Hastane İhalesi Önümüzdeki Ay

SAĞLIK (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.11.2020 - 21:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1883+ kez okundu.
 

Hastane İhalesi Önümüzdeki Ay

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, 900 yataklı şehir hastanesi ihalesinin bir ay içinde yapılacağını söyledi.
TRABZON’A-SAMSUN’A GİDİŞ BİTECEK Ordu Ünivrsitesi kampus alanı için yapılacak olan 900 yataklı Şehir hastanesi hakkında Ordu Olay’a konuşan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akdoğan, “ Hastanenin ihalesi bir ay içinde ihale yapılacak. İhaleden sonra da kazanan firma resmi itiraz süresinin ardından hızlıca inşaata başlayacak. Hatta geçenlerde Ankara’dan Sağlık Bakanlığından bir ekip daha geldi, inceleme yaptı. Güzel gelişmeler oldu. Ben hastanenin bakanlık onayına sunulacak projesini de gördüm beğendim. Bizim derdimiz Ordu’dan hiç kimsenin tedavi için ameliyat için Samsun’a, Trabzon’a gitmemesi.” dedi.             KALP AMELİYATHANESİ YAPILIYOR Şehir Hastanesi için Sağlık Bakanlığına 42 dönüm arazi daha verdiklerini aktaran Prof. Dr. Aydoğan, “Böylece toplamda 250 dönüm alanı bakanlığa vermiş olduk. Bize hastanenin hemen yanında 22 bin metrekare kapalı alana Tıp Fakültesi morfolojik binasını yapılacağı söylendi. Yani bu alanda doktorlarımızın ve öğrencilerimiz eğitim-öğretim binası da inşa edilecek. Bunun da son aşamaya geldiği bize bildirildi. Bu arada Eğitim Araştırma Hastanesine kalp ameliyatları için ameliyathane yapıyoruz. Böylece kalp ameliyatı için de Samsun’a, Trabzon’a gidiş bitecek.” diye konuştu.         GÜZELYALI’YA FAKÜLTE VE OTEL Diş Hekimliği Fakültesinde engelli ünitesini açtıklarını kaydeden Prof. Dr. Aydoğan, sözlerini şöyle tamamladı:  “Güzelyalı’daki eski diş hekimliği fakültesini turizm fakültesi yapıyoruz. Arka tarafında 14 odasıyla birlikte oteli de olacak. Binanın orijinaline hiç dokunmadan bunları yapacağız. Bu arada arkeoloji bölümüne 3 öğretim görevlisi daha alacağım. Gelecek sene de öğrenci almak için YÖK’e başvuruda bulunacağız. Ayrıca beden eğitimi ve spor meslek yüksekokulu fakülteye çevireceğiz. Bunun dışında veterinerlik fakültesi kurulması için senato kararı aldık YÖK’e başvuruda bulunacağız.”
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, 900 yataklı şehir hastanesi ihalesinin bir ay içinde yapılacağını söyledi.

TRABZON’A-SAMSUN’A GİDİŞ BİTECEK

Ordu Ünivrsitesi kampus alanı için yapılacak olan 900 yataklı Şehir hastanesi hakkında Ordu Olay’a konuşan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akdoğan, “ Hastanenin ihalesi bir ay içinde ihale yapılacak. İhaleden sonra da kazanan firma resmi itiraz süresinin ardından hızlıca inşaata başlayacak. Hatta geçenlerde Ankara’dan Sağlık Bakanlığından bir ekip daha geldi, inceleme yaptı. Güzel gelişmeler oldu. Ben hastanenin bakanlık onayına sunulacak projesini de gördüm beğendim. Bizim derdimiz Ordu’dan hiç kimsenin tedavi için ameliyat için Samsun’a, Trabzon’a gitmemesi.” dedi.        

 

 

KALP AMELİYATHANESİ YAPILIYOR

Şehir Hastanesi için Sağlık Bakanlığına 42 dönüm arazi daha verdiklerini aktaran Prof. Dr. Aydoğan, “Böylece toplamda 250 dönüm alanı bakanlığa vermiş olduk. Bize hastanenin hemen yanında 22 bin metrekare kapalı alana Tıp Fakültesi morfolojik binasını yapılacağı söylendi. Yani bu alanda doktorlarımızın ve öğrencilerimiz eğitim-öğretim binası da inşa edilecek. Bunun da son aşamaya geldiği bize bildirildi. Bu arada Eğitim Araştırma Hastanesine kalp ameliyatları için ameliyathane yapıyoruz. Böylece kalp ameliyatı için de Samsun’a, Trabzon’a gidiş bitecek.” diye konuştu.      

 

GÜZELYALI’YA FAKÜLTE VE OTEL

Diş Hekimliği Fakültesinde engelli ünitesini açtıklarını kaydeden Prof. Dr. Aydoğan, sözlerini şöyle tamamladı:  “Güzelyalı’daki eski diş hekimliği fakültesini turizm fakültesi yapıyoruz. Arka tarafında 14 odasıyla birlikte oteli de olacak. Binanın orijinaline hiç dokunmadan bunları yapacağız. Bu arada arkeoloji bölümüne 3 öğretim görevlisi daha alacağım. Gelecek sene de öğrenci almak için YÖK’e başvuruda bulunacağız. Ayrıca beden eğitimi ve spor meslek yüksekokulu fakülteye çevireceğiz. Bunun dışında veterinerlik fakültesi kurulması için senato kararı aldık YÖK’e başvuruda bulunacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.