BAŞKAN GÜLER FARKI

BÖLGE GÜNDEMİ 04.01.2023 - 11:10, Güncelleme: 04.01.2023 - 15:00 2217+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜLER FARKI

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER’İN 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN GÖSTERDİĞİ ÇABALAR SONUÇ VERDİ. ARAZİ SAHİPLERİNE KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÖDEDİĞİ 2. OSB’NİN İMAR PLANI SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINCA ONAYLANDI.
  BAŞKAN GÜLER’İN ÇABALARIYLA YATIRIMCILARA FIRSAT DOĞDU   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, arazi sahiplerine uzun süredir ödenmeyen kamulaştırma bedellerini ödeyerek yatırım alanı olmasını sağladığı, Büyükşehir’e ait 100 dönüm araziyi de Ordu’ya yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle fabrika inşa edemeyen firmalara açtığı 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin imar planı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı.   HİLMİ GÜLER’DEN OSB SORUNUNA NEŞTER   Göreve geldiğinden bu yana 4 şirket kurarak çalışmaları hızlandıran, alt yapı ve üst yapı belediye hizmetlerini kesintisiz sürdüren, tarım, turizm, enerji ve imar alanlarında önemli projeleri devreye koyan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, istihdam ve sanayi alanında önemli bir projenin gerçekleşmesini sağladı.       ARAZİ SAHİPLERİNİN KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNİ BÜYÜKŞEHİR ÖDEDİ   Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey İlçesi Güzelyurt ve Eymür Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 90 hektar arazi üzerinde yer alan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde arazi sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeme yapılamadığı için yatırımcı firmalara arazi tahsisi yapılamıyordu. Ordu’nun 5. teşvik bölgesinde olması vergi, SGK ve diğer imkânlar açısından yatırım yapmak isteyen firmalar, arazi sıkıntısı sebebiyle başka bölgeleri tercih ediyordu. YATIRIMCILARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI   Bu duruma çözüm getirmek isteyen ve yeni istihdam alanlarının oluşmasının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Belediyenin iştirak şirketi ORBEL vasıtasıyla arazi sahiplerine kamulaştırma bedellerini ödedi.   OSB Yönetim Kurulu, bunun karşılığında Ordu Büyükşehir Belediyesine 100 dönümlük arazi tahsisi yaptı. Büyükşehir Belediyesi, yatırım yapmak isteyen firmalara satın aldığı araziden tahsis yaparak fabrikalar kurulmasını ve istihdam oluşturulmasını sağlayacak. Bu hamle ile Ordu’da yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle bunu gerçekleştiremeyen firmaların önü açılmış oldu.   BAKANLIK İMAR PLANINI ONAYLANDI   Başkan Güler’in çabaları sonrası 2. OSB’nin önündeki engellerin kaldırılmasının ardından imar planı sorunu da çözüldü. Paydaş kurumlarla yapılan toplantı ve görüşmeler neticesinde 2. OSB imar planı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı. Böylelikle Ordu’ya yatırım yapmak, fabrika kurmak isteyen yatırımcıların önü açıldı.
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER’İN 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN GÖSTERDİĞİ ÇABALAR SONUÇ VERDİ. ARAZİ SAHİPLERİNE KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÖDEDİĞİ 2. OSB’NİN İMAR PLANI SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINCA ONAYLANDI.

 

BAŞKAN GÜLER’İN ÇABALARIYLA YATIRIMCILARA FIRSAT DOĞDU

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, arazi sahiplerine uzun süredir ödenmeyen kamulaştırma bedellerini ödeyerek yatırım alanı olmasını sağladığı, Büyükşehir’e ait 100 dönüm araziyi de Ordu’ya yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle fabrika inşa edemeyen firmalara açtığı 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin imar planı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı.

 

HİLMİ GÜLER’DEN OSB SORUNUNA NEŞTER

 

Göreve geldiğinden bu yana 4 şirket kurarak çalışmaları hızlandıran, alt yapı ve üst yapı belediye hizmetlerini kesintisiz sürdüren, tarım, turizm, enerji ve imar alanlarında önemli projeleri devreye koyan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, istihdam ve sanayi alanında önemli bir projenin gerçekleşmesini sağladı.

 

 

 

ARAZİ SAHİPLERİNİN KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNİ BÜYÜKŞEHİR ÖDEDİ

 

Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey İlçesi Güzelyurt ve Eymür Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 90 hektar arazi üzerinde yer alan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde arazi sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeme yapılamadığı için yatırımcı firmalara arazi tahsisi yapılamıyordu. Ordu’nun 5. teşvik bölgesinde olması vergi, SGK ve diğer imkânlar açısından yatırım yapmak isteyen firmalar, arazi sıkıntısı sebebiyle başka bölgeleri tercih ediyordu.

YATIRIMCILARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI

 

Bu duruma çözüm getirmek isteyen ve yeni istihdam alanlarının oluşmasının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Belediyenin iştirak şirketi ORBEL vasıtasıyla arazi sahiplerine kamulaştırma bedellerini ödedi.

 

OSB Yönetim Kurulu, bunun karşılığında Ordu Büyükşehir Belediyesine 100 dönümlük arazi tahsisi yaptı. Büyükşehir Belediyesi, yatırım yapmak isteyen firmalara satın aldığı araziden tahsis yaparak fabrikalar kurulmasını ve istihdam oluşturulmasını sağlayacak. Bu hamle ile Ordu’da yatırım yapmak isteyen ancak arazi sıkıntısı sebebiyle bunu gerçekleştiremeyen firmaların önü açılmış oldu.

 

BAKANLIK İMAR PLANINI ONAYLANDI

 

Başkan Güler’in çabaları sonrası 2. OSB’nin önündeki engellerin kaldırılmasının ardından imar planı sorunu da çözüldü. Paydaş kurumlarla yapılan toplantı ve görüşmeler neticesinde 2. OSB imar planı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı. Böylelikle Ordu’ya yatırım yapmak, fabrika kurmak isteyen yatırımcıların önü açıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.