Akkuş'ta organik tavuk üretilecek.

EKONOMİ 12.04.2018 - 09:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1234+ kez okundu.
 

Akkuş'ta organik tavuk üretilecek.

DOKAP VE Akkuş Belediyesi Arasında Yapılan Yarka Projesi Start Aldı
   “Organik Yarka Üretim Projesi” kapsamında, 2 adet Yarka yetiştirme (tavuk) kümesi ve idari binadan oluşan tesis için Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ile yüklenici firma “Gül İnşaat” yöneticisi Nihat Gül arasında ihale sözleşmesi imzalandı. Akkuş İlçesi, Düğencili Mahallesi’nde yapılacak olan tesisin, yüklenici firmaya yer tesliminin ardından 120 gün içerisinde inşaat çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor. İstihdam Sağlayacak 10.000 kapasiteli  tesisin Akkuş’a ve bölgeye kazandırılmasıyla üreticilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan YARKA teminindeki aksaklıkların ortadan kalkmasıyla birlikte tesis yapım giderleri, üretimi yapılacak yarkaların temini ve tesiste çalışacak uzmanların istihdamı da sağlanmış olacak. “Bölgeyi İhya Edecek” Organik Yarka Üretim Projesinin sadece Akkuş’u değil bölgeyi ihya edeceğini belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Yarka ile sağlıklı koşullarda üretimi yapılmış olan tavukların yetişme sürecinde, uzman veteriner hekimler tarafından kontrollü bir şekilde gelişimleri sağlanarak yeterli araç ve materyale sahip üretim çiftliği kurulacak. Bununla birlikte tesisimizde veteriner hekim, ziraat mühendisi, pazarlama danışmanı gibi istihdamlar ile iş imkanı da sağlanmış olacak. Başta, DOKAP Başkanımız Ekrem Yüce olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.
DOKAP VE Akkuş Belediyesi Arasında Yapılan Yarka Projesi Start Aldı

 

 “Organik Yarka Üretim Projesi” kapsamında, 2 adet Yarka yetiştirme (tavuk) kümesi ve idari binadan oluşan tesis için Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ile yüklenici firma “Gül İnşaat” yöneticisi Nihat Gül arasında ihale sözleşmesi imzalandı.

Akkuş İlçesi, Düğencili Mahallesi’nde yapılacak olan tesisin, yüklenici firmaya yer tesliminin ardından 120 gün içerisinde inşaat çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor.

İstihdam Sağlayacak

10.000 kapasiteli  tesisin Akkuş’a ve bölgeye kazandırılmasıyla üreticilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan YARKA teminindeki aksaklıkların ortadan kalkmasıyla birlikte tesis yapım giderleri, üretimi yapılacak yarkaların temini ve tesiste çalışacak uzmanların istihdamı da sağlanmış olacak.

“Bölgeyi İhya Edecek”

Organik Yarka Üretim Projesinin sadece Akkuş’u değil bölgeyi ihya edeceğini belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Yarka ile sağlıklı koşullarda üretimi yapılmış olan tavukların yetişme sürecinde, uzman veteriner hekimler tarafından kontrollü bir şekilde gelişimleri sağlanarak yeterli araç ve materyale sahip üretim çiftliği kurulacak. Bununla birlikte tesisimizde veteriner hekim, ziraat mühendisi, pazarlama danışmanı gibi istihdamlar ile iş imkanı da sağlanmış olacak. Başta, DOKAP Başkanımız Ekrem Yüce olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.