Samsun-Sarp Demiryolu İçin Müjde Bekliyoruz

BÖLGE GÜNDEMİ 21.10.2020 - 22:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1965+ kez okundu.
 

Samsun-Sarp Demiryolu İçin Müjde Bekliyoruz

Türk Demiryolu Zirvesi bugün yerli ve yabancı binlerce katılımcıyla bugün İstanbul’da başlıyor. Ordu’nun önde gelen sivil toplum kuruluşları ise 4 gün sürecek zirveden Samsun-Sarp Demiryolu hattı için müjde niteliğinde tarihi bir haber bekliyor.
Gözümüz Kulağımız Sirkeci Garı’nda TÜRKİYE DEMİRYOLU ZİRVESİ BAŞLIYOR Bugün Türk demiryolları için yapılan tarihi toplantının ilk günü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen Türk Demiryolu Zirvesi İstanbul’da başlıyor. Sirkeci Garı’nda düzenlenecek olan zirve 24 Ekim’e kadar sürecek. Yerli ve yabancı binlerce katılımcıyla gerçekleşecek olan zirvenin ana ev sahibi ise genel müdürü Ordulu Ali İhsan Uygun olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD).           YILLARDIR BEKLEDİĞİMİZ MÜJDE GELSİN ARTIK Zirveyi değerlendiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Karadeniz’e demir yolu gelecekse bu mutlaka Samsun-Sarp Demiryolu olmalı. Bu hattın bizim için önemi çok büyük. Ordu ve Giresun atlanarak Samsun-Sarp Demiryolu olmaz. Bu hattın aynı zaman da Cumhuriyet’in Karadeniz’e bir borcu olduğu düşüncesindeyiz.  O nedenle böyle tarihi bir zirveden müjde niteliğinde tarihi bir haber bekliyoruz.” dedi.   BİR TEK KARADENİZ’İN DEMİRYOLU YOK Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ise “Böyle önemli bir zirveden biz de tarihi bir haber bekliyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi, Türkiye’de demiryoluna kavuşamamış tek bölge. Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin üzerinden Batum’a bağlanacak olan bir demiryolu projesi, bölgeye çağ atlatır. Fizibilite ihalesine çıkılacaktı iptal edildi. Daha fazla zaman geçmeden bu ihale yapılmalı.” diye konuştu.
Türk Demiryolu Zirvesi bugün yerli ve yabancı binlerce katılımcıyla bugün İstanbul’da başlıyor. Ordu’nun önde gelen sivil toplum kuruluşları ise 4 gün sürecek zirveden Samsun-Sarp Demiryolu hattı için müjde niteliğinde tarihi bir haber bekliyor.

Gözümüz Kulağımız Sirkeci Garı’nda

TÜRKİYE DEMİRYOLU ZİRVESİ BAŞLIYOR

Bugün Türk demiryolları için yapılan tarihi toplantının ilk günü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen Türk Demiryolu Zirvesi İstanbul’da başlıyor. Sirkeci Garı’nda düzenlenecek olan zirve 24 Ekim’e kadar sürecek. Yerli ve yabancı binlerce katılımcıyla gerçekleşecek olan zirvenin ana ev sahibi ise genel müdürü Ordulu Ali İhsan Uygun olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD).        

 

YILLARDIR BEKLEDİĞİMİZ MÜJDE GELSİN ARTIK

Zirveyi değerlendiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Karadeniz’e demir yolu gelecekse bu mutlaka Samsun-Sarp Demiryolu olmalı. Bu hattın bizim için önemi çok büyük. Ordu ve Giresun atlanarak Samsun-Sarp Demiryolu olmaz. Bu hattın aynı zaman da Cumhuriyet’in Karadeniz’e bir borcu olduğu düşüncesindeyiz.  O nedenle böyle tarihi bir zirveden müjde niteliğinde tarihi bir haber bekliyoruz.” dedi.

 

BİR TEK KARADENİZ’İN DEMİRYOLU YOK

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ise “Böyle önemli bir zirveden biz de tarihi bir haber bekliyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi, Türkiye’de demiryoluna kavuşamamış tek bölge. Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin üzerinden Batum’a bağlanacak olan bir demiryolu projesi, bölgeye çağ atlatır. Fizibilite ihalesine çıkılacaktı iptal edildi. Daha fazla zaman geçmeden bu ihale yapılmalı.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.