Tabakhane’de 2. etap başladı

BÖLGE GÜNDEMİ 18.12.2018 - 22:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1900+ kez okundu.
 

Tabakhane’de 2. etap başladı

Ünye’nin trafik yükünü rahatlatması planlanan Tabakhane Deresi ıslah ve rekreasyon projesi kapsamında, istimlak ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanan batı yakası kısmında çalışmalara başlandı.
Ünye’nin merkezinden geçen ve şehri ikiye ayıran Tabakhane deresinde ıslah ve rekreasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, “Batı yakasında toplam 3 kilometrelik güzergahın 750 metrelik kısmında başlanan altyapı ve asfalt çalışmalarının hızlı bir şekilde bitirilmesi öngörülüyor. Tamamlanacak yolun genişliği ise 15 metre olacak.”dedi. Sezgül, yolun tamamlanması ile birlikte ulaşım alternatiflerinin çeşitleneceği Ünye’de kent trafik yükünün gelecek yıllar da göz önüne alınarak rahatlatılmasının amaçlandığını ifade etti.   Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül ve Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldılar. Islah çalışmalarında yüzde 70’lik kısmı tamamlanan projede ayrıca doğu ve batı yakasında dere boyunca 2 yeni yol planlanarak yeni güzergâhlarla alternatif ulaşım planlanmıştı. Proje kapsamında doğu yakasında 3 kilometrelik yolun altyapı çalışmalarının ardından asfalt çalışması tamamlanarak 2015 yılı sonunda hizmete açılmıştı. Projede yer alan batı yakası yol çalışması ise kısmi kamulaştırma ve istimlak çalışmalarının ardından başladı. Ordu Büyükşehir Belediye ile Ünye Belediyesi ortak projesi ile yürütülecek çalışmalar kapsamında Tabakhane deresinin denizden başlayarak batı yakasında Bayramca Köprüsüne kadar olan 750 metrelik kısmında altyapı çalışmalarının ardından sıcak asfalt uygulaması gerçekleştirilecek. -“Kent trafik yükünün rahatlatılması amaçlanıyor”- Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Batı yakasında toplam 3 kilometrelik güzergahın 750 metrelik kısmında başlanan altyapı ve asfalt çalışmalarının hızlı bir şekilde bitirilmesi öngörülüyor. Tamamlanacak yolun genişliği ise 15 metre olacak. Yolun tamamlanması ile birlikte ulaşım alternatiflerinin çeşitleneceği Ünye’de kent trafik yükünün gelecek yıllar da göz önüne alınarak rahatlatılması amaçlanıyor.” dedi.
Ünye’nin trafik yükünü rahatlatması planlanan Tabakhane Deresi ıslah ve rekreasyon projesi kapsamında, istimlak ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanan batı yakası kısmında çalışmalara başlandı.

Ünye’nin merkezinden geçen ve şehri ikiye ayıran Tabakhane deresinde ıslah ve rekreasyon çalışmaları devam ediyor.

Çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, “Batı yakasında toplam 3 kilometrelik güzergahın 750 metrelik kısmında başlanan altyapı ve asfalt çalışmalarının hızlı bir şekilde bitirilmesi öngörülüyor. Tamamlanacak yolun genişliği ise 15 metre olacak.”dedi.

Sezgül, yolun tamamlanması ile birlikte ulaşım alternatiflerinin çeşitleneceği Ünye’de kent trafik yükünün gelecek yıllar da göz önüne alınarak rahatlatılmasının amaçlandığını ifade etti.

 

Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül ve Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldılar.

Islah çalışmalarında yüzde 70’lik kısmı tamamlanan projede ayrıca doğu ve batı yakasında dere boyunca 2 yeni yol planlanarak yeni güzergâhlarla alternatif ulaşım planlanmıştı. Proje kapsamında doğu yakasında 3 kilometrelik yolun altyapı çalışmalarının ardından asfalt çalışması tamamlanarak 2015 yılı sonunda hizmete açılmıştı. Projede yer alan batı yakası yol çalışması ise kısmi kamulaştırma ve istimlak çalışmalarının ardından başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye ile Ünye Belediyesi ortak projesi ile yürütülecek çalışmalar kapsamında Tabakhane deresinin denizden başlayarak batı yakasında Bayramca Köprüsüne kadar olan 750 metrelik kısmında altyapı çalışmalarının ardından sıcak asfalt uygulaması gerçekleştirilecek.

-“Kent trafik yükünün rahatlatılması amaçlanıyor”-

Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Batı yakasında toplam 3 kilometrelik güzergahın 750 metrelik kısmında başlanan altyapı ve asfalt çalışmalarının hızlı bir şekilde bitirilmesi öngörülüyor. Tamamlanacak yolun genişliği ise 15 metre olacak. Yolun tamamlanması ile birlikte ulaşım alternatiflerinin çeşitleneceği Ünye’de kent trafik yükünün gelecek yıllar da göz önüne alınarak rahatlatılması amaçlanıyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.