Yerel seçimde adayların kaderi 4 Ordulunun elinde

NUMAN KURTULMUŞ

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş parti içerisinde oldukça geniş yetkilere sahip. Kurtulmuş aynı zamanda yerel seçimlerde aday belirlenirken en yetkili isim olarak görevlendirildi.

SEYİT TORUN

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. CHP’nin Belediye Başkan adayları Torun’un elinden geçecek.

MUSAVAT DERVİŞOĞLU

Ordu Fatsalı olup İYİ Parti’den İzmir Milletvekili seçilen Musavat Dervişoğlu aynı zamanda Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. İYİ Parti’de belediye başkan adayları belirlenirken Dervişoğlu da söz sahibi olacak.

İSMAİL FARUK AKSU

Ordu Ünyeli olup MHP’den İstanbul Milletvekili seçilen İsmail Faruk Aksu son olarak Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yakın bir isim olan Aksu Bahçeli’ye danışmanlık yaptığı da ifade ediliyor.

İSTANBUL’DAKİ ORDULULAR

İstanbul’da yaşayan Ordulular kendilerinin daha iyi temsil edilmesi için Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyeliği adaylıkları bekliyor.

Ordulular İstanbul’da nüfus yoğunluğu olarak 3. Sırada yer alıyor. Ancak Ordulular Belediye Başkanlığı konusunda İstanbul’da temsil edilmiyor.

Mart 2019 seçimlerinde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin İstanbul’da Ordulu adaylar göstermesi bekleniliyor.