Ordu Eczacılar Odası Başkanı Öztekin: GRİP AŞISINDA KAOS YAŞANIYOR!

SAĞLIK (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.10.2020 - 22:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1470+ kez okundu.
 

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Öztekin: GRİP AŞISINDA KAOS YAŞANIYOR!

Korona virüs süresinde daha önem kazanan grip aşısı konusunda bir kaosun yaşandığını belirten Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, Ordu’da yaklaşık 25 bin kişinin eczanelere aşı geldiğinde alabilmek için isim ve telefon numaralarını yazdırdığını söyledi.
10 MİLYON AŞIYA İHTİYACI VAR Aşı konusunda bir kaosun yaşandığını belirten Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, “Türkiye’ye bu sene 900 bin aşı geleceği ifade ediliyor. Bu sayı az. Öyle ki geçen seneki aşı miktarından da az. Geçen sene Türkiye’ye 1 milyon 300 bin aşı gelmişti. Kaldı ki bu sene korona virüs süreci yaşıyoruz. Aşı talebi ister istemez artacaktır. Biz ülke genelinde 10-11 milyon aşı talebi olmasını bekliyoruz. Biz Türkiye Eczacılar Odası olarak Sağlık Bakanlığı’na, Türkiye Tıbbı Cihaz ve İlaç Kurumuna 1,5 milyon aşı biz de getirelim diye başvuruda bulunduk. Buna olumlu cevap verilmedi. Aşı konusu çok sıkıntılı bir sürece gidiyor. Aşının geldiği ifade ediliyor ancak ne zaman eczanelere geleceği hakkında bir bilgi yok.” dedi.    ORDU’NUN İHTİYACI 75 BİN  Aşının nasıl dağıtılacağı konusunda net bir durum olmadığını aktaran Öztekin,  “Bize gelen bilgilere göre aile hekimleri hasta 65 yaş üstü ve kronik hastalığı varsa ona aşı yazacak eczaneye yönlendirecek. Eczaneler de buna göre aşı talebinde bulunacak. Net bir durum yok. Türkiye’de 30 bin eczane var. 900 bin aşı bunlara diyelim ki eşit olarak gönderilse eczane başına 30 aşı düşüyor. Bu olması gerekenin çok çak altında bir rakam. Şu an da ne ortada bir aşı var ne de bunun ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılacağına dair bir yöntem. Biz de bekliyoruz. Ordu geneli 250 eczane olduğunu düşünelim her eczaneye ortalama 100 isim talepte bulunmuş olsa şu anda 25 bin kişi aşı talep ediyor ama Ordu’nun ihtiyacı 75 bin civarındadır.” diye konuştu.         25 BİN KİŞİ İSİM YAZDIRDI Ordu’da insanların aşı gelip gelmediğini öğrenmek için eczana eczane gezdiğini belirten Öztekin, “Durumun ne olduğundan haberi olmayan insanlar var. Biz bunlara gereken açıklamaları yapıyoruz. Şu anda insanlar bir, bir buçuk aydır eczanelere isim ve telefonlarını yazdırıyorlar. Aşı geldiğinde onu alabilmek için. Aslında bu da çok sağlıklı bir sistem değil. Eğer bir eczanenin listesine 100 kişi varsa o 30 aşıyı kime vereceksiniz. Bu eczanelerde kaosa neden olacak. İnsanlar eczanelere gönül koyacak. Diyecek ki benim sıram 5’te benim aşımı kime verdin. Hatta bir kişinin 5 ayrı eczaneye isim yazdırdığını da biliyoruz. O yüzden bu konuda daha fazla zaman kaybetmeden bir an önce bir çözüm bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Korona virüs süresinde daha önem kazanan grip aşısı konusunda bir kaosun yaşandığını belirten Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, Ordu’da yaklaşık 25 bin kişinin eczanelere aşı geldiğinde alabilmek için isim ve telefon numaralarını yazdırdığını söyledi.

10 MİLYON AŞIYA İHTİYACI VAR

Aşı konusunda bir kaosun yaşandığını belirten Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, “Türkiye’ye bu sene 900 bin aşı geleceği ifade ediliyor. Bu sayı az. Öyle ki geçen seneki aşı miktarından da az. Geçen sene Türkiye’ye 1 milyon 300 bin aşı gelmişti. Kaldı ki bu sene korona virüs süreci yaşıyoruz. Aşı talebi ister istemez artacaktır. Biz ülke genelinde 10-11 milyon aşı talebi olmasını bekliyoruz. Biz Türkiye Eczacılar Odası olarak Sağlık Bakanlığı’na, Türkiye Tıbbı Cihaz ve İlaç Kurumuna 1,5 milyon aşı biz de getirelim diye başvuruda bulunduk. Buna olumlu cevap verilmedi. Aşı konusu çok sıkıntılı bir sürece gidiyor. Aşının geldiği ifade ediliyor ancak ne zaman eczanelere geleceği hakkında bir bilgi yok.” dedi. 

 

ORDU’NUN İHTİYACI 75 BİN 

Aşının nasıl dağıtılacağı konusunda net bir durum olmadığını aktaran Öztekin,  “Bize gelen bilgilere göre aile hekimleri hasta 65 yaş üstü ve kronik hastalığı varsa ona aşı yazacak eczaneye yönlendirecek. Eczaneler de buna göre aşı talebinde bulunacak. Net bir durum yok. Türkiye’de 30 bin eczane var. 900 bin aşı bunlara diyelim ki eşit olarak gönderilse eczane başına 30 aşı düşüyor. Bu olması gerekenin çok çak altında bir rakam. Şu an da ne ortada bir aşı var ne de bunun ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılacağına dair bir yöntem. Biz de bekliyoruz. Ordu geneli 250 eczane olduğunu düşünelim her eczaneye ortalama 100 isim talepte bulunmuş olsa şu anda 25 bin kişi aşı talep ediyor ama Ordu’nun ihtiyacı 75 bin civarındadır.” diye konuştu.      

 

25 BİN KİŞİ İSİM YAZDIRDI

Ordu’da insanların aşı gelip gelmediğini öğrenmek için eczana eczane gezdiğini belirten Öztekin, “Durumun ne olduğundan haberi olmayan insanlar var. Biz bunlara gereken açıklamaları yapıyoruz. Şu anda insanlar bir, bir buçuk aydır eczanelere isim ve telefonlarını yazdırıyorlar. Aşı geldiğinde onu alabilmek için. Aslında bu da çok sağlıklı bir sistem değil. Eğer bir eczanenin listesine 100 kişi varsa o 30 aşıyı kime vereceksiniz. Bu eczanelerde kaosa neden olacak. İnsanlar eczanelere gönül koyacak. Diyecek ki benim sıram 5’te benim aşımı kime verdin. Hatta bir kişinin 5 ayrı eczaneye isim yazdırdığını da biliyoruz. O yüzden bu konuda daha fazla zaman kaybetmeden bir an önce bir çözüm bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.