Vatandaş Vali Yavuz’dan Ramazan Pidesine Ayar İstiyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 23.04.2020 - 19:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2040+ kez okundu.
 

Vatandaş Vali Yavuz’dan Ramazan Pidesine Ayar İstiyor

Ünye’de Ramazan Pidesine yapılan gizli zamma vatandaşlar tepki gösterdi.
  Ünye’de 420 Gr. Ramazan pidesinin  5 TL açıklanmasının ardından gazetemizi arayan çok sayıda vatandaş ,pideye yapılan gizli zammı eleştirdi. Bu zor günlerde fakir fukaranın ekmeğine göz dikilmesine tepki gösteren vatandaşlar ‘’görüyoruz takip ediyor,Ankara,İstanbul,Samsun ve bir çok şehirden daha pahalıya pide yiyeceğiz.Bu durumu anlamış değiliz.Halbuki Ordu ve ilçelerde kira ve işletme giderleri diğer şehirlere göre daha düşük olduğu halde bu yapılan uygulama isafsızdır. Sayın Ordu valimiz Seddar Yavuz bey ve Kaymakamlarımız bu durumu yeniden değerlendirmelidirler’’dediler. Eski Fırıncılar Odası Başkanı Cavit Arslan’da yaşananlara tepki gösterenler arasındaydı.Arslan“burada Ünye’nin sahipsizliğini görüyoruz” dedi Ordu genelinde pidenin gramında yapılan değişiklikle Ünye’de de pide fiyatı değişmemiş ancak gramajda düşüklük yapılmıştı. Eski Fırıncılar Odası Başkanı Cavit Arslan yapılan zammı eleştirerek, “büyükşehirlere göre Ünye’de pide fiyatları yüksek. Girdi maliyetleri büyükşehir İstanbul ve Ankara’da daha fazla olmasına rağmen Ünye’den daha düşük fiyata pide satılıyor. Ünye’de yapılan gramaj düşüşü ile birlikte pide 1 TL zamlanmış oldu. İstanbul’da 350 Gr. pide 3 TL, Ünye’de 420 Gr. pide 5 TL. Geçen yıl ki fiyattan olması lazım ancak gizlice 1 TL zam yapılmış. Ben eski Fırıncılar Odası Başkanı olarak kınıyorum. Burada Ünye’nin sahipsizliğini görüyoruz. Buna yetkili makamların müdahale etmesi lazım. Biz 1974 yılından bu yana fırıncılık yapıyoruz. Yöneticilik olduğumu dönemde mülki amirlerimiz Ünye’de pide fiyatının İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerle aynı olamayacağını belirtip fiyatı ona göre belirlememizi istiyordu. Biz de öyle yapıyorduk. Ancak görüyoruz ki bugün böyle bir durum yok. Bu konuya yetkililerin önem vermesini istiyorum” diye konuştu.
Ünye’de Ramazan Pidesine yapılan gizli zamma vatandaşlar tepki gösterdi.

 

Ünye’de 420 Gr. Ramazan pidesinin  5 TL açıklanmasının ardından gazetemizi arayan çok sayıda vatandaş ,pideye yapılan gizli zammı eleştirdi. Bu zor günlerde fakir fukaranın ekmeğine göz dikilmesine tepki gösteren vatandaşlar ‘’görüyoruz takip ediyor,Ankara,İstanbul,Samsun ve bir çok şehirden daha pahalıya pide yiyeceğiz.Bu durumu anlamış değiliz.Halbuki Ordu ve ilçelerde kira ve işletme giderleri diğer şehirlere göre daha düşük olduğu halde bu yapılan uygulama isafsızdır. Sayın Ordu valimiz Seddar Yavuz bey ve Kaymakamlarımız bu durumu yeniden değerlendirmelidirler’’dediler.

Eski Fırıncılar Odası Başkanı Cavit Arslan’da yaşananlara tepki gösterenler arasındaydı.Arslan“burada Ünye’nin sahipsizliğini görüyoruz” dedi

Ordu genelinde pidenin gramında yapılan değişiklikle Ünye’de de pide fiyatı değişmemiş ancak gramajda düşüklük yapılmıştı. Eski Fırıncılar Odası Başkanı Cavit Arslan yapılan zammı eleştirerek, “büyükşehirlere göre Ünye’de pide fiyatları yüksek. Girdi maliyetleri büyükşehir İstanbul ve Ankara’da daha fazla olmasına rağmen Ünye’den daha düşük fiyata pide satılıyor. Ünye’de yapılan gramaj düşüşü ile birlikte pide 1 TL zamlanmış oldu. İstanbul’da 350 Gr. pide 3 TL, Ünye’de 420 Gr. pide 5 TL. Geçen yıl ki fiyattan olması lazım ancak gizlice 1 TL zam yapılmış. Ben eski Fırıncılar Odası Başkanı olarak kınıyorum. Burada Ünye’nin sahipsizliğini görüyoruz. Buna yetkili makamların müdahale etmesi lazım. Biz 1974 yılından bu yana fırıncılık yapıyoruz. Yöneticilik olduğumu dönemde mülki amirlerimiz Ünye’de pide fiyatının İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerle aynı olamayacağını belirtip fiyatı ona göre belirlememizi istiyordu. Biz de öyle yapıyorduk. Ancak görüyoruz ki bugün böyle bir durum yok. Bu konuya yetkililerin önem vermesini istiyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.