Fındıkta Fınver Reformu

BÖLGE GÜNDEMİ 26.10.2020 - 09:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1686+ kez okundu.
 

Fındıkta Fınver Reformu

Başkan Hilmi Güler, Fındık Sektörünün En Önemli Sorununa Neşter Vuran Projeye İmza Atıyor. Fınver Projesi İle Çeşuli Sebeplerle Bakımsız Kalan Bahçeler Kiralanarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarafından 5yıl İçinde 100 Verim Artışı Sağlanacak
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındık sektöründe dikkat çeken projelere imza atmaya devam ediyor. Daha önce ‘Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor’ ve ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projeleri ile büyük ses getiren Başkan Güler, bu kez fındık sektöründe en önemli soruna çözüm getirecek bir projeye imza atıyor.     ‘Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor’ ve ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projeleri ile büyük ses getiren, işçi-işveren ve bahçe bakımı alanında önemli bir boşluğu dolduran Ordu Büyükşehir Belediyesi, ‘Fındık Verimlilik Projesi’ni (FINVER) hayata geçirmeye hazırlanıyor.     Fındıkta geleneksel yöntemler yerine bilimsel usullerle bahçe bakımı yaparak verimi arttırmak, miras ve çoklu hisse yoluyla bölündüğü için ekonomik olarak küçülerek bakımsız kalan bahçeler ile Ordu ili dışında yaşayanların geride bıraktığı bahçeleri kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni bir projeye imza atılıyor. Fındık sektöründe önemli bir boşluğu dolduracak olan proje başladı.     BAHÇELERİN BAKIMINI ORTAR YAPACAK     Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, şu bilgileri verdi: “FINVER projesi ile birlikte fındık bahçeleri ORTAR iştirak şirketimiz tarafından 5 yıllığına bahçe sahiplerinden kiralanıyor. Profesyonel ekiplerce, ziraat mühendisi eşliğinde fındık bahçelerinin, budama, gübreleme, ilaçlama, yabani ot temizliği ve fındık hasatı gerçekleştiriliyor. Proje sayesinde 5 yılın sonunda 100 verim artışı hedefleniyor. Verimliliği artırılmış ve bakımı yapılmış bahçeler sözleşme tarihi sonunda bahçe sahiplerine koşulsuz olarak teslim ediliyor. Böylece hem hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılamış hem de fındık verimini artırmış oluyoruz. İlk olarak Perşembe ilçemizde 300 dekar ile başladığımız projemizi, gelecek yıllarda tüm ilçelerimizde 1000 dekarlık büyük işletmelere dönüştürmeyi hedefliyoruz”      FINDIKTA KAZAN-KAZAN     Sosyal belediyecilik alanına önem verdiklerini ifade eden Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Gerçekleştirdiğimiz projeler ile yeni bir model oluşturduk. Fındık yetiştiriciliğini profesyonel yönetilen bir işletme haline dönüştürüyoruz. Fındık bahçe sahiplerinin ve işçilerin daha fazla gelir sağladıkları, her iki taraf için kazan-kazan durumu oluşturan profesyonel fındık yetiştiriciliği ile birlikte fındık verimliliğini en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.  
Başkan Hilmi Güler, Fındık Sektörünün En Önemli Sorununa Neşter Vuran Projeye İmza Atıyor. Fınver Projesi İle Çeşuli Sebeplerle Bakımsız Kalan Bahçeler Kiralanarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarafından 5yıl İçinde 100 Verim Artışı Sağlanacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, fındık sektöründe dikkat çeken projelere imza atmaya devam ediyor. Daha önce ‘Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor’ ve ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projeleri ile büyük ses getiren Başkan Güler, bu kez fındık sektöründe en önemli soruna çözüm getirecek bir projeye imza atıyor.

 

 

‘Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor’ ve ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projeleri ile büyük ses getiren, işçi-işveren ve bahçe bakımı alanında önemli bir boşluğu dolduran Ordu Büyükşehir Belediyesi, ‘Fındık Verimlilik Projesi’ni (FINVER) hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

 

Fındıkta geleneksel yöntemler yerine bilimsel usullerle bahçe bakımı yaparak verimi arttırmak, miras ve çoklu hisse yoluyla bölündüğü için ekonomik olarak küçülerek bakımsız kalan bahçeler ile Ordu ili dışında yaşayanların geride bıraktığı bahçeleri kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni bir projeye imza atılıyor. Fındık sektöründe önemli bir boşluğu dolduracak olan proje başladı.

 

 

BAHÇELERİN BAKIMINI ORTAR YAPACAK

 

 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, şu bilgileri verdi: “FINVER projesi ile birlikte fındık bahçeleri ORTAR iştirak şirketimiz tarafından 5 yıllığına bahçe sahiplerinden kiralanıyor. Profesyonel ekiplerce, ziraat mühendisi eşliğinde fındık bahçelerinin, budama, gübreleme, ilaçlama, yabani ot temizliği ve fındık hasatı gerçekleştiriliyor. Proje sayesinde 5 yılın sonunda 100 verim artışı hedefleniyor. Verimliliği artırılmış ve bakımı yapılmış bahçeler sözleşme tarihi sonunda bahçe sahiplerine koşulsuz olarak teslim ediliyor. Böylece hem hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılamış hem de fındık verimini artırmış oluyoruz. İlk olarak Perşembe ilçemizde 300 dekar ile başladığımız projemizi, gelecek yıllarda tüm ilçelerimizde 1000 dekarlık büyük işletmelere dönüştürmeyi hedefliyoruz”

 

 

 FINDIKTA KAZAN-KAZAN

 

 

Sosyal belediyecilik alanına önem verdiklerini ifade eden Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Gerçekleştirdiğimiz projeler ile yeni bir model oluşturduk. Fındık yetiştiriciliğini profesyonel yönetilen bir işletme haline dönüştürüyoruz. Fındık bahçe sahiplerinin ve işçilerin daha fazla gelir sağladıkları, her iki taraf için kazan-kazan durumu oluşturan profesyonel fındık yetiştiriciliği ile birlikte fındık verimliliğini en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.