Mezarlıklar Duasız Kalmadı

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, Ramazan ayının ortasında başlayan ve bayram sonuna kadar devam edecek 17 günlük tam kapanmada mezarlıkların duasız kalmaması için her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an-ı Kerim okutuluyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile 19 ilçede oluşturulan ekipler mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim okuyacak. Arefe günü başlayacak olan Kur’an-ı Kerim okuma programı Bayram süresince asri mezarlıklarda devam edecek.

BAYRAMIN SON GÜNÜNE KADAR OKUNACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tüm mezarlıklarda, Ramazan Bayramı’nın son gününe kadar Kur’an-ı Kerim okunacağını söyledi.

 Arefe günü sabahın ilk saatlerinden itibaren, ekiplerin mezarlıklarda hazır bulunduklarını belirten Başkan Güler, “4 gün süresince tüm asri mezarlıklarda, ekiplerimiz Kur’an-ı Kerim okuyacak. Vatandaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Tam kapanmada biz onlar için sahada olacağız. Mezarlıklarda ekiplerimiz Kur’an-ı Kerim okuyacak. İl genelinde bulunan 3 bin 529 mezarlıkta bayram öncesi ekiplerimiz bakım ve onarım çalışmalarını da tamamlamışlardı. Bunun haricinde yine şehitlerimizin, il genelindeki mezarları ve Garnizon Şehitliği’mizin bakımları ekiplerimiz tarafından özenle yapıldı” diye konuştu.