Yamaç paraşütçülerine yeşil ışık!

YAŞAM 31.07.2019 - 11:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2333+ kez okundu.
 

Yamaç paraşütçülerine yeşil ışık!

Ordu’da şubat ayında yasaklanan yamaç paraşütü yasağı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimiyle yeniden başlama aşamasına getirildi.
Şubat ayında Boztepe'den yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayış yaptıktan sonra paraşütün teleferik tellerine takılmasının ardından durdurulan ve bir süredir yasaklanan yamaç paraşütünün yeniden başlaması için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler harekete geçti.   Uçuş alanı yeniden düzenlenecek   Dünyada yamaç paraşütü sporu için en uygun sayılı alanlardan biri olan Boztepe’den yamaç paraşütünün yeniden başlatılması için ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilk olarak zirvedeki atlama alanının yeniden düzenlenmesi talimatını verdi. İlk olarak yamaç paraşütçülerinin ağaçlara yakın olduğu için rahat bir atlayış yapamadığı atlama alanı yükseltildi.  Türk Hava Kurumu tarafından kaza sonrası oluşturulan rapordaki eksiklerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmesi sonucunda Türk Hava Kurumu’na tekrar rapor hazırlaması için Altınordu Kaymakamlığı tarafından talepte bulunuldu. Türk hava Kurumu’ndan gelen ekipler hafta sonunda atlayış yaparak test yaptı. Atlayışların sorunsuz gerçekleşmesi yasağın kaldırılacağı umudunu doğurdu. Türk Hava Kurumu hafta içinde kararını açıklayacak. 
Ordu’da şubat ayında yasaklanan yamaç paraşütü yasağı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimiyle yeniden başlama aşamasına getirildi.

Şubat ayında Boztepe'den yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayış yaptıktan sonra paraşütün teleferik tellerine takılmasının ardından durdurulan ve bir süredir yasaklanan yamaç paraşütünün yeniden başlaması için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler harekete geçti.

 

Uçuş alanı yeniden düzenlenecek

 

Dünyada yamaç paraşütü sporu için en uygun sayılı alanlardan biri olan Boztepe’den yamaç paraşütünün yeniden başlatılması için ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilk olarak zirvedeki atlama alanının yeniden düzenlenmesi talimatını verdi. İlk olarak yamaç paraşütçülerinin ağaçlara yakın olduğu için rahat bir atlayış yapamadığı atlama alanı yükseltildi.  Türk Hava Kurumu tarafından kaza sonrası oluşturulan rapordaki eksiklerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmesi sonucunda Türk Hava Kurumu’na tekrar rapor hazırlaması için Altınordu Kaymakamlığı tarafından talepte bulunuldu.

Türk hava Kurumu’ndan gelen ekipler hafta sonunda atlayış yaparak test yaptı. Atlayışların sorunsuz gerçekleşmesi yasağın kaldırılacağı umudunu doğurdu. Türk Hava Kurumu hafta içinde kararını açıklayacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.