Tıbbi Atık Sorununa Büyükşehirden Çözüm

BÖLGE GÜNDEMİ 20.06.2021 - 17:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2009+ kez okundu.
 

Tıbbi Atık Sorununa Büyükşehirden Çözüm

“Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi” Hayata Geçirildi
      Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirde önemli bir eksikliği daha giderdi.         Büyükşehir Belediyesi, Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Ordu’da atığı sorun olmaktan çıkaracak pek çok çalışmayı hayata geçirdi. Vahşi atık depolama alanlarının kapatılarak rehabilite edilmesi, atığı elektrik enerjisine dönüştürülecek tesisin kurulması gibi birçok örneklerin verilebileceği bu çalışmaların yanında şimdi de tıbbi ve patolojik atık sorununu ortadan kaldırıcı bir hamle gerçekleştirildi.             Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, pandemi dönemiyle de birlikte artan ve hastalık yayma riski yüksek tıbbi atıkların sterilize edilmesi için Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisini hayata geçirdi.             TIBBİ ATIKLAR EL DEĞMEDEN STERİLİZE EDİLECEK         Büyükşehir Belediyesi ekipleri her gün düzenli olarak Ordu ili genelinde sağlık kuruluşlarından toplayacağı tıbbı ve patolojik atıkları tam donanımlı tıbbı atık taşıma aracı ile Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisine getirecek. Buraya getirilen atıklar tesis çalışanlarının sağlığı ve güvenliği açısından el değmeden tam otomatik makinelerde sterilize edilecek. Sterilize işleminin ardından atıklar parçalama ünitesinden geçirilip depolanması için düzenli depolama tesisine götürülerek burada bertaraf edilecek.             TESİS ÇEVRECİ BAKIŞ AÇISIYLA TASARLANDI         Toplama, taşıma ve sterilizasyon işlemlerinin güvenle yapılacağı yaklaşık 485 metrekare kapalı alana sahip Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi her türlü teknolojik imkânı içerisinde barındırıyor. Aynı zamanda çevreci bakış açısıyla sürdürülebilirlik ilkesine göre tasarlanmış tesiste sterilizasyon ünitesinden çıkan buhar yoğuşturularak tekrar buhar kazanına verilecek ve böylelikle doğal su kaynakların kullanımı azaltılmış olacak.             “TIBBİ ATIK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”         İncelemelerde bulunmak üzere Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu tesisimizde saatte 1200 kg’lık tıbbi atığı sterilize edeceğiz. Bu işlemin ardından atıkların bertaraf edilmesi, elektrik enerjisine dönüştürülmesi için depolama sahalarına gönderme işlemi gerçekleştireceğiz” dedi.             Başkan Güler şöyle konuştu:         “Ordu’muzu güzel bir tesise kavuşturuyoruz. Ordu’nun büyük bir eksikliği vardı. Çevre sağlığını tehdit eden tıbbi ve patolojik atıkların sterilize edileceği bir tesisi Ordu’ya kazandırdık. Bu tesisimizde saatte 1200 kg’lık tıbbi atığı sterilize edeceğiz. Bu işlemin ardından atıkların bertaraf edilmesi, elektrik enerjisine dönüştürülmesi için depolama sahalarına gönderme işlemi gerçekleştireceğiz. 5 milyon liraya hayata geçirdiğimiz bu tesis ile birlikte tıbbi atık sorununu çözmüş olacağız.”         Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izinlerin alınmasının ardından kısa bir süre içinde faaliyete geçecektir.    
“Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi” Hayata Geçirildi

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirde önemli bir eksikliği daha giderdi.

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi, Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Ordu’da atığı sorun olmaktan çıkaracak pek çok çalışmayı hayata geçirdi. Vahşi atık depolama alanlarının kapatılarak rehabilite edilmesi, atığı elektrik enerjisine dönüştürülecek tesisin kurulması gibi birçok örneklerin verilebileceği bu çalışmaların yanında şimdi de tıbbi ve patolojik atık sorununu ortadan kaldırıcı bir hamle gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, pandemi dönemiyle de birlikte artan ve hastalık yayma riski yüksek tıbbi atıkların sterilize edilmesi için Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisini hayata geçirdi.

 

 

 

 

 

 

TIBBİ ATIKLAR EL DEĞMEDEN STERİLİZE EDİLECEK

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri her gün düzenli olarak Ordu ili genelinde sağlık kuruluşlarından toplayacağı tıbbı ve patolojik atıkları tam donanımlı tıbbı atık taşıma aracı ile Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisine getirecek. Buraya getirilen atıklar tesis çalışanlarının sağlığı ve güvenliği açısından el değmeden tam otomatik makinelerde sterilize edilecek. Sterilize işleminin ardından atıklar parçalama ünitesinden geçirilip depolanması için düzenli depolama tesisine götürülerek burada bertaraf edilecek.

 

 

 

 

 

 

TESİS ÇEVRECİ BAKIŞ AÇISIYLA TASARLANDI

 

 

 

 

Toplama, taşıma ve sterilizasyon işlemlerinin güvenle yapılacağı yaklaşık 485 metrekare kapalı alana sahip Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi her türlü teknolojik imkânı içerisinde barındırıyor. Aynı zamanda çevreci bakış açısıyla sürdürülebilirlik ilkesine göre tasarlanmış tesiste sterilizasyon ünitesinden çıkan buhar yoğuşturularak tekrar buhar kazanına verilecek ve böylelikle doğal su kaynakların kullanımı azaltılmış olacak.

 

 

 

 

 

 

“TIBBİ ATIK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

 

 

 

 

İncelemelerde bulunmak üzere Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu tesisimizde saatte 1200 kg’lık tıbbi atığı sterilize edeceğiz. Bu işlemin ardından atıkların bertaraf edilmesi, elektrik enerjisine dönüştürülmesi için depolama sahalarına gönderme işlemi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

Başkan Güler şöyle konuştu:

 

 

 

 

“Ordu’muzu güzel bir tesise kavuşturuyoruz. Ordu’nun büyük bir eksikliği vardı. Çevre sağlığını tehdit eden tıbbi ve patolojik atıkların sterilize edileceği bir tesisi Ordu’ya kazandırdık. Bu tesisimizde saatte 1200 kg’lık tıbbi atığı sterilize edeceğiz. Bu işlemin ardından atıkların bertaraf edilmesi, elektrik enerjisine dönüştürülmesi için depolama sahalarına gönderme işlemi gerçekleştireceğiz. 5 milyon liraya hayata geçirdiğimiz bu tesis ile birlikte tıbbi atık sorununu çözmüş olacağız.”

 

 

 

 

Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izinlerin alınmasının ardından kısa bir süre içinde faaliyete geçecektir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.