Hava Ambulansı İstiyoruz

BÖLGE GÜNDEMİ 12.02.2020 - 15:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2469+ kez okundu.
 

Hava Ambulansı İstiyoruz

Yaz aylarında nüfusu gölgeye gelen turistlerle beş milyona dayanan Ordu ve Giresun halkı, kara ambulanslarının yetersiz kalması nedeniyle iki ilin ortak kullanacağı hava ambulansının bölgeye kazandırılmasını bekliyor.
DAĞINIK COĞRAFYA HASTANELERE ULAŞMAYI ZORLAŞTIRIYOR   Denizi, doğası ve havasıyla son yılların gözde turizm merkezleri haline gelen Ordu ve Giresun, özellikle sağlık alanında kendilerine çağ atlatacak desteği bekliyor. Tıpkı Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı’nda olduğu gibi, sağlık alanında da kader birliği yapan iki ilde özellikle bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerle birlikte nüfus beş milyona yaklaşıyor. Dağınık coğrafya nedeniyle kırsalda ve yaylalardaki hastalar kimi zaman şehir merkezindeki hastanelere ulaşmakta zorluk çekerken, kimi zaman ise yolda hayatlarını kaybediyorlar.   HAVA AMBULANSI DA İKİ İLE ORTAK HİZMET VERSİN   Ülke genelinde 19 hava ambulansı bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nde ise Samsun ve Trabzon illerinde konuşlandırılan iki hava ambulansı yer alıyor.  İki hava ambulansı 18 ile hizmet sağlıyor. Özellikle yaz aylarında iki hava ambulansı bölgeye hizmet vermekte güçlük çekiyor. Hal böyle olunca Ordulular ve Giresunlular, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunarak, iki ilin ortak kullanacağı bir hava ambulansının havalimanına konuşlandırılmasını istiyor. Vatandaşlar, bu taleplerine bölgelerindeki milletvekillerinden de destek bekliyor.
Yaz aylarında nüfusu gölgeye gelen turistlerle beş milyona dayanan Ordu ve Giresun halkı, kara ambulanslarının yetersiz kalması nedeniyle iki ilin ortak kullanacağı hava ambulansının bölgeye kazandırılmasını bekliyor.

DAĞINIK COĞRAFYA HASTANELERE ULAŞMAYI ZORLAŞTIRIYOR

 

Denizi, doğası ve havasıyla son yılların gözde turizm merkezleri haline gelen Ordu ve Giresun, özellikle sağlık alanında kendilerine çağ atlatacak desteği bekliyor. Tıpkı Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı’nda olduğu gibi, sağlık alanında da kader birliği yapan iki ilde özellikle bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerle birlikte nüfus beş milyona yaklaşıyor. Dağınık coğrafya nedeniyle kırsalda ve yaylalardaki hastalar kimi zaman şehir merkezindeki hastanelere ulaşmakta zorluk çekerken, kimi zaman ise yolda hayatlarını kaybediyorlar.

 

HAVA AMBULANSI DA İKİ İLE ORTAK HİZMET VERSİN

 

Ülke genelinde 19 hava ambulansı bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nde ise Samsun ve Trabzon illerinde konuşlandırılan iki hava ambulansı yer alıyor.  İki hava ambulansı 18 ile hizmet sağlıyor. Özellikle yaz aylarında iki hava ambulansı bölgeye hizmet vermekte güçlük çekiyor. Hal böyle olunca Ordulular ve Giresunlular, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunarak, iki ilin ortak kullanacağı bir hava ambulansının havalimanına konuşlandırılmasını istiyor. Vatandaşlar, bu taleplerine bölgelerindeki milletvekillerinden de destek bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.