Ginseng, Ordu’da Yetiştirilecek

BÖLGE GÜNDEMİ 04.11.2020 - 22:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1503+ kez okundu.
 

Ginseng, Ordu’da Yetiştirilecek

Ordu’da yeni ürünlerin yetiştirilerek ekonomiye katkı sunulması çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde yeni çalışmalar için düğmeye basıldı. Doğu Asya’nın dağlarında yetişen ve şifalı bitkiler arasında gösterilen ginseng bitkisinin Ordu’da yetiştirilmesi için çalışma başlatıldı.
  Kore Cumhuriyeti Yerel İdari Birliği Türkiye temsilcisi Yong Durk Park ve Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Hülya Turna, başta ginseng olmak üzere Güney Kore ve Türkiye’de bulunan tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme, araştırma, geliştirme ve sanayileştirme faaliyetleri konusunda istişarede bulunmak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Burhan Sakallı ile bir araya geldi. Yong Durk Park, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda iki ülke arasında iletişim köprüsü kurarak uygun bitkilerin Ordu’da yetiştirilmesine katkı sağlayacaklarını söyledi. İLAÇ VE TIP SEKTÖRÜNDE KULLANILIYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Burhan Sakallı Ordu’da Tarım Dairesi Başkanlığımız bünyesinde Sayın Mr. Park’ın önderlik ettiği ginseng ürününün ekilmesi ve tarımının yapılması amacıyla bir araya geldik. Güney Kore’de tarih öncesinden günümüze kadar bilinen, hayatın her alanında özellikle ilaç ve tıp sektöründe kullanılan kıymetli bir ürünün üretimini ilimizde de yapmayı amaçlıyoruz” dedi. “BÜYÜKŞEHİR DEĞERLİ ÜRÜNLERİ ORDU’DA DENEMEK İSTİYOR” Güney Kore Cumhuriyeti Yerel İdari Birliği Türkiye temsilcisi Yong Durk Park ise Türk-Güney Kore Kültür İletişim Derneği Başkanı olarak çeşitli konular üzerinde iki ülke arasında dostluğu artırmak için çalıştığını, ayrıca ortak araştırma ve geliştirme projelerine de yardım ettiğini belirtti. Park, “Ordu Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore ile iyi ilişkiler kurarak burada bulunmayan ama dünyada çok değerli sayılan bitkileri de burada denemek istiyor. Ginseng bitkisi üzerinde 5 yıldır Orman Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yapıyoruz. Bu konu üzerinde araştırmalar yaptım. Ordu’nun durumu iyi. Ordu’da bulunduğum için çok mutluyum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. DENEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK Daha önce Güney Kore ve Türkiye iş birliğinde, Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Ginseng Projesi” kapsamında Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü deneme sahalarında ginseng tohumu ekimi ve kök çeliği dikimi yapılmıştı. Ordu’da da ginseng başta olmak üzere Güney Kore’de yetişen ve bölgemize uygun olduğu düşünülen tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin yapılmasına yönelik deneme çalışmalarına kısa sürede başlanacak.  
Ordu’da yeni ürünlerin yetiştirilerek ekonomiye katkı sunulması çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde yeni çalışmalar için düğmeye basıldı. Doğu Asya’nın dağlarında yetişen ve şifalı bitkiler arasında gösterilen ginseng bitkisinin Ordu’da yetiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

 

Kore Cumhuriyeti Yerel İdari Birliği Türkiye temsilcisi Yong Durk Park ve Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Hülya Turna, başta ginseng olmak üzere Güney Kore ve Türkiye’de bulunan tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme, araştırma, geliştirme ve sanayileştirme faaliyetleri konusunda istişarede bulunmak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Burhan Sakallı ile bir araya geldi.

Yong Durk Park, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda iki ülke arasında iletişim köprüsü kurarak uygun bitkilerin Ordu’da yetiştirilmesine katkı sağlayacaklarını söyledi.

İLAÇ VE TIP SEKTÖRÜNDE KULLANILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Burhan Sakallı Ordu’da Tarım Dairesi Başkanlığımız bünyesinde Sayın Mr. Park’ın önderlik ettiği ginseng ürününün ekilmesi ve tarımının yapılması amacıyla bir araya geldik. Güney Kore’de tarih öncesinden günümüze kadar bilinen, hayatın her alanında özellikle ilaç ve tıp sektöründe kullanılan kıymetli bir ürünün üretimini ilimizde de yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR DEĞERLİ ÜRÜNLERİ ORDU’DA DENEMEK İSTİYOR”

Güney Kore Cumhuriyeti Yerel İdari Birliği Türkiye temsilcisi Yong Durk Park ise Türk-Güney Kore Kültür İletişim Derneği Başkanı olarak çeşitli konular üzerinde iki ülke arasında dostluğu artırmak için çalıştığını, ayrıca ortak araştırma ve geliştirme projelerine de yardım ettiğini belirtti.

Park, “Ordu Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore ile iyi ilişkiler kurarak burada bulunmayan ama dünyada çok değerli sayılan bitkileri de burada denemek istiyor. Ginseng bitkisi üzerinde 5 yıldır Orman Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yapıyoruz. Bu konu üzerinde araştırmalar yaptım. Ordu’nun durumu iyi. Ordu’da bulunduğum için çok mutluyum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DENEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Daha önce Güney Kore ve Türkiye iş birliğinde, Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Ginseng Projesi” kapsamında Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü deneme sahalarında ginseng tohumu ekimi ve kök çeliği dikimi yapılmıştı. Ordu’da da ginseng başta olmak üzere Güney Kore’de yetişen ve bölgemize uygun olduğu düşünülen tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin yapılmasına yönelik deneme çalışmalarına kısa sürede başlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.