Kahramanlarımız Ordu’ya Döndü

YAŞAM 08.11.2020 - 20:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2307+ kez okundu.
 

Kahramanlarımız Ordu’ya Döndü

İzmir’de yaşanan depremin hemen ardından Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla bölgeye gönderilen İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 7 kişilik arama kurtarma ekibi ile 5.000 kişi kapasiteli mobil mutfak tırı Ordu’ya döndü.
Arama kurtarma faaliyetlerinde aranan isimlerden olan Ordu İtfaiyesi, İzmir depreminin 91. saatinde 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in sağ olarak kurtarılmasına katkı sunan isimlerden oldu. 5 bin kişi kapasiteli mobil mutfak tırı ise birçok ilde olduğu gibi İzmir’deki depremde de vatandaşlara sıcak yemek temini noktasında büyük bir ihtiyacı giderdi.     Bir haftalık çalışma ardından akşam saatlerinde Ordu’ya ulaşan ekibi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp ve Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Burhan Sakallı karşıladı. Genel Sekreter Coşkun Alp, yaraların sarılması için özverili çalışma yürüten ekibi tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.     “DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR İNŞA ETMELİYİZ”     Genel Sekreter Coşkun Alp ekibi tebrik ederken, “Haberi duyar duymaz Sayın Bakanımızın talimatıyla yaraların sarılması için ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Ekiplerimiz enkaz kaldırma çalışmalarında ve depremzedelere sıcak yemek dağıtımı noktasında büyük görevler ifa ettiler. Başarılı görevlerinizden ötürü kendilerini tebrik ediyorum” dedi.     Genel Sekreter Coşkun Alp konuşmasına şöyle devam etti:     “Deprem en ağır felaketlerden birisi. Depremin zararlarından korunmak ve yaraların sarılması farklı konular. Ekip arkadaşlarımız yaraların sarılmasına katkıda bulundular. Binalarımızı yaparken depreme dayanıklı konutlar inşa etmek mecburiyetindeyiz. Küçük sarsıntılarda can kayıpları yaşamamak için buna özen göstermeliyiz. Deprem yönetmeliğine uygun yapılar yapmak zorundayız. Biz denetimlerde titizlik yürütüyor ve buna özen gösteriyoruz. Jeolojik etütlerini istiyoruz. Serbest yapı kontrolleri de buna özen göstermeli. Deprem yaşanan yerlerde edindiğimiz izlenimlere göre müthiş bir kargaşa yaşanıyor ve acılar katlanarak büyüyor. Arkadaşlarımız bu acıları hafifletmek adına bölgeye koştular. Allah tekrar böyle acılar ve afetler yaşatmasın. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum”     “OBB’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”     Ordu Büyükşehir Belediyesi Müdahale Şube Müdürü Ali Güneş ise kendilerine imkan sunan Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek , “Ekibimiz adına bize böyle imkanlar sağladığınız için Sayın Bakanımız ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesini en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yaptık. İnsanlık yararına bir şeyler yaptık ve mutlu olduk” şeklinde konuştu.   
İzmir’de yaşanan depremin hemen ardından Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla bölgeye gönderilen İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 7 kişilik arama kurtarma ekibi ile 5.000 kişi kapasiteli mobil mutfak tırı Ordu’ya döndü.

Arama kurtarma faaliyetlerinde aranan isimlerden olan Ordu İtfaiyesi, İzmir depreminin 91. saatinde 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in sağ olarak kurtarılmasına katkı sunan isimlerden oldu. 5 bin kişi kapasiteli mobil mutfak tırı ise birçok ilde olduğu gibi İzmir’deki depremde de vatandaşlara sıcak yemek temini noktasında büyük bir ihtiyacı giderdi.

 

 

Bir haftalık çalışma ardından akşam saatlerinde Ordu’ya ulaşan ekibi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp ve Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Burhan Sakallı karşıladı. Genel Sekreter Coşkun Alp, yaraların sarılması için özverili çalışma yürüten ekibi tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.

 

 

“DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR İNŞA ETMELİYİZ”

 

 

Genel Sekreter Coşkun Alp ekibi tebrik ederken, “Haberi duyar duymaz Sayın Bakanımızın talimatıyla yaraların sarılması için ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Ekiplerimiz enkaz kaldırma çalışmalarında ve depremzedelere sıcak yemek dağıtımı noktasında büyük görevler ifa ettiler. Başarılı görevlerinizden ötürü kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Genel Sekreter Coşkun Alp konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

“Deprem en ağır felaketlerden birisi. Depremin zararlarından korunmak ve yaraların sarılması farklı konular. Ekip arkadaşlarımız yaraların sarılmasına katkıda bulundular. Binalarımızı yaparken depreme dayanıklı konutlar inşa etmek mecburiyetindeyiz. Küçük sarsıntılarda can kayıpları yaşamamak için buna özen göstermeliyiz. Deprem yönetmeliğine uygun yapılar yapmak zorundayız. Biz denetimlerde titizlik yürütüyor ve buna özen gösteriyoruz. Jeolojik etütlerini istiyoruz. Serbest yapı kontrolleri de buna özen göstermeli. Deprem yaşanan yerlerde edindiğimiz izlenimlere göre müthiş bir kargaşa yaşanıyor ve acılar katlanarak büyüyor. Arkadaşlarımız bu acıları hafifletmek adına bölgeye koştular. Allah tekrar böyle acılar ve afetler yaşatmasın. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum”

 

 

“OBB’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Müdahale Şube Müdürü Ali Güneş ise kendilerine imkan sunan Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek , “Ekibimiz adına bize böyle imkanlar sağladığınız için Sayın Bakanımız ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesini en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yaptık. İnsanlık yararına bir şeyler yaptık ve mutlu olduk” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.