İsmet Uçma’ya ‘kaba’ yanıtı!

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.10.2019 - 15:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1872+ kez okundu.
 

İsmet Uçma’ya ‘kaba’ yanıtı!

AK Parti İstanbul Milletvekili Ordulu İsmet Uçma’nın Kabadüz ve Kabataş ilçelerinde isim değişikliği yapılması gerektiği önerisi Kabadüz ve Kabataş belediye başkanları tarafından sıcak karşılanmadı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Ordulu İsmet Uçma’nın Kabadüz ve Kabataş isimlerinde olumsuz anlam taşıyan ‘kaba’ ifadesi olduğu için değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, yeni bir tartışma başlattı. Açıklamanın ardından sosyal paylaşım sitelerinde genelde Ordu’nun özelde ise Kabataş ve Kabadüz’ün isimden önce yatırım-üretim-istihdam-göç-ulaşım gibi sorunları olduğu belirtilerek, öncelikli olarak bu soruna çözüm bulunması için kafa yorulması gerektiği ifade edildi. Biz işimizle ilgileniyoruz Söz konusu durumu değerlendiren Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, “Bizim gündemimizde isim değişikliği yok. Hiçbir zaman da olmadı. Bu konuda bize gelen bir talep de yok. Milletvekili İsmet Uçma neden böyle bir açıklama yaptı bilemiyorum. Kendisine de sormadım doğrusu. Ancak biz bu konuyla değil de diğer işlerimizle ilgileniyoruz. Onlara çözüm bulmak için çaba sarf ediyoruz. Biz günlük hayatta isimden dolayı bir olumsuzluk da yaşamadık” diye konuştu.        Kabadüzlülerin böyle bir talebi yok  Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, “Bu öneri Kabadüz’e dışarıdan gelen yöneticilerden ya da ilçe dışında yaşayanlardan geliyor. Kabadüz’de yaşayan insanlarımızın böyle bir talebi yok. Bu işlerde önce isim değişikliği istiyor musunuz veya istemiyor musunuz diye halka sormak lazım. Eğer böyle bir istek varsa ondan sonra hangi isim olmalı gibi diğer adımları düşünmek gerekir. Bizim böyle bir çalışmamız yok, yapmayı da düşünmüyoruz” ifadelerinde bulundu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Ordulu İsmet Uçma’nın Kabadüz ve Kabataş ilçelerinde isim değişikliği yapılması gerektiği önerisi Kabadüz ve Kabataş belediye başkanları tarafından sıcak karşılanmadı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ordulu İsmet Uçma’nın Kabadüz ve Kabataş isimlerinde olumsuz anlam taşıyan ‘kaba’ ifadesi olduğu için değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, yeni bir tartışma başlattı. Açıklamanın ardından sosyal paylaşım sitelerinde genelde Ordu’nun özelde ise Kabataş ve Kabadüz’ün isimden önce yatırım-üretim-istihdam-göç-ulaşım gibi sorunları olduğu belirtilerek, öncelikli olarak bu soruna çözüm bulunması için kafa yorulması gerektiği ifade edildi.

Biz işimizle ilgileniyoruz

Söz konusu durumu değerlendiren Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, “Bizim gündemimizde isim değişikliği yok. Hiçbir zaman da olmadı. Bu konuda bize gelen bir talep de yok. Milletvekili İsmet Uçma neden böyle bir açıklama yaptı bilemiyorum. Kendisine de sormadım doğrusu. Ancak biz bu konuyla değil de diğer işlerimizle ilgileniyoruz. Onlara çözüm bulmak için çaba sarf ediyoruz. Biz günlük hayatta isimden dolayı bir olumsuzluk da yaşamadık” diye konuştu.       

Kabadüzlülerin böyle bir talebi yok 

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, “Bu öneri Kabadüz’e dışarıdan gelen yöneticilerden ya da ilçe dışında yaşayanlardan geliyor. Kabadüz’de yaşayan insanlarımızın böyle bir talebi yok. Bu işlerde önce isim değişikliği istiyor musunuz veya istemiyor musunuz diye halka sormak lazım. Eğer böyle bir istek varsa ondan sonra hangi isim olmalı gibi diğer adımları düşünmek gerekir. Bizim böyle bir çalışmamız yok, yapmayı da düşünmüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.