Vali Tuncay SONEL'in Vakıflar Haftası Mesajı

 

 

 

 

Eğitimden sağlığa, kültürden şehirciliğe kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren Vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz. 

 

Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan Vakıf eserlerimize sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak, hepimizin temel görevi olmalıdır.

 

Hayır kurumları olan Vakıflar, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmesinin yanında, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da büyük önem arz etmektedir.

 

Bizlere düşen, yüzyıllardır yüce milletimize toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda türlü hizmetler sunan ve temelinde hayır duygusu ile insanlık sevgisi yatan Vakıflarımızı gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatarak tanıtmalı, onlara Vakıf bilincini aşılamalıyız.

 

Bu vesileyle, Vakıflar Haftasında; insanlara yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan Vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere Ordulu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, ‘Vakıflar Haftası’nı kutluyorum.