Kovid- 19 Daha Fazla Can Almasın

BÖLGE GÜNDEMİ 13.12.2020 - 19:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1651+ kez okundu.
 

Kovid- 19 Daha Fazla Can Almasın

Ordu’da korona virüs vakalarının sayısının rekor kırmaya devam ettiğini belirten Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, “İnsanımız alınan önlemlere uymuyor ya da uyamıyor. O nedenle en az 3 hafta tam kapanma kararının alınması zorunluluk.” dedi.
Vakaların tırmanışının sürdüğünü belirten Ordu Tabip Odası Başkanı Coşkun, “ Vaka artışının önüne geçmek için alınan tedbirlerin çok gerekli ama yeterli olamadı.  Çünkü insanlarımızın bu tedbirlere riayet etmekte zorlanıyor. Böylesi bir salgınla ek tedbirler de alınmak suretiyle, ancak başa çıkılabileceği hissedilmektedir. O nedenle sokağa çıkma yasağının daha da kapsamlı hale getirilerek en az 3 hafta tam kapanma şekline dönüşmesi önerimizi yineliyoruz.” dedi.       21 GÜN KAPANMA ZORUNLULUK   Ordu Tabip Odası olarak, Ordu’da sokağa çıkma yasağının tam gün olması ve en az 3 hafta sürerek seyahat yasağı getirilmesinin bir tercih değil zorunluluk olduğu kanaatini taşıdıklarını aktaran Coşkun, “Neden 3 hafta onu da açıklamak isterim. Gözlemlerimize göre virüs daha çok bulaştıktan 5-6 gün sonra kendini gösteriyor. Zaten normal karantina süresi 14 gün. Yani virüsün etkili olduğu gün süresi 14. Bu durumda son güne bir 5-6 gün eklediğimizde 21 gün yani 3 hafta yapıyor.” diye konuştu.
Ordu’da korona virüs vakalarının sayısının rekor kırmaya devam ettiğini belirten Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, “İnsanımız alınan önlemlere uymuyor ya da uyamıyor. O nedenle en az 3 hafta tam kapanma kararının alınması zorunluluk.” dedi.

Vakaların tırmanışının sürdüğünü belirten Ordu Tabip Odası Başkanı Coşkun, “ Vaka artışının önüne geçmek için alınan tedbirlerin çok gerekli ama yeterli olamadı.  Çünkü insanlarımızın bu tedbirlere riayet etmekte zorlanıyor. Böylesi bir salgınla ek tedbirler de alınmak suretiyle, ancak başa çıkılabileceği hissedilmektedir. O nedenle sokağa çıkma yasağının daha da kapsamlı hale getirilerek en az 3 hafta tam kapanma şekline dönüşmesi önerimizi yineliyoruz.” dedi.  

 

 

21 GÜN KAPANMA ZORUNLULUK

 

Ordu Tabip Odası olarak, Ordu’da sokağa çıkma yasağının tam gün olması ve en az 3 hafta sürerek seyahat yasağı getirilmesinin bir tercih değil zorunluluk olduğu kanaatini taşıdıklarını aktaran Coşkun, “Neden 3 hafta onu da açıklamak isterim. Gözlemlerimize göre virüs daha çok bulaştıktan 5-6 gün sonra kendini gösteriyor. Zaten normal karantina süresi 14 gün. Yani virüsün etkili olduğu gün süresi 14. Bu durumda son güne bir 5-6 gün eklediğimizde 21 gün yani 3 hafta yapıyor.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.