Ordu'da korkutan gerçek!

BÖLGE GÜNDEMİ (Ünye Belediyesi Bülten ) - Ünye Belediyesi Bülten | 28.01.2020 - 22:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2675+ kez okundu.
 

Ordu'da korkutan gerçek!

Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu Temsilcisi Yekta Yüksel, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz aramalarında özellikle Ordu, Giresun ve Trabzon'un 10 kilometre açığında uyuyan yeni fayların varlıklarının tespit edildiğini belirteret Ordu için korkutan gerçeği açıkladı: "10 kilometre açıkta olan bir depremin Ordu'da yaratacağı etkiyi düşünmek bile istemiyorum."
Ordu'da katıldığı bir televizyon programında konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu Temsilcisi Yekta Yüksel özellikle Elazığ ve ardından Manisa depremlerinin ardından 'Ordu'da deprem olur mu' sorusunun yanıtını verdi.  Deprem artık bir Türkiye gerçeği olduğunu kabul edilmesi gerektiğini belirten Yüksel, "Peki depremle yaşamayı biliyor muyuz? Bilmiyoruz. Çünkü binalarımızı ona göre yapmıyoruz, en kötüsü de yapılan binalarda jeoloji mühendislerinin zemin ve temel parametlerini belirleyecek raporların olmaması, denetlenmemesi" diye konuştu. ORDU'DA DEPREM OLSA NELER OLUR? Elazığ'daki 6.8 şiddetindeki depremin Altınordu'da Şahincili Mahallesi'nde hissedilmediğini, ancak Durugöl Mahallesi'nde oldukça kuvvetli hissedildiğinin altını çizerek, "Sebebi zeminin tabii bir dolgu zemin üzerinde olması. Dolgu zeminlerde 4 dalgasında gelen bir deprem, üzerine 1-2 daha koyarak 5-6 şiddetinde bölgeyi terk eder ve ağır ağır terk ederek en büyük zararla terk etmiş olur. Dolayısıyla Ordu için facia" diye konuştu.  "ORDU'DA 10 KM AÇIKTA DEPREM OLSA ETKİSİNİ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM" Ordu'nun sahil kesiminde bulunan tüm ilçelerinin deprem tehdidiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu Temsilcisi Yekta Yüksel, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Osman Bektaş'ın araştırmalarını baz alarak konuştu. Yüksel, "Karadeniz'in 10 kilometre açığında petrol ve doğalgaz aramalarında yeni fayların varlığı tespit edildi. Ordu Fayı, Giresun Fayı, Trabzon Fayı diye hem sahile paralel, hem de dikey yönde yeni fayların varlığı tespit edildi. Şimdi sahilde 10 kilometre açıkta bir deprem olduğunu düşünün. Ordu'nun sahil kesimi bir faciadır. Olur mu? Kimse olmaz diyemez, böyle bir garanti yok. Neden yeni deprem haritalarına geçilmedi, onu bilemiyorum, ama 10 kilometre açıkta olan bir depremin Ordu'da yaratacağı etkiyi düşünmek bile istemiyorum" ifadelerini kullandı.  "DEPREM HARİTALARI GÜNCEL DEĞİL" Deprem haritalarının 20 yıl önce yapıldığını belirten Yüksel çok önemli bir konuya daha değindi, "Batı'da veya ABD'de en geç 2 yıl içinde yeni deprem haritaları yapılıyor. Biz 20 yıl öncesinin vermiş olduğu deprem haritalarına göre binalarımızı yapıyor ve büyük bir yanılgıya düşüyoruz" şeklinde konuştu.
Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu Temsilcisi Yekta Yüksel, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz aramalarında özellikle Ordu, Giresun ve Trabzon'un 10 kilometre açığında uyuyan yeni fayların varlıklarının tespit edildiğini belirteret Ordu için korkutan gerçeği açıkladı: "10 kilometre açıkta olan bir depremin Ordu'da yaratacağı etkiyi düşünmek bile istemiyorum."

Ordu'da katıldığı bir televizyon programında konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu Temsilcisi Yekta Yüksel özellikle Elazığ ve ardından Manisa depremlerinin ardından 'Ordu'da deprem olur mu' sorusunun yanıtını verdi. 

Deprem artık bir Türkiye gerçeği olduğunu kabul edilmesi gerektiğini belirten Yüksel, "Peki depremle yaşamayı biliyor muyuz? Bilmiyoruz. Çünkü binalarımızı ona göre yapmıyoruz, en kötüsü de yapılan binalarda jeoloji mühendislerinin zemin ve temel parametlerini belirleyecek raporların olmaması, denetlenmemesi" diye konuştu.

ORDU'DA DEPREM OLSA NELER OLUR?

Elazığ'daki 6.8 şiddetindeki depremin Altınordu'da Şahincili Mahallesi'nde hissedilmediğini, ancak Durugöl Mahallesi'nde oldukça kuvvetli hissedildiğinin altını çizerek, "Sebebi zeminin tabii bir dolgu zemin üzerinde olması. Dolgu zeminlerde 4 dalgasında gelen bir deprem, üzerine 1-2 daha koyarak 5-6 şiddetinde bölgeyi terk eder ve ağır ağır terk ederek en büyük zararla terk etmiş olur. Dolayısıyla Ordu için facia" diye konuştu. 

"ORDU'DA 10 KM AÇIKTA DEPREM OLSA ETKİSİNİ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM"

Ordu'nun sahil kesiminde bulunan tüm ilçelerinin deprem tehdidiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu Temsilcisi Yekta Yüksel, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Osman Bektaş'ın araştırmalarını baz alarak konuştu. Yüksel, "Karadeniz'in 10 kilometre açığında petrol ve doğalgaz aramalarında yeni fayların varlığı tespit edildi. Ordu Fayı, Giresun Fayı, Trabzon Fayı diye hem sahile paralel, hem de dikey yönde yeni fayların varlığı tespit edildi. Şimdi sahilde 10 kilometre açıkta bir deprem olduğunu düşünün. Ordu'nun sahil kesimi bir faciadır. Olur mu? Kimse olmaz diyemez, böyle bir garanti yok. Neden yeni deprem haritalarına geçilmedi, onu bilemiyorum, ama 10 kilometre açıkta olan bir depremin Ordu'da yaratacağı etkiyi düşünmek bile istemiyorum" ifadelerini kullandı. 

"DEPREM HARİTALARI GÜNCEL DEĞİL"

Deprem haritalarının 20 yıl önce yapıldığını belirten Yüksel çok önemli bir konuya daha değindi, "Batı'da veya ABD'de en geç 2 yıl içinde yeni deprem haritaları yapılıyor. Biz 20 yıl öncesinin vermiş olduğu deprem haritalarına göre binalarımızı yapıyor ve büyük bir yanılgıya düşüyoruz" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.