriz ve bu sorumluluğu vicdanlarımız nasıl kabul edebilir?
Ünye1957spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Türk futbolu ve geleceği emanet ettiğimiz gençlerimiz adına 2019-2020 sezonunun tüm takımlarımız için, insan sağlığı için, liglerimizin iptali, dondurulması veya tescillenmesi gibi kararlar alınarak daha sağlıklı ortamda liglerin başlaması uygun olacaktır.
Bu vesileyle, Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Covid-19 karşısında mücadele veren devletimize, sağlık bakanlığımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza, tüm risklere rağmen çalışmalarını sürdüren meslek gruplarına ve temsilcilerine de şükran ve minnetlerimizi iletiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.