Ordu’nun 50 Yıllık Geleceği Planlandı

BÖLGE GÜNDEMİ 07.05.2018 - 23:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1468+ kez okundu.
 

Ordu’nun 50 Yıllık Geleceği Planlandı

Ordu’da 4 yıl önce her yağmur yağdığında esnaf ve vatandaşın eli yüreğindeydi. Yağmur suyu hatlarının tamamına yakınını yenileyen OSKİ, 50 yıllık master projesiyle ilin altyapıdaki geleceğini planladı.
5 İLÇEDE, 50 YILLIK YAĞMUR SUYU MASTER PLAN PROJELERİ HAZIRLANDI Ordu ilinde ihtiyaca cevap veremeyen kapalı yağmur suyu hatlarına ve menfezlere müdahale ederek şehirdeki su baskınlarının önüne geçen OSKİ Genel Müdürlüğü, sahile kıyısı bulunan 5 ilçede 50 yıllık yağmur suyu master plan projeleri hazırladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Altınordu, Fatsa, Ünye, Gülyalı ve Perşembe ilçelerindeki imarlı alanların 50 yıllık yağmur suyu master plan projelerini tamamladı. İl genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarla altyapıyı yeniden inşa etmek için 19 ilçede yatırımlar yapan OSKİ, birçok ilçede de altyapıyı sil baştan yeniledi.  120 KM’LİK SAHİL ŞERİDİNİN 50 YILLIK MASTER PLANI HAZIR 120 km’lik sahil şeridinin karayolu ile şehir bağlantısı arasında yapılan altyapı çalışmalarında ise yağmur suyu hatları ile menfezlerin yetersiz kaldığı ve yağmur sularının denize ulaşamayarak su baskınlarına neden olduğu ortaya çıktı. Şehri su baskınlarından kurtarmak için yeni yağmur suyu hatlarını devreye sokan OSKİ, Ordu’nun 50 yıllık geleceğini kurtarmak için başlattığı bir diğer çalışmayla yağmur suyu master plan projelerini de tamamladı. BAŞKAN YILMAZ, “ORDU’MUZ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELSİN” Şehirlerin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için altyapının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Göreve gelir gelmez yol, su ve altyapının önceliklerimiz arasında olduğunu söylemiştik. Sahil şeridinde yaptığımız çalışmalarda gördük ki yağmur suyu hatları ve baksların tamamına yakını kapalı. Aşırı yağışlar meydana geldiğinde karayolu bandı yağmur suyunun denize ulaşmasını engelliyor, şehirde su baskınları meydana geliyordu. Hemen müdahale ederek dev bakslarla yağmur suyu hatlarını yeniledik. Şimdi ise şehrin geleceğini kurtarmak adına 50 yıllık yağmur suyu master planını hazırladık. Bu önemli çalışmadan dolayı OSKİ Genel Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” diye konuştu. 692 BİN 55 METRE YAĞMUR SUYU HATTI PROJELENDİRİLDİ Projesi bitirilen yağmur suyu planları ile birlikte kurumlar arası uyuşmazlık sorunlarının da ortadan kalkacağı belirtilirken, yapılan projeler sonunda Gülyalı ilçesine 23 bin 600 metre, Altınordu ilçesine 344 bin 892 metre, Perşembe ilçesine 40 bin metre, Fatsa ilçesine 127 bin 200 metre ve Ünye ilçesine 156 bin 363 metre olmak üzere Ordu geneline 692 bin 055 metre yağmur suyu hattı planlandığı bildirildi.
Ordu’da 4 yıl önce her yağmur yağdığında esnaf ve vatandaşın eli yüreğindeydi. Yağmur suyu hatlarının tamamına yakınını yenileyen OSKİ, 50 yıllık master projesiyle ilin altyapıdaki geleceğini planladı.

5 İLÇEDE, 50 YILLIK YAĞMUR SUYU MASTER PLAN PROJELERİ HAZIRLANDI

Ordu ilinde ihtiyaca cevap veremeyen kapalı yağmur suyu hatlarına ve menfezlere müdahale ederek şehirdeki su baskınlarının önüne geçen OSKİ Genel Müdürlüğü, sahile kıyısı bulunan 5 ilçede 50 yıllık yağmur suyu master plan projeleri hazırladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Altınordu, Fatsa, Ünye, Gülyalı ve Perşembe ilçelerindeki imarlı alanların 50 yıllık yağmur suyu master plan projelerini tamamladı. İl genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarla altyapıyı yeniden inşa etmek için 19 ilçede yatırımlar yapan OSKİ, birçok ilçede de altyapıyı sil baştan yeniledi. 

120 KM’LİK SAHİL ŞERİDİNİN 50 YILLIK MASTER PLANI HAZIR

120 km’lik sahil şeridinin karayolu ile şehir bağlantısı arasında yapılan altyapı çalışmalarında ise yağmur suyu hatları ile menfezlerin yetersiz kaldığı ve yağmur sularının denize ulaşamayarak su baskınlarına neden olduğu ortaya çıktı. Şehri su baskınlarından kurtarmak için yeni yağmur suyu hatlarını devreye sokan OSKİ, Ordu’nun 50 yıllık geleceğini kurtarmak için başlattığı bir diğer çalışmayla yağmur suyu master plan projelerini de tamamladı.

BAŞKAN YILMAZ, “ORDU’MUZ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELSİN”

Şehirlerin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için altyapının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Göreve gelir gelmez yol, su ve altyapının önceliklerimiz arasında olduğunu söylemiştik. Sahil şeridinde yaptığımız çalışmalarda gördük ki yağmur suyu hatları ve baksların tamamına yakını kapalı. Aşırı yağışlar meydana geldiğinde karayolu bandı yağmur suyunun denize ulaşmasını engelliyor, şehirde su baskınları meydana geliyordu. Hemen müdahale ederek dev bakslarla yağmur suyu hatlarını yeniledik. Şimdi ise şehrin geleceğini kurtarmak adına 50 yıllık yağmur suyu master planını hazırladık. Bu önemli çalışmadan dolayı OSKİ Genel Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” diye konuştu.

692 BİN 55 METRE YAĞMUR SUYU HATTI PROJELENDİRİLDİ

Projesi bitirilen yağmur suyu planları ile birlikte kurumlar arası uyuşmazlık sorunlarının da ortadan kalkacağı belirtilirken, yapılan projeler sonunda Gülyalı ilçesine 23 bin 600 metre, Altınordu ilçesine 344 bin 892 metre, Perşembe ilçesine 40 bin metre, Fatsa ilçesine 127 bin 200 metre ve Ünye ilçesine 156 bin 363 metre olmak üzere Ordu geneline 692 bin 055 metre yağmur suyu hattı planlandığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.