Kale'de 2. etap çalışma sona erdi

TURİZM 17.12.2019 - 14:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1034+ kez okundu.
 

Kale'de 2. etap çalışma sona erdi

M.Ö 200-250 yıllarında Kral Mithridates tarafından yaptırılan Ünye Kalesi'nde 2018 yılında başlatılan 2. Etap restorasyon çalışması sona erdi.
Ünye Kalesi'nde geçtiğimiz yıl başlatılan 2. Etap restorasyon çalışmasında sona gelindi. Kale'de 3. Etap restorasyon çalışması için Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan Kültür Bakanlığı'ndaki çalışmalarını sürdürüyor. Sobi'den teşekkür   Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi Ünye Kalesini ziyaret ederek sona eren restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Başkanı Adnan Sobi inceleme sonrası yaptığı açıklama şöyle dedi; ’’Doğu Karadeniz’in en önemli kalesi olarak bilinen, pek çok medeniyetin izlerini bağrında taşıyan Ünye Kalesi ikinci etap restorasyonu tamamlandı. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, 3. Etap çalışmalarının bir an önce başlamasını bekliyoruz. Ayrıca ihalesine çıkılan dehliz temizliğinin bir an önce bitirilerek, Ünye ve bölge turizmine kazandırılmasını heyecanla beklediğimizi belirtmek istiyorum." dedi.
M.Ö 200-250 yıllarında Kral Mithridates tarafından yaptırılan Ünye Kalesi'nde 2018 yılında başlatılan 2. Etap restorasyon çalışması sona erdi.

Ünye Kalesi'nde geçtiğimiz yıl başlatılan 2. Etap restorasyon çalışmasında sona gelindi. Kale'de 3. Etap restorasyon çalışması için Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan Kültür Bakanlığı'ndaki çalışmalarını sürdürüyor.

Sobi'den teşekkür

 

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi Ünye Kalesini ziyaret ederek sona eren restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Başkanı Adnan Sobi inceleme sonrası yaptığı açıklama şöyle dedi; ’’Doğu Karadeniz’in en önemli kalesi olarak bilinen, pek çok medeniyetin izlerini bağrında taşıyan Ünye Kalesi ikinci etap restorasyonu tamamlandı. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, 3. Etap çalışmalarının bir an önce başlamasını bekliyoruz. Ayrıca ihalesine çıkılan dehliz temizliğinin bir an önce bitirilerek, Ünye ve bölge turizmine kazandırılmasını heyecanla beklediğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.