Ünye OSB Büyük Bir Kazanım Değil

BÖLGE GÜNDEMİ 08.02.2020 - 21:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1626+ kez okundu.
 

Ünye OSB Büyük Bir Kazanım Değil

Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Ünye’ye gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Üne Ticaret Ünye Sanayi Odası tarafından organize edilen kahvaltı programında katıldı.
  Ünye Motto Restoran’taki kahvaltı programını düzenleyen ÜTSO Başkanı İrfan Akar’ın ve Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in açılış konuşmalarının ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran konuştu. Programa Ünye Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci STK temsilcileri ve iş adamları katıldı. “Türkiye’nin İlerlemesi Birilerini Rahatsız Ediyor” Kıran, “Dünyada insanlık şu an keşmekeş içerisindedir. Dünyada güç dengelerinin değiştiği, kavganın çatışmanın insanlar için adeta kader haline getirildiği ve bütün bu tuzakların yer aldığı merkezinde de Türkiye’nin yer aldığı bir dönemdeyiz. Suriye’de yaşanılanların her bir bölgesinde keşmekeş yaşanıyor. İdlib’de kırılganlık hala devam ediyor. Fırat’ın doğusunda Amerika ve Rusya ile mutabık kaldığımız noktaların hayata geçirilmesi hususunda, oranın bir terör koridoru haline gelmesi için seferber olmuş ve bu mutabakatları sabote etmeye çalışan güçler halen çabalamaya devam ediyorlar. Irak’ta yaşanan sıkıntılar, Amerika- İran gerilimi, Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası yaşanan gelişmeler, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler ve bütün bunlara rağmen yoluna kararlılıkla devam eden Türkiye’nin ilerlemesi birilerini rahatsız ediyor. Ama bunca mücadeleye rağmen Türkiye’nin bu mücadelesinden vazgeçmeyeceğini görmeleri bu anlamda Türkiye’nin de geleceği adına son derece büyük umutlar vaat ediyor. Bu umudu somut ve kalıcı kazanımlara dönüştürmek için bizde bakanlık olarak çalışıyoruz.  Şehirlerimiz kalkındıkça ve güçlendikçe Türkiye’nin hedeflerine daha kolay yürüyeceği muhakkaktır” ifadelerini kullandı. “Ünye OSB’nin İlçeye Kazandırmak Aslında Büyük Bir Kazanım Değil” Ünye’de yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için geç kalındığını ve asıl kazanımların OSB içerisinde yatırımların olduğunu ifade eden Kıran, “Ünye Organize Sanayi Bölgesini Ünye’ye kazandırmak aslında büyük bir kazanım değildir. Çünkü 35-40 yıldır bu meseleyi konuşuyoruz. Bu anlamda Ünye Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney ve ticaret insanlarımızın katkılarıyla bu projenin bu gün artık sonuna ulaşmaya ramak kalması çok önemlidir. Ama bu Ünye için çok büyük bir fırsat değildir. Ünye için daha büyük fırsat Ünye Organize Sanayi Bölgesi hayata geçtikten sonra oraya ne kadar yatırım yapılacak ve katma değer kazandırılacak olarak bakarsak bizler için bu önemlidir. Bu anlamda Ünyemizin çok büyük vakitler kaybettiğini biliyor ve kaybedilen zamanları da telafi etmek durumundayız” diye konuştu.
Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Ünye’ye gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Üne Ticaret Ünye Sanayi Odası tarafından organize edilen kahvaltı programında katıldı.

 

Ünye Motto Restoran’taki kahvaltı programını düzenleyen ÜTSO Başkanı İrfan Akar’ın ve Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in açılış konuşmalarının ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran konuştu.

Programa Ünye Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

“Türkiye’nin İlerlemesi Birilerini Rahatsız Ediyor”

Kıran, “Dünyada insanlık şu an keşmekeş içerisindedir. Dünyada güç dengelerinin değiştiği, kavganın çatışmanın insanlar için adeta kader haline getirildiği ve bütün bu tuzakların yer aldığı merkezinde de Türkiye’nin yer aldığı bir dönemdeyiz. Suriye’de yaşanılanların her bir bölgesinde keşmekeş yaşanıyor. İdlib’de kırılganlık hala devam ediyor. Fırat’ın doğusunda Amerika ve Rusya ile mutabık kaldığımız noktaların hayata geçirilmesi hususunda, oranın bir terör koridoru haline gelmesi için seferber olmuş ve bu mutabakatları sabote etmeye çalışan güçler halen çabalamaya devam ediyorlar. Irak’ta yaşanan sıkıntılar, Amerika- İran gerilimi, Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası yaşanan gelişmeler, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler ve bütün bunlara rağmen yoluna kararlılıkla devam eden Türkiye’nin ilerlemesi birilerini rahatsız ediyor. Ama bunca mücadeleye rağmen Türkiye’nin bu mücadelesinden vazgeçmeyeceğini görmeleri bu anlamda Türkiye’nin de geleceği adına son derece büyük umutlar vaat ediyor. Bu umudu somut ve kalıcı kazanımlara dönüştürmek için bizde bakanlık olarak çalışıyoruz.  Şehirlerimiz kalkındıkça ve güçlendikçe Türkiye’nin hedeflerine daha kolay yürüyeceği muhakkaktır” ifadelerini kullandı.

“Ünye OSB’nin İlçeye Kazandırmak Aslında Büyük Bir Kazanım Değil”

Ünye’de yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için geç kalındığını ve asıl kazanımların OSB içerisinde yatırımların olduğunu ifade eden Kıran, “Ünye Organize Sanayi Bölgesini Ünye’ye kazandırmak aslında büyük bir kazanım değildir. Çünkü 35-40 yıldır bu meseleyi konuşuyoruz. Bu anlamda Ünye Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney ve ticaret insanlarımızın katkılarıyla bu projenin bu gün artık sonuna ulaşmaya ramak kalması çok önemlidir. Ama bu Ünye için çok büyük bir fırsat değildir. Ünye için daha büyük fırsat Ünye Organize Sanayi Bölgesi hayata geçtikten sonra oraya ne kadar yatırım yapılacak ve katma değer kazandırılacak olarak bakarsak bizler için bu önemlidir. Bu anlamda Ünyemizin çok büyük vakitler kaybettiğini biliyor ve kaybedilen zamanları da telafi etmek durumundayız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.