Ünye’de “Ağaç Yakma Sanatı” Sergisi Açıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 18.02.2020 - 22:11, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1815+ kez okundu.
 

Ünye’de “Ağaç Yakma Sanatı” Sergisi Açıldı

Ünye’de “Ağaç Yakma Sanatı” sergisi sanat severler ile buluştu.
  Ünye’de Emekli öğretmen Cengiz Tatlı tarafından yapılan “Ağaç Yakma Sanatı” sergisi, Ticaret Borsasında Ünyelilerle buluştu. Ünye’nin eski fotoğraflarını ve tarihi yapılarını ağaç yakma sanatı ile bu sergide buluşturan Cengiz Tatlı, insanlara bir fikir vermek ve değerleri ön plana çıkartmak adına böyle bir sergi açmaya karar verdiğini belirterek, “Yaklaşık 40 yıldır resimle bir ilişkim var ve bu ilişkimi ağaç yakma sanatıyla birleştirdim. 3 senedir bu sanatla ilgileniyorum. Ünyemizde öne çıkan ne varsa onları ağaç yakma sanatı ile resmetmek istedim. Fincan, fındık, testi, çınar yaprağı, istiridye, çapa gibi objeler içerisinde Ünye’nin resimlerini yaptım. Yaptıklarımın sayısı 500’e yaklaştı ve buradaki eserleri getirerek sergilemek istedim. İnsanlara bir fikir vermek ve değerlerimizi ön plana çıkartmak adına böyle bir sergi açmaya karar verdim. Ünye’nin çok eski fotoğraflarını, eski tarihi yapılarını ağaç yakma sanatı ile bu hale getirdim. Bu tarihin ve yapıların kaybolmamasını ve kalıcı hale getirip gelecek nesillere ulaştırmaya çalıştık. Eğer vatandaşlarımızdan bu konuya merakı olan varsa bu sergiye bekliyorum.”dedi. Her bir sanat eserlerinde Ünye’nin tarihi izlerini taşıyan  sergi, 21 Şubat Cuma gününe kadar açık olacak.
Ünye’de “Ağaç Yakma Sanatı” sergisi sanat severler ile buluştu.

 

Ünye’de Emekli öğretmen Cengiz Tatlı tarafından yapılan “Ağaç Yakma Sanatı” sergisi, Ticaret Borsasında Ünyelilerle buluştu.

Ünye’nin eski fotoğraflarını ve tarihi yapılarını ağaç yakma sanatı ile bu sergide buluşturan Cengiz Tatlı, insanlara bir fikir vermek ve değerleri ön plana çıkartmak adına böyle bir sergi açmaya karar verdiğini belirterek, “Yaklaşık 40 yıldır resimle bir ilişkim var ve bu ilişkimi ağaç yakma sanatıyla birleştirdim. 3 senedir bu sanatla ilgileniyorum. Ünyemizde öne çıkan ne varsa onları ağaç yakma sanatı ile resmetmek istedim. Fincan, fındık, testi, çınar yaprağı, istiridye, çapa gibi objeler içerisinde Ünye’nin resimlerini yaptım. Yaptıklarımın sayısı 500’e yaklaştı ve buradaki eserleri getirerek sergilemek istedim. İnsanlara bir fikir vermek ve değerlerimizi ön plana çıkartmak adına böyle bir sergi açmaya karar verdim. Ünye’nin çok eski fotoğraflarını, eski tarihi yapılarını ağaç yakma sanatı ile bu hale getirdim. Bu tarihin ve yapıların kaybolmamasını ve kalıcı hale getirip gelecek nesillere ulaştırmaya çalıştık. Eğer vatandaşlarımızdan bu konuya merakı olan varsa bu sergiye bekliyorum.”dedi.

Her bir sanat eserlerinde Ünye’nin tarihi izlerini taşıyan  sergi, 21 Şubat Cuma gününe kadar açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.