OSB'ye Cumhurbaşkanı ve Büyükşehir desteği

BÖLGE GÜNDEMİ 21.04.2019 - 17:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2637+ kez okundu.
 

OSB'ye Cumhurbaşkanı ve Büyükşehir desteği

İrfan Akar, seçimden önce taahhüt edilen 4 milyon 860 bin TL nin Bakanlık tarafından OSB hesabına yatırıldığını belirterek; "Bu ara gereken 1 milyon 375 bin TL ise, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler'in, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi üzerine OSB hesabına geçti." dedi.
Akar; Hilmi Güler'in Ünye Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına destek olmasından son derece memnun olduklarını belirterek; "Başkanımızın katkı ve destekleriyle OSB'nin alt yapısını hazırlayıp yatırımcılara, bir an önce  fabrikalarını kurma fırsatı yaratacağız." şeklinde konuştu. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, göreve geldiklerinin birinci yılında yaptıkları çalışmaları anlatırken Ünye Organize Sanayi Bölgesinin bu yılın sonunda temelinin atılacağını söyledi. Başkan Akar açıklamasında, Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve çalışmaların olumlu gittiğini, 2019 yılının sonunda OSB temelinin atılmasını beklediklerini ifade etti Bakanlıktan para gelmeye devam ediyor OSB için kamulaştırılan alanla ilgili mahkemenin verdiği kararlar çerçevesinde parça parça ödeme rakamlarının ortaya çıktığını belirten Akar; “OSB’de 263 dönüm parselimiz var. Biz OSB'de yatırım yapmak isteyen yatırımcılardan ön talep aldık. Müteşebbis Heyet olarak kamulaştırma parasını bu yolla temin etmek istedik. Bu işi bu yolla yürütme çabası içindeyken, devletten ilk ödeme olan 4 milyon 860 bin TL için ödenek geldi. Bakanlık tarafından seçim öncesi taahhüt edilen 4 milyon 860 bin TL'lik rakam geçen hafta OSB hesabına yatırıldı. Hilmi Güler 1 milyon 375 bin TL'yi temin etti Mahkemenin verdiği yeni karar kapsamında 1 milyon 375 bin TL'lik daha ödeme yapılması gerekti. Perşembe akşamı yaptığımız girişimimiz sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Güler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü ve Cuma günü 1 milyon 375 bin TL daha OSB hesabına geçti. Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Sn. Cumhurbaşkanımıza ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Yıl sonuna temel atılabilir OSB ile ilgili süreç son derece olumlu ilerliyor. Şu anda bir sıkıntı görünmüyor. 2019 yılının sonuna kadar OSB'mizin temel atma töreni gerçekleşecek.Ayrıca Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’nın Ankara ziyaretleri neticesinde Ankara’daki hava da olumlu, ama nakit para olmaması gündemde. O yüzden biz Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile alt yapıyı yapıp, yatırımcılara, kuracakları fabrikalar için bir an önce imkan ve fırsat sağlamak istiyoruz.”
İrfan Akar, seçimden önce taahhüt edilen 4 milyon 860 bin TL nin Bakanlık tarafından OSB hesabına yatırıldığını belirterek; "Bu ara gereken 1 milyon 375 bin TL ise, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler'in, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi üzerine OSB hesabına geçti." dedi.

Akar; Hilmi Güler'in Ünye Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına destek olmasından son derece memnun olduklarını belirterek; "Başkanımızın katkı ve destekleriyle OSB'nin alt yapısını hazırlayıp yatırımcılara, bir an önce  fabrikalarını kurma fırsatı yaratacağız." şeklinde konuştu.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, göreve geldiklerinin birinci yılında yaptıkları çalışmaları anlatırken Ünye Organize Sanayi Bölgesinin bu yılın sonunda temelinin atılacağını söyledi.

Başkan Akar açıklamasında, Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve çalışmaların olumlu gittiğini, 2019 yılının sonunda OSB temelinin atılmasını beklediklerini ifade etti

Bakanlıktan para gelmeye devam ediyor

OSB için kamulaştırılan alanla ilgili mahkemenin verdiği kararlar çerçevesinde parça parça ödeme rakamlarının ortaya çıktığını belirten Akar; “OSB’de 263 dönüm parselimiz var. Biz OSB'de yatırım yapmak isteyen yatırımcılardan ön talep aldık. Müteşebbis Heyet olarak kamulaştırma parasını bu yolla temin etmek istedik. Bu işi bu yolla yürütme çabası içindeyken, devletten ilk ödeme olan 4 milyon 860 bin TL için ödenek geldi. Bakanlık tarafından seçim öncesi taahhüt edilen 4 milyon 860 bin TL'lik rakam geçen hafta OSB hesabına yatırıldı.

Hilmi Güler 1 milyon 375 bin TL'yi temin etti

Mahkemenin verdiği yeni karar kapsamında 1 milyon 375 bin TL'lik daha ödeme yapılması gerekti. Perşembe akşamı yaptığımız girişimimiz sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Güler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü ve Cuma günü 1 milyon 375 bin TL daha OSB hesabına geçti. Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Sn. Cumhurbaşkanımıza ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz.

Yıl sonuna temel atılabilir

OSB ile ilgili süreç son derece olumlu ilerliyor. Şu anda bir sıkıntı görünmüyor. 2019 yılının sonuna kadar OSB'mizin temel atma töreni gerçekleşecek.Ayrıca Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’nın Ankara ziyaretleri neticesinde Ankara’daki hava da olumlu, ama nakit para olmaması gündemde. O yüzden biz Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile alt yapıyı yapıp, yatırımcılara, kuracakları fabrikalar için bir an önce imkan ve fırsat sağlamak istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.