Karacaömer’in Altyapısı Sil Baştan

BÖLGE GÜNDEMİ 17.11.2020 - 14:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2055+ kez okundu.
 

Karacaömer’in Altyapısı Sil Baştan

Altyapı kanalizasyon hattı çalışmalarını Altınordu ilçesi Karacaömer Mahallesi’nde sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), bölgenin kanalizasyon sorununa neşter vurdu.
19 ilçede altyapı ve üstyapı çalışmalarına devam eden OSKİ Genel Müdürlüğü, Karacaömer Mahallesi’nin uzun zamandır beklediği kanalizasyon hattı çalışmasına başladı. Çalışmalar tamamlandığında Civil Irmağı ile doğaya bırakılan kanalizasyon sularının önüne geçilmiş olunacak.   BAŞKAN GÜLER’İN TALİMATI İLE ÇALIŞMALAR BAŞLADI   Mahallede Civil Irmağı bölgesinde kalan yerleşim yerlerinin kanalizasyon sistemi olmadığı için kanalizasyon suları ırmağa aktığını belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, yaşanan bu durumu ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalara başladık. İlk olarak bölgenin ihtiyacı olan kanalizasyon ana kollektör hattı çalışmasının startını verdik, dedi.   Genel Müdür Murat Us, yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü olarak 19 ilçede gece-gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizin en büyük ilçelerinden biri olan Altınordu ilçemizde altyapı ve üstyapı çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Bu çalışmalarımızdan birisi olan ve yıllardır mahalle sakinlerinin şikâyet konusu yaptığı bir sorunu daha kökten çözüme kavuşturuyoruz. Karacaömer Mahallemizin kanalizasyon altyapısını en modern şekilde hayata geçireceğiz. Bilindiği üzere bu bölgedeki kanalizasyon ana kolektör hattı Eskipazar Mahallesi’ne kadar geliyordu. Bu hat Karacaömer Mahallesi Civil Irmağı güzergâhı boyunca uzatılarak bölgedeki kanalizasyon sularının doğaya bırakılması önlenmiş olacak. Toplam 3.740 metre uzunluğundaki hattın bugüne kadar 740 metrelik bölümü tamamlandı. Geri kalan kısımlar içinde ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımız bitirildiğinde, kanalizasyon ana kollektör hattı ile bölgenin kanalizasyon suları Durugöl Mahallesi’nde bulunan Atıksu Arıtma Tesisimize ulaştırılmış olacak” diye konuştu.    
Altyapı kanalizasyon hattı çalışmalarını Altınordu ilçesi Karacaömer Mahallesi’nde sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), bölgenin kanalizasyon sorununa neşter vurdu.

19 ilçede altyapı ve üstyapı çalışmalarına devam eden OSKİ Genel Müdürlüğü, Karacaömer Mahallesi’nin uzun zamandır beklediği kanalizasyon hattı çalışmasına başladı. Çalışmalar tamamlandığında Civil Irmağı ile doğaya bırakılan kanalizasyon sularının önüne geçilmiş olunacak.

 

BAŞKAN GÜLER’İN TALİMATI İLE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Mahallede Civil Irmağı bölgesinde kalan yerleşim yerlerinin kanalizasyon sistemi olmadığı için kanalizasyon suları ırmağa aktığını belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, yaşanan bu durumu ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalara başladık. İlk olarak bölgenin ihtiyacı olan kanalizasyon ana kollektör hattı çalışmasının startını verdik, dedi.

 

Genel Müdür Murat Us, yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü olarak 19 ilçede gece-gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizin en büyük ilçelerinden biri olan Altınordu ilçemizde altyapı ve üstyapı çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Bu çalışmalarımızdan birisi olan ve yıllardır mahalle sakinlerinin şikâyet konusu yaptığı bir sorunu daha kökten çözüme kavuşturuyoruz. Karacaömer Mahallemizin kanalizasyon altyapısını en modern şekilde hayata geçireceğiz. Bilindiği üzere bu bölgedeki kanalizasyon ana kolektör hattı Eskipazar Mahallesi’ne kadar geliyordu. Bu hat Karacaömer Mahallesi Civil Irmağı güzergâhı boyunca uzatılarak bölgedeki kanalizasyon sularının doğaya bırakılması önlenmiş olacak. Toplam 3.740 metre uzunluğundaki hattın bugüne kadar 740 metrelik bölümü tamamlandı. Geri kalan kısımlar içinde ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımız bitirildiğinde, kanalizasyon ana kollektör hattı ile bölgenin kanalizasyon suları Durugöl Mahallesi’nde bulunan Atıksu Arıtma Tesisimize ulaştırılmış olacak” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.