Fırıncılarda Tatil Yapacak

BÖLGE GÜNDEMİ 01.05.2018 - 12:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2504+ kez okundu.
 

Fırıncılarda Tatil Yapacak

Ünye’de uzun süre gündemde olan fırıncıların tatil sorunu çözülüyor.
Haftanın 7 günü ekmek çıkaran fırıncıların tatil hayali gerçek oluyor. Edinilen bilgiye göre fırıncılar kendi aralarında yaptıkları anlaşma ile pazar günleri tatil yapacak. Bu karara 95 oranında katılım sağlandığı öğrenilirken Pazar günkü ekmek ihtiyacı ise Cumartesi gününden fazlaca çıkarılacak ekmekle sağlanacak. Bu karar doğrultusunda Ünye’de faaliyet gösteren fırınlara tebligat yollandı. Kararın Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediye Başkanlığı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası ve Ekmek Üreticileri Federasyonu tarafından birlikte yapılan istişare sonucunda alındığı öğrenildi. Fırıncılara Pazar Tatili uygulamasının 6 Mayıs 2018 tarihi itibariyle başlayacağı önerisi olduğu ve bu konu hakkında ilgili kurumların önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacağı belirtildi. Ramazan’da Tam Mesai Alınan kararın Ramazan ayında uygulanmayacağı, Ramazan Bayramı’ndan sonra ise yeniden yürürlüğe gireceği öğrenildi.  
Ünye’de uzun süre gündemde olan fırıncıların tatil sorunu çözülüyor.

Haftanın 7 günü ekmek çıkaran fırıncıların tatil hayali gerçek oluyor. Edinilen bilgiye göre fırıncılar kendi aralarında yaptıkları anlaşma ile pazar günleri tatil yapacak. Bu karara 95 oranında katılım sağlandığı öğrenilirken Pazar günkü ekmek ihtiyacı ise Cumartesi gününden fazlaca çıkarılacak ekmekle sağlanacak.

Bu karar doğrultusunda Ünye’de faaliyet gösteren fırınlara tebligat yollandı. Kararın Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediye Başkanlığı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası ve Ekmek Üreticileri Federasyonu tarafından birlikte yapılan istişare sonucunda alındığı öğrenildi.

Fırıncılara Pazar Tatili uygulamasının 6 Mayıs 2018 tarihi itibariyle başlayacağı önerisi olduğu ve bu konu hakkında ilgili kurumların önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacağı belirtildi.

Ramazan’da Tam Mesai

Alınan kararın Ramazan ayında uygulanmayacağı, Ramazan Bayramı’ndan sonra ise yeniden yürürlüğe gireceği öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.