Sma Test Ücretlerini Büyükşehir Karşılayacak

SAĞLIK 20.06.2021 - 18:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4609+ kez okundu.
 

Sma Test Ücretlerini Büyükşehir Karşılayacak

Başkan Güler: “Çok Hayırlı Bir İşi Üstümüze Alıyoruz”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni evlenecek çiftlerin talep etmesi durumunda Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığının tespiti için yapılan SMA Genetik Tarama Testi’ni ücretsiz karşılayacaklarını belirterek, “Çok hayırlı bir işi üstümüze alıyoruz” dedi.       Ekonomiden tarıma, enerjiden turizme kadar birçok yatırımı hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da öncü olmaya devam ediyor. Dünyada 10 bin doğumda 1 görülen ancak ülkemizde bu rakamın 6 bin doğumda 1 gerçekleştiği, tedavisinin ise 20 milyon TL’nin üzerinde yapıldığı Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı yapılacak olan testler sonucunda önlenebiliyor.       Bu kapsamda çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenecek çiftler için Spinal Musküler Atrofi (SMA) test ücretlerini karşılama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclisi’nde gündem maddesi olarak görüşülen uygulama oy birliği ile kabul edildi.         Alınan karar ile yeni evlenecek çiftler kendi istekleri doğrultusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına müracaat ederek test işlemleri için başvura da bulunabilecek. SMA Genetik Tarama Testi ile hastalığın önceden tespit edilmesi ve önlem alınması sağlanacak.       BAŞKAN GÜLER: “TESTLERLE ÖNLEM ALINABİLİYOR”         Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan çalışmanın hastalığın önlenmesi için büyük önem taşıdığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çok hayırlı bir işi üstlendiklerini söyledi.         Sağlıklı nesiller için testlerin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çok çağdaş ve hayırlı bir iş yapıyoruz. İleride bilimsel olarak engellenebilecek bir hastalığın test ücretlerini üstümüze alıyoruz. Meclisimizde böyle bir karar aldığımız için meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.    
Başkan Güler: “Çok Hayırlı Bir İşi Üstümüze Alıyoruz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni evlenecek çiftlerin talep etmesi durumunda Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığının tespiti için yapılan SMA Genetik Tarama Testi’ni ücretsiz karşılayacaklarını belirterek, “Çok hayırlı bir işi üstümüze alıyoruz” dedi.

 

 

 

Ekonomiden tarıma, enerjiden turizme kadar birçok yatırımı hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da öncü olmaya devam ediyor. Dünyada 10 bin doğumda 1 görülen ancak ülkemizde bu rakamın 6 bin doğumda 1 gerçekleştiği, tedavisinin ise 20 milyon TL’nin üzerinde yapıldığı Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı yapılacak olan testler sonucunda önlenebiliyor.

 

 

 

Bu kapsamda çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenecek çiftler için Spinal Musküler Atrofi (SMA) test ücretlerini karşılama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclisi’nde gündem maddesi olarak görüşülen uygulama oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

 

Alınan karar ile yeni evlenecek çiftler kendi istekleri doğrultusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına müracaat ederek test işlemleri için başvura da bulunabilecek. SMA Genetik Tarama Testi ile hastalığın önceden tespit edilmesi ve önlem alınması sağlanacak.

 

 

 

BAŞKAN GÜLER: “TESTLERLE ÖNLEM ALINABİLİYOR”

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan çalışmanın hastalığın önlenmesi için büyük önem taşıdığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çok hayırlı bir işi üstlendiklerini söyledi.

 

 

 

 

Sağlıklı nesiller için testlerin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çok çağdaş ve hayırlı bir iş yapıyoruz. İleride bilimsel olarak engellenebilecek bir hastalığın test ücretlerini üstümüze alıyoruz. Meclisimizde böyle bir karar aldığımız için meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.