Üreten Kadınlara ‘Yöresel Ürün Geliştirme Kursu’

YAŞAM 17.11.2020 - 14:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1212+ kez okundu.
 

Üreten Kadınlara ‘Yöresel Ürün Geliştirme Kursu’

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) şubelerinde, “Ordu’nun Üreten Kadınları” Projesi kapsamında 60 dezavantajlı kadına yöresel gıda ürünü geliştirme konularında genel ve mesleki beceri geliştirme eğitimleri verilecek.
2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen proje, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek. Proje ayrıca Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Proje kapsamında 60 dezavantajlı kadına Ordu yöresine özgü gıda ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. İŞKUR destekli eğitimlerde kursiyerlere ayrıca KOSGEB Sertifikalı Girişimcilik Eğitimleri ile E-ticaret ve kooperatifçilik eğitimleri de verilecek.     KURS BAŞVURULARI BAŞLIYOR     Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında başarılı olan kursiyerler iş başvurularında ve kendi işlerini kurmalarında gerekli olacak olan MEB sertifikası ve KOSGEB Girişimcilik Sertifikası alacak.  Başvurular 16 Kasım- 18 Aralık 2020 tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ORMEK’te yapılacak. Kurs başvuruları sonrasında Kursiyer Seçim Komisyonu tarafından belirlenecek kursiyerler ocak ayında başlaması planlanan eğitimlere katılacaklar.     KİMLER BAŞVURUDA BULUNACAK     2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen projeye başvuru için: -      18-60 yaş arasında olmak, -      En az ilkokul mezunu olmak, -      İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, -      Sağlık durumu kurs programının öğrenimine elverişli olmak, -      Ordu ilinde yerleşik olarak (geçici olmadan) ikamet ediyor olmak, şartları aranıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) şubelerinde, “Ordu’nun Üreten Kadınları” Projesi kapsamında 60 dezavantajlı kadına yöresel gıda ürünü geliştirme konularında genel ve mesleki beceri geliştirme eğitimleri verilecek.

2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen proje, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek. Proje ayrıca Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından destekleniyor.

Proje kapsamında 60 dezavantajlı kadına Ordu yöresine özgü gıda ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. İŞKUR destekli eğitimlerde kursiyerlere ayrıca KOSGEB Sertifikalı Girişimcilik Eğitimleri ile E-ticaret ve kooperatifçilik eğitimleri de verilecek.

 

 

KURS BAŞVURULARI BAŞLIYOR

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında başarılı olan kursiyerler iş başvurularında ve kendi işlerini kurmalarında gerekli olacak olan MEB sertifikası ve KOSGEB Girişimcilik Sertifikası alacak.  Başvurular 16 Kasım- 18 Aralık 2020 tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ORMEK’te yapılacak. Kurs başvuruları sonrasında Kursiyer Seçim Komisyonu tarafından belirlenecek kursiyerler ocak ayında başlaması planlanan eğitimlere katılacaklar.

 

 

KİMLER BAŞVURUDA BULUNACAK

 

 

2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen projeye başvuru için:

-      18-60 yaş arasında olmak,

-      En az ilkokul mezunu olmak,

-      İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

-      Sağlık durumu kurs programının öğrenimine elverişli olmak,

-      Ordu ilinde yerleşik olarak (geçici olmadan) ikamet ediyor olmak, şartları aranıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.