“Geçmişten Günümüze Ordu” Temalı Resim Sergisi Açıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 20.03.2022 - 14:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2573+ kez okundu.
 

“Geçmişten Günümüze Ordu” Temalı Resim Sergisi Açıldı

Vali Tuncay Sonel, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Geçmişten Günümüze Ordu” temalı resim sergisinin açılışına katıldı.
      Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen sergiye, Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Müftü Vekili Şerife Hanım Altuner, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.    Vali Tuncay Sonel, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Altınordu Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve 28 adet resmin yer aldığı sergiyi gezip öğrenci ve öğretmenlerinden eserler hakkında bilgi aldı.    Öğretmenler ve öğrencileri kutlayarak, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Sonel, “Pandemi nedeniyle bir süredir uzak kaldığımız bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklerimizde yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonuyla hazırlanan bu sanatsal etkinlik, Çanakkale Zaferimizin 107’nci yıldönümünde anlamlı bir etkinlik olmuştur. Resim sergisinin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimiz tebrik ediyorum“ diye konuştu.   İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ise sergide 18 Mart tarihini temsilen 18 öğrenci ve ülkemizin 7 bölgesini temsilen 7 öğretmen tarafından, 107 cm X 1915 cm ebatlarında kraft kağıt üzerine sangın ve karakalem tekniği kullanılarak hazırlanan resimlerin yer alacağını belirterek, “Bu resim ile geleceğin sanatçıları olan öğrencilerimiz tarafından, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkma konusundaki duygu ve düşünceler ifade edilmiştir” dedi.   Vargeloğlu sergide 28 adet resmin sergileneceğinin altını çizerek, etkinlik süresince Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi ve resim bölümü öğrencileri tarafından da akrilik boya ile tuval üzerine uygulamalı resim çalışmaları yapılacağını ifade etti.
Vali Tuncay Sonel, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Geçmişten Günümüze Ordu” temalı resim sergisinin açılışına katıldı.

 

 

 

Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen sergiye, Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Müftü Vekili Şerife Hanım Altuner, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Vali Tuncay Sonel, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Altınordu Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve 28 adet resmin yer aldığı sergiyi gezip öğrenci ve öğretmenlerinden eserler hakkında bilgi aldı. 

 

Öğretmenler ve öğrencileri kutlayarak, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Sonel, “Pandemi nedeniyle bir süredir uzak kaldığımız bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklerimizde yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonuyla hazırlanan bu sanatsal etkinlik, Çanakkale Zaferimizin 107’nci yıldönümünde anlamlı bir etkinlik olmuştur. Resim sergisinin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimiz tebrik ediyorum“ diye konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ise sergide 18 Mart tarihini temsilen 18 öğrenci ve ülkemizin 7 bölgesini temsilen 7 öğretmen tarafından, 107 cm X 1915 cm ebatlarında kraft kağıt üzerine sangın ve karakalem tekniği kullanılarak hazırlanan resimlerin yer alacağını belirterek, “Bu resim ile geleceğin sanatçıları olan öğrencilerimiz tarafından, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkma konusundaki duygu ve düşünceler ifade edilmiştir” dedi.

 

Vargeloğlu sergide 28 adet resmin sergileneceğinin altını çizerek, etkinlik süresince Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi ve resim bölümü öğrencileri tarafından da akrilik boya ile tuval üzerine uygulamalı resim çalışmaları yapılacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.