CHP’li Adıgüzel’den flaş iddia “AK Partili yöneticiler çöp işine dâhil oldu”

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.01.2020 - 21:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1603+ kez okundu.
 

CHP’li Adıgüzel’den flaş iddia “AK Partili yöneticiler çöp işine dâhil oldu”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, çöplerin Çaybaşı’na taşınması için anlaşma yapılan firmanın kamyon kiralaması süreçlerine AK Parti Çaybaşı İlçe Teşkilatının kimi yöneticileri ile belediye yönetimi veya belediye meclisi üyelerinin dâhil olduğunu iddia etti.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Çaybaşı’nın İlküvez Mahallesi Göksun Mevki’indeki katı atık vahşi depolama alanına ilişkin önemli iddialarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi veren CHP’li Adıgüzel, İlküvez’deki vatandaşların gece gündüz önünde nöbet tuttuğu tesisin çöp taşıma işlerinin AK Partili kimi yöneticilere verildiğini ileri sürdü. ‘KAMYONLAR AK PARTİLİ YÖNETİCİLERİN Mİ?’ Adıgüzel, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Çaybaşı İlküvez’de Göksun mevkiindeki katı atık vahşi depolama alanına kamyonlarla getirilen atıkların yarattığı çevre sorunları, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın büyük tepkisine neden olmuş ve vatandaşlarımız kışın soğuğunda tesisin önünde nöbet tutmaya başlamıştır. Civarda kış mevsimi olmasına rağmen kokudan geçilmemekte, bu nedenle öğrenciler teneffüse çıkartılmamakta ve tabi kaynak sularını bozacak derecede hızlı bir olumsuz çevresel etki oluşmaktadır. Çöpün ekonomiye en yüksek katkı sağlayacak sistematik bir şekilde bertaraf edilmesi yerine, ayrıştırılmadan tamamı zor bir coğrafyada yüzlerce kilometre taşındıktan sonra bu alana vahşi katı atık şeklinde depolanması ve çöpten çıkan suyun da buradan 50 kilometre tekrar aynı yoldan geriye arıtma tesisine götürülerek hem çöp, hem de suyu ayrı ayrı seyahat ettirilmektedir. Tüm bu olumsuzluklara ek olarak atıkların taşınması için anlaşma yapılan firmanın kamyon kiralaması süreçlerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Çaybaşı İlçe Teşkilatının kimi yöneticileri ile Belediye Yönetimi veya Belediye Meclisi üyelerinin dâhil olduğu iddiaları söz konusudur” ifadelerinde bulundu.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, çöplerin Çaybaşı’na taşınması için anlaşma yapılan firmanın kamyon kiralaması süreçlerine AK Parti Çaybaşı İlçe Teşkilatının kimi yöneticileri ile belediye yönetimi veya belediye meclisi üyelerinin dâhil olduğunu iddia etti.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Çaybaşı’nın İlküvez Mahallesi Göksun Mevki’indeki katı atık vahşi depolama alanına ilişkin önemli iddialarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi veren CHP’li Adıgüzel, İlküvez’deki vatandaşların gece gündüz önünde nöbet tuttuğu tesisin çöp taşıma işlerinin AK Partili kimi yöneticilere verildiğini ileri sürdü.

‘KAMYONLAR AK PARTİLİ YÖNETİCİLERİN Mİ?’

Adıgüzel, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Çaybaşı İlküvez’de Göksun mevkiindeki katı atık vahşi depolama alanına kamyonlarla getirilen atıkların yarattığı çevre sorunları, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın büyük tepkisine neden olmuş ve vatandaşlarımız kışın soğuğunda tesisin önünde nöbet tutmaya başlamıştır. Civarda kış mevsimi olmasına rağmen kokudan geçilmemekte, bu nedenle öğrenciler teneffüse çıkartılmamakta ve tabi kaynak sularını bozacak derecede hızlı bir olumsuz çevresel etki oluşmaktadır. Çöpün ekonomiye en yüksek katkı sağlayacak sistematik bir şekilde bertaraf edilmesi yerine, ayrıştırılmadan tamamı zor bir coğrafyada yüzlerce kilometre taşındıktan sonra bu alana vahşi katı atık şeklinde depolanması ve çöpten çıkan suyun da buradan 50 kilometre tekrar aynı yoldan geriye arıtma tesisine götürülerek hem çöp, hem de suyu ayrı ayrı seyahat ettirilmektedir. Tüm bu olumsuzluklara ek olarak atıkların taşınması için anlaşma yapılan firmanın kamyon kiralaması süreçlerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Çaybaşı İlçe Teşkilatının kimi yöneticileri ile Belediye Yönetimi veya Belediye Meclisi üyelerinin dâhil olduğu iddiaları söz konusudur” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.