HAYVAN HASTANESİ CAN DOSTLARIN SIĞINAĞI OLDU

 

 

 

*Hayvan Hastanesi ileri teknoloji cihazları ve ekipmanları ile modernlik ve profesyonellik kazandırılmıştır.

*Bir adet idari bina kazandırılıp hastane kısmı tamamen sokak hayvanlarına ayrılmıştır.

* Tedavisi devam eden sokak köpekleri için tamamen kapalı ve ısıtma sistemli 2 adet toplamda 100 yatak kapasiteli hospitilizasyon alanları oluşturulmuştur. Alanların %80’si Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından yapılmıştır.

*2020 Yılında filoya katılan, yoğun talep ve ilgi gören hayvan ambulansı sayısı 2021 yılı itibariyle Altınordu ve Ünye bölgelerinde toplamda 2 âdete çıkarılmıştır.

* Engelli köpeklerin doğal yaşam alanları olan sokaklarda yaşamlarını idame ettiremeyecekleri için onlara bir yaşam alanı(Şirinler Köyü Konsepti) oluşturularak bakımevinde doğal yaşam alanı oluşturulmuştur.

*2019’da 1 tek tırnaklı yük hayvanı ile teslim alınan Geçici bakımevinde şu an güçten düşmüş 9 Eşek,4Katır,5 At hayvanına yaşam alanı sağlamıştır.

* Ünye Transfer Merkezimizde Sokak hayvanlarının transfer döneminde refah içinde yaşayabilmeleri için düzenlemeler yapılmıştır.

*Sokak Hayvanlarının yaşamlarına destek olan vatandaşlarımıza teşvik amaçlı ve desteklemek için sokak aşılamaları yapılmaktadır.

*Özellikle kış dönemlerinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı müdürlükleri olarak sokakta yaşayan pati dostlarımız için 19 ilçede düzenli mama dağıtımı yaparak birçok belediyeye örnek olmuştur.

*Kısırlaştırma sayısı 3 yıl önce senelik 1308 iken şuan senelik 4260 olarak başarıya ulaşmıştır.

 

**ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIMEVİ VE HAYVAN HASTANESİ 6 VETERİNER HEKİM 3 VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ VE 21 PERSONELİYLE 7/24 SOKAKTA YARDIMA MÜHTAÇ OLAN DOSTLARIMIZA HİZMET VERMEKTEDİR.**