Valilik haftalık 300 bin maske dağıtacak

BÖLGE GÜNDEMİ 23.04.2020 - 19:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1241+ kez okundu.
 

Valilik haftalık 300 bin maske dağıtacak

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “10’dan fazla personel çalıştıran işyerlerimize günlük 40 bin adet maske dağıtımı yapacağız. Haftada yaklaşık 300 bine yakın maskeyi çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız” dedi.
Tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs salgının vatandaşları korumak, salgının yayılımını ve etkileri azaltmak amacıyla ulusal düzeyde belirlenen tedbirler hızla hayata geçiriliyor. Alınan tedbirlerden birisi de, vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanırken, market ve açık semt pazarlarına girerken ve sokakta dolaşırken koruyucu maske takma zorunluluğu getirilmiş olması... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruyucu maskenin ücret karşılığı satışını yasaklamasıyla birlikte vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı için çeşitli uygulamalar hayata geçirildi. Vatandaşların ücretsiz maskeleri Ordu Valiliği koordinasyonunda, başta açık semt pazarları girişinde, toplu taşıma araçlarına binecekleri noktalarda, yol kontrol noktalarında dağıtımı yapılıyor. 10’dan fazla personel çalıştıran işyeri ve işletmelere de maskeleri ulaştırılmakta. Ayrıca, PTT dağıtıcıları tarafından yarından itibaren konutlarda maske dağıtımına başlanacak. “Maskeye ulaşma imkanı daha geni hale gelecek” Maske dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, “Korona virüs tedbirleri kapsamında, vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanırken, açık semt pazarlarına ve marketlere girerken, toplu olarak bulunan yerlerde maske takma zorunluluğu getirilmişti. Bu zorunluluğun yerine getirilmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu kararla Dünya'da eşi benzeri olmayacak şekilde vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı uygulaması getirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilimize tahsis edilen 126 bin adet maskenin, ilk başta açık semt pazarlarına girişlerde, toplu taşıma araçlarına biniş yerlerinde ve yol kontrol noktalarında dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 20 Nisan 2020 Pazartesi gününden (dünden) itibaren de 10’dan fazla personel çalıştıran işyerlerimize günlük 40 bin adet maske dağıtımı yapacağız. Haftada yaklaşık 300 Bine yakın maskeyi çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız. Diğer taraftan, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle PTT posta dağıtıcıları tarafından bedelsiz olarak vatandaşlarımıza konutlarında bedelsiz maske teslimine yarından itibaren başlanacaktır. Kamu kurumlarımızda çalışan personellerin ve kuruma hizmet almaya gelen vatandaşlarımızın maske ihtiyaçları da karşılanmaktadır. 20 Nisan 2020 Pazartesi gününden itibaren koruyucu maskeye ulaşma imkanı daha geniş bir hale gelecektir. Vatandaşlarımızın maske konusunda gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarını giderebilmek için gece-gündüz demeden yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu kötü günleri hep birlikte, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde atlatacağız” diye konuştu.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, “10’dan fazla personel çalıştıran işyerlerimize günlük 40 bin adet maske dağıtımı yapacağız. Haftada yaklaşık 300 bine yakın maskeyi çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız” dedi.

Tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs salgının vatandaşları korumak, salgının yayılımını ve etkileri azaltmak amacıyla ulusal düzeyde belirlenen tedbirler hızla hayata geçiriliyor. Alınan tedbirlerden birisi de, vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanırken, market ve açık semt pazarlarına girerken ve sokakta dolaşırken koruyucu maske takma zorunluluğu getirilmiş olması...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruyucu maskenin ücret karşılığı satışını yasaklamasıyla birlikte vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı için çeşitli uygulamalar hayata geçirildi. Vatandaşların ücretsiz maskeleri Ordu Valiliği koordinasyonunda, başta açık semt pazarları girişinde, toplu taşıma araçlarına binecekleri noktalarda, yol kontrol noktalarında dağıtımı yapılıyor. 10’dan fazla personel çalıştıran işyeri ve işletmelere de maskeleri ulaştırılmakta. Ayrıca, PTT dağıtıcıları tarafından yarından itibaren konutlarda maske dağıtımına başlanacak.

“Maskeye ulaşma imkanı daha geni hale gelecek”

Maske dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, “Korona virüs tedbirleri kapsamında, vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanırken, açık semt pazarlarına ve marketlere girerken, toplu olarak bulunan yerlerde maske takma zorunluluğu getirilmişti. Bu zorunluluğun yerine getirilmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu kararla Dünya'da eşi benzeri olmayacak şekilde vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı uygulaması getirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilimize tahsis edilen 126 bin adet maskenin, ilk başta açık semt pazarlarına girişlerde, toplu taşıma araçlarına biniş yerlerinde ve yol kontrol noktalarında dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 20 Nisan 2020 Pazartesi gününden (dünden) itibaren de 10’dan fazla personel çalıştıran işyerlerimize günlük 40 bin adet maske dağıtımı yapacağız. Haftada yaklaşık 300 Bine yakın maskeyi çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız. Diğer taraftan, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle PTT posta dağıtıcıları tarafından bedelsiz olarak vatandaşlarımıza konutlarında bedelsiz maske teslimine yarından itibaren başlanacaktır. Kamu kurumlarımızda çalışan personellerin ve kuruma hizmet almaya gelen vatandaşlarımızın maske ihtiyaçları da karşılanmaktadır. 20 Nisan 2020 Pazartesi gününden itibaren koruyucu maskeye ulaşma imkanı daha geniş bir hale gelecektir. Vatandaşlarımızın maske konusunda gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarını giderebilmek için gece-gündüz demeden yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu kötü günleri hep birlikte, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde atlatacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.