"Hastane artık sorun ve eksikleriyle anılmayacak"

BÖLGE GÜNDEMİ 01.09.2019 - 17:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2551+ kez okundu.
 

"Hastane artık sorun ve eksikleriyle anılmayacak"

Ünye Devlet Hastanesi'nde boş bulunan Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları branşlarında kadro açıldı. Eylül ayında bu iki branşın doktoru atanacak.
Sağlık Bakanlığı'nın son ataması kapsamında Ünye Devlet Hastanesine 8, Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğüne ise 2 pratisyen hekim görevlendirmesi yapıldı. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan; Hastane'nin artık doktoru olmayan, bir takım sorun ve sıkıntıların yaşandığı bir yer olarak anılmayacağını belirterek; "Bizim takiplerimizle ve hemşerilerimizin desteği ile Hastane'deki doktor açığımızı kapatacak, huzurlu bir kurum olmasını sağlayacağız." dedi. Ünye Devlet Hastanesi'nde yaşanan sıkıntıları ve doktor açığını geride bırakmak üzere yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Hastane'de bir süredir Başhekimlik görevinden alınması beklenen Güray Yılmaz'ın bu görevinden alınması ve Sağlık Bakanlığı'nda, Hastane'deki doktor eksiği ile ilgili çalışmalarda olumlu gelişmeler yaşanması Ünye Devlet Hastanesi'nde yeni bir dönemin başlangıç işaretleri olarak değerlendiriliyor. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Devlet Hastanesi'ndeki gelişmelerle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamasında öncelikle, Başhekimlik sözleşmesi iptal edilen Güray Yılmaz'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki görev hayatında başarılar diledi. Sorunlar geride kaldı... Kenan Selim Argan, Hastane ile ilgili kurum içi sorunların artık geride kaldığını, bundan böyle hastane personelinin sorunlar yerine işleriyle ilgileneceğini belirterek, "Dışarıdan bakıldığında 5 yıldızlı otel görünümündeki hastanemizin içinde de, buna uygun hizmet verilmesi yegane arzumuzdur. Biz takiplerimizle ve Ünyeli hemşerilerimizin desteği ile bu süreci en güzel şekilde götüreceğiz. Ünye Devlet Hastanesi artık doktoru olmayan, orada bir takım sıkıntıların yaşandığı bir yer olarak anılmayacak. Biz bunların gerçekleşmesi için el ele çalışacağız.” dedi. Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıklarında zorunlu kadro Argan; Sağlık Bakanlığı nezdinde yürüttükleri çalışmalar sonucu Ünye Devlet Hastanesi'ne Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı atanması için kadro açıldığını belirterek, "Bu iki branşta Eylül ayında atama yapılacak. Atanan bu uzmanlar zorunlu hizmet kapsamında görev yapacaklar ve en az iki yıl hizmet verecekler. Böylelikle hastanede uzman doktor eksiğimiz hemen hemen kalmamış olacak. Ama bazı branşlardaki tek doktor hastalara yetişemediği için bu branşlara ilave atama yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diğer taraftan Bakanlık tarafından hastaneye 8 pratisyen hekim ataması daha yapıldı. Ayrıca 2 pratisyen hekim de İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne atandı.   Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan İl Sağlık Müdürümüz Sn. Mustafa Kasapoğlu'na, Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Tavlı'ya, İl Başkanımız Sn. Halit Tomakin'e, AK Parti Ordu Milletvekilimiz Sn. Şenel Yediyıldız’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sn. Numan Kurtulmuş'a teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
Ünye Devlet Hastanesi'nde boş bulunan Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları branşlarında kadro açıldı. Eylül ayında bu iki branşın doktoru atanacak.

Sağlık Bakanlığı'nın son ataması kapsamında Ünye Devlet Hastanesine 8, Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğüne ise 2 pratisyen hekim görevlendirmesi yapıldı.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan; Hastane'nin artık doktoru olmayan, bir takım sorun ve sıkıntıların yaşandığı bir yer olarak anılmayacağını belirterek; "Bizim takiplerimizle ve hemşerilerimizin desteği ile Hastane'deki doktor açığımızı kapatacak, huzurlu bir kurum olmasını sağlayacağız." dedi.

Ünye Devlet Hastanesi'nde yaşanan sıkıntıları ve doktor açığını geride bırakmak üzere yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Hastane'de bir süredir Başhekimlik görevinden alınması beklenen Güray Yılmaz'ın bu görevinden alınması ve Sağlık Bakanlığı'nda, Hastane'deki doktor eksiği ile ilgili çalışmalarda olumlu gelişmeler yaşanması Ünye Devlet Hastanesi'nde yeni bir dönemin başlangıç işaretleri olarak değerlendiriliyor.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Devlet Hastanesi'ndeki gelişmelerle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamasında öncelikle, Başhekimlik sözleşmesi iptal edilen Güray Yılmaz'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki görev hayatında başarılar diledi.

Sorunlar geride kaldı...

Kenan Selim Argan, Hastane ile ilgili kurum içi sorunların artık geride kaldığını, bundan böyle hastane personelinin sorunlar yerine işleriyle ilgileneceğini belirterek, "Dışarıdan bakıldığında 5 yıldızlı otel görünümündeki hastanemizin içinde de, buna uygun hizmet verilmesi yegane arzumuzdur. Biz takiplerimizle ve Ünyeli hemşerilerimizin desteği ile bu süreci en güzel şekilde götüreceğiz. Ünye Devlet Hastanesi artık doktoru olmayan, orada bir takım sıkıntıların yaşandığı bir yer olarak anılmayacak. Biz bunların gerçekleşmesi için el ele çalışacağız.” dedi.

Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıklarında zorunlu kadro

Argan; Sağlık Bakanlığı nezdinde yürüttükleri çalışmalar sonucu Ünye Devlet Hastanesi'ne Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı atanması için kadro açıldığını belirterek, "Bu iki branşta Eylül ayında atama yapılacak. Atanan bu uzmanlar zorunlu hizmet kapsamında görev yapacaklar ve en az iki yıl hizmet verecekler. Böylelikle hastanede uzman doktor eksiğimiz hemen hemen kalmamış olacak. Ama bazı branşlardaki tek doktor hastalara yetişemediği için bu branşlara ilave atama yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diğer taraftan Bakanlık tarafından hastaneye 8 pratisyen hekim ataması daha yapıldı. Ayrıca 2 pratisyen hekim de İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne atandı.

 

Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan İl Sağlık Müdürümüz Sn. Mustafa Kasapoğlu'na, Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Tavlı'ya, İl Başkanımız Sn. Halit Tomakin'e, AK Parti Ordu Milletvekilimiz Sn. Şenel Yediyıldız’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sn. Numan Kurtulmuş'a teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.