Yunus Emre’yi anma etkinliğine korona engeli!

YAŞAM 11.05.2020 - 00:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1449+ kez okundu.
 

Yunus Emre’yi anma etkinliğine korona engeli!

Ünye Belediyesi ve Ünye Yunus Emre Derneği katkılarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Anma programının 6.sı koronavirüs engeline takıldı.
Yunus Emre’nin asıl yerinin gönüller olduğuna işaret eden Yunus Emre Derneği Başkanı Ya şar Argan; “Bu yıl Yunus Dostları gönüllerindeki Yunus’u ansınlar. İnşallah seneye Yunus Emre’yi yine Ünye’de, Fatsa’da ve Altınordu’da meydan ve salonlarda anmaya devam edeceğiz” dedi. Gerçek mezarının nerede olduğu bilinmeyen ancak Türkiye’de kabul görmüş 14 mezarından birisi de Ünye’de bulunan Türkçe’nin büyük şairi ve mutasavvıf Yunus Emre’yi anma etkinlikleri bu yıl koronavirüs engeline takıldı. Ünye Belediyesi ve Ünye Yunus Emre Derneği katkılarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Anma programının bu yıl düzenlenecek 6.sı koronavirüs tedbirleri nedeniyle alınan kararlar kapsamında yapılamadı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, ilki 2015 yılında düzenlenen, bu yıl ise 6.sı düzenlenecek olan Uluslararası Yunus Emre Anma Programının önemine dikkat çekerek; “Bütün dünyanın tanıdığı Yunus Emre gibi büyük bir değerin kabul görmüş bir mezarının da Ünye’de olması ilçemiz, ilimiz ve bölgemiz için önemli bir kazanımdır. Bu değere sahip çıkmak, Yunus Emre’nin adını ve düşüncesini daha çok bilmek, tanımak, tanıtmak, özellikle gelecek nesillere aktarmak bizlere düşen çok önemli bir görevdir” dedi. Uluslararası anma programları düzenlenmeye başlandı Yaşar Argan açıklamasında Yunus Emre’yi anma programlarıyla ilgili bilgi vererek şunları söyledi; Bu kapsamda Ünye Yunus Emre Derneği olarak Ünye Belediyesi’nin de katkılarıyla 2015 yılında Büyükşehir Belediyemizden Uluslararası Yunus Emre Anma Programı düzenlenmesini talep ettik. Talebimiz kabul gördü, aynı yıl Mayıs ayının 2. Haftası içinde anma programının 1. si düzenlendi. Sonra gelen her yıl Mayıs ayının 2. haftasında bu programlar devam etti ve geleneksel hale dönüştü. Bu yıl 6. sı düzenlenecekti, iptal oldu Her geçen yıl ilginin artarak büyüdüğü Uluslararası Yunus Emre Anma Programının, bu sene Mayıs ayının 2. haftasında 6.sının düzenleme hazırlıkları başlamıştı. Ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak bütün toplantılar iptal edildiği için bu seneki anma programı da iptal edilmek zorunda kalındı. Yunus Emre’nin asıl yeri gönüller olduğu için bu yıl Yunus Dostları gönüllerindeki Yunus’u ansınlar. İnşallah seneye Mayıs ayının 2. haftasında Yunus Emre’yi yine Ünye’de, Fatsa’da ve Altınordu’da meydan ve salonlarda anmaya devam edeceğiz. Tüm Yunus Dostlarına selam olsun.”
Ünye Belediyesi ve Ünye Yunus Emre Derneği katkılarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Anma programının 6.sı koronavirüs engeline takıldı.

Yunus Emre’nin asıl yerinin gönüller olduğuna işaret eden Yunus Emre Derneği Başkanı Ya şar Argan; “Bu yıl Yunus Dostları gönüllerindeki Yunus’u ansınlar. İnşallah seneye Yunus Emre’yi yine Ünye’de, Fatsa’da ve Altınordu’da meydan ve salonlarda anmaya devam edeceğiz” dedi.

Gerçek mezarının nerede olduğu bilinmeyen ancak Türkiye’de kabul görmüş 14 mezarından birisi de Ünye’de bulunan Türkçe’nin büyük şairi ve mutasavvıf Yunus Emre’yi anma etkinlikleri bu yıl koronavirüs engeline takıldı.

Ünye Belediyesi ve Ünye Yunus Emre Derneği katkılarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Anma programının bu yıl düzenlenecek 6.sı koronavirüs tedbirleri nedeniyle alınan kararlar kapsamında yapılamadı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, ilki 2015 yılında düzenlenen, bu yıl ise 6.sı düzenlenecek olan Uluslararası Yunus Emre Anma Programının önemine dikkat çekerek; “Bütün dünyanın tanıdığı Yunus Emre gibi büyük bir değerin kabul görmüş bir mezarının da Ünye’de olması ilçemiz, ilimiz ve bölgemiz için önemli bir kazanımdır. Bu değere sahip çıkmak, Yunus Emre’nin adını ve düşüncesini daha çok bilmek, tanımak, tanıtmak, özellikle gelecek nesillere aktarmak bizlere düşen çok önemli bir görevdir” dedi.

Uluslararası anma programları düzenlenmeye başlandı

Yaşar Argan açıklamasında Yunus Emre’yi anma programlarıyla ilgili bilgi vererek şunları söyledi;

Bu kapsamda Ünye Yunus Emre Derneği olarak Ünye Belediyesi’nin de katkılarıyla 2015 yılında Büyükşehir Belediyemizden Uluslararası Yunus Emre Anma Programı düzenlenmesini talep ettik. Talebimiz kabul gördü, aynı yıl Mayıs ayının 2. Haftası içinde anma programının 1. si düzenlendi. Sonra gelen her yıl Mayıs ayının 2. haftasında bu programlar devam etti ve geleneksel hale dönüştü.

Bu yıl 6. sı düzenlenecekti, iptal oldu

Her geçen yıl ilginin artarak büyüdüğü Uluslararası Yunus Emre Anma Programının, bu sene Mayıs ayının 2. haftasında 6.sının düzenleme hazırlıkları başlamıştı.

Ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak bütün toplantılar iptal edildiği için bu seneki anma programı da iptal edilmek zorunda kalındı.

Yunus Emre’nin asıl yeri gönüller olduğu için bu yıl Yunus Dostları gönüllerindeki Yunus’u ansınlar. İnşallah seneye Mayıs ayının 2. haftasında Yunus Emre’yi yine Ünye’de, Fatsa’da ve Altınordu’da meydan ve salonlarda anmaya devam edeceğiz. Tüm Yunus Dostlarına selam olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.