Destek ödemelerinde aslan payı Ordu'ya geldi

EKONOMİ 09.04.2018 - 08:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2152+ kez okundu.
 

Destek ödemelerinde aslan payı Ordu'ya geldi

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplam 1.9 milyar liralık tarımsal destek ödemelerinin başlayacağını açıkladı, duyan banka ATM'lerine koştu. Fındıkta en büyük destek ise Ordu'ya verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal destekleme ödemelerinin başlayacağını açıkladı, "2018 yılı destekleme ödemeleri kapsamında üreticilerimize toplam desteğin 1,9 milyar TL'lik kısmının ödemesine bugünden itibaren başlıyoruz" dedi.   Bu açıklamayı duyan üreticiler, Ziraat Bankası ATM'lerine koştu. Peki, hangi üreticilere ne kadar destek verilecek? İşte ayrıntılar:   - Fındık alan bazlı gelir desteği için 838 milyon TL,  - Yağlı tohumlu bitkiler desteği için 670 milyon TL, - Hububat ve baklagil desteği için 202 milyon TL, - Dane mısır desteği için 58 milyon TL, - Yaş çay prim desteği için 164 milyon TL, - Çay budama tazminatı için 2,5 milyon TL olmak üzere toplam 1,9 milyar TL.   Destek ödemeleri 6 Nisa 2018 Cuma günü saat 18.00'den itibaren başladı. Ordu Ziraat Bankası şubesi de, destek ödemelerini yapabilmek için zırhlı araçlarla Ordu Şubesi'ni yoğun güvenlik önlemleri altında nakit transferi gerçekleştirdi. İcmallere ve TC kimlik numaralarına göre gerçekleştirilecek olan ödemeler, üreticilerin hesaplarına aktarılacak.       Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştkirilen destekleme ödemelerinde en büyük pay 838 milyon TL ile fındığa ayrıldı. Fındıkta da en büyük destek ödemesi, Ordu'ya yapıldı. Doğu Karadeniz Bölgesi'Nde Ordu'da 119 bin 847 fındık üreticisine 281 milyon TL, Giresun'da 75 bin üreticiye yaklaşık 160 milyon TL ve Trabzon'da 63 bin 500 fındık üreticisine 93 milyon 500 bin lira destek ödemesi yapılacak.   "TC'NİN SON RAKAMINA GÖRE ÖDEME TARİHİ DEĞİŞİYOR"   TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapılacak ödemelerde kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler 6 Nisan, 4 ve 6 ile bitenler 13 Nisan, 8 ile bitenler ise 20 Nisan tarihinde ödemelerini alacaklar.  
GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplam 1.9 milyar liralık tarımsal destek ödemelerinin başlayacağını açıkladı, duyan banka ATM'lerine koştu. Fındıkta en büyük destek ise Ordu'ya verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal destekleme ödemelerinin başlayacağını açıkladı, "2018 yılı destekleme ödemeleri kapsamında üreticilerimize toplam desteğin 1,9 milyar TL'lik kısmının ödemesine bugünden itibaren başlıyoruz" dedi.

 

Bu açıklamayı duyan üreticiler, Ziraat Bankası ATM'lerine koştu. Peki, hangi üreticilere ne kadar destek verilecek? İşte ayrıntılar:

 

- Fındık alan bazlı gelir desteği için 838 milyon TL, 

- Yağlı tohumlu bitkiler desteği için 670 milyon TL,

- Hububat ve baklagil desteği için 202 milyon TL,

- Dane mısır desteği için 58 milyon TL,

- Yaş çay prim desteği için 164 milyon TL,

- Çay budama tazminatı için 2,5 milyon TL olmak üzere toplam 1,9 milyar TL.

 

Destek ödemeleri 6 Nisa 2018 Cuma günü saat 18.00'den itibaren başladı. Ordu Ziraat Bankası şubesi de, destek ödemelerini yapabilmek için zırhlı araçlarla Ordu Şubesi'ni yoğun güvenlik önlemleri altında nakit transferi gerçekleştirdi. İcmallere ve TC kimlik numaralarına göre gerçekleştirilecek olan ödemeler, üreticilerin hesaplarına aktarılacak.

 

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştkirilen destekleme ödemelerinde en büyük pay 838 milyon TL ile fındığa ayrıldı. Fındıkta da en büyük destek ödemesi, Ordu'ya yapıldı. Doğu Karadeniz Bölgesi'Nde Ordu'da 119 bin 847 fındık üreticisine 281 milyon TL, Giresun'da 75 bin üreticiye yaklaşık 160 milyon TL ve Trabzon'da 63 bin 500 fındık üreticisine 93 milyon 500 bin lira destek ödemesi yapılacak.

 

"TC'NİN SON RAKAMINA GÖRE ÖDEME TARİHİ DEĞİŞİYOR"

 

TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapılacak ödemelerde kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler 6 Nisan, 4 ve 6 ile bitenler 13 Nisan, 8 ile bitenler ise 20 Nisan tarihinde ödemelerini alacaklar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.