Dünya Tiyatrolar Günü Kutlu Olsun

SANAT 28.03.2018 - 23:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2505+ kez okundu.
 

Dünya Tiyatrolar Günü Kutlu Olsun

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında tiyatronun toplum kültürünün bir parçası olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Ne şanslıyız ki 100 yıllık tiyatro kültürüne sahip bir kentimiz ve 54 yıldır perdelerini hiç kapatmadan yaşamını sürdüren bir tiyatromuz var” dedi.
Başkan Enver Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi: Günlük hayatta yaşanmış ya da yaşanılabilir olayları sahne üzerinde canlandıran ve görsel sanatların en önemli dallarından biri olan tiyatro sanatı, çağımızın gerektirdiği imkânlardan da yararlanarak günümüzde çok önemli bir yere hatta yaşamımızın bir parçası hâline gelmiştir. Geçmişe, günümüze ve geleceğe ışık tutan tiyatro sanatı, hep iyiden, güzelden ve hoşluktan yana olmuştur. İnsanları eğitirken düşündüren, düşündürürken sorgulatan ve sorgulatırken keyif aldıran tiyatro, yaşamımızın önemli bir parçası hâline gelmişken, ilk olarak 1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan karar ile her yıl 27 Mart tarihi, Dünya Tiyatro Günü olarak kabul edilmiştir. Ne şanslıyız ki 100 yıllık tiyatro kültürüne sahip bir kentimiz ve 54 yıldır perdelerini hiç kapatmadan yaşamını sürdüren bir tiyatromuz var. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, geçmişten günümüze ve günümüzden geleceğe ışık tutan bir tiyatromuzdur ve öyle olmaya da devam edecektir. Kent kültürümüzün en önemli sembollerinden biri olan OBBKT, gerek il dışında gerekse ilçelerimizin tamamında sahnelediği yetişkin ve çocuk oyunlarıyla kültür sanat hizmeti vererek, tiyatro sanatını bütün kentimize aşılamaya ve sevdirmeye devam ediyor. Bundan dolayı değerli tiyatro sanatçılarımıza gösterdikleri performanslarından dolayı teşekkür ediyor, bu akşam ücretsiz olarak sahnelenecek “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunumuza tüm sanatseverleri davet ediyorum. Bu vesileyle “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor, tiyatro sanatına emek verip hayatta olmayan herkesi rahmetle yâd ediyor ve sanatseverlere tiyatro dolu günler diliyorum.      
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında tiyatronun toplum kültürünün bir parçası olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Ne şanslıyız ki 100 yıllık tiyatro kültürüne sahip bir kentimiz ve 54 yıldır perdelerini hiç kapatmadan yaşamını sürdüren bir tiyatromuz var” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Günlük hayatta yaşanmış ya da yaşanılabilir olayları sahne üzerinde canlandıran ve görsel sanatların en önemli dallarından biri olan tiyatro sanatı, çağımızın gerektirdiği imkânlardan da yararlanarak günümüzde çok önemli bir yere hatta yaşamımızın bir parçası hâline gelmiştir.

Geçmişe, günümüze ve geleceğe ışık tutan tiyatro sanatı, hep iyiden, güzelden ve hoşluktan yana olmuştur. İnsanları eğitirken düşündüren, düşündürürken sorgulatan ve sorgulatırken keyif aldıran tiyatro, yaşamımızın önemli bir parçası hâline gelmişken, ilk olarak 1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan karar ile her yıl 27 Mart tarihi, Dünya Tiyatro Günü olarak kabul edilmiştir.

Ne şanslıyız ki 100 yıllık tiyatro kültürüne sahip bir kentimiz ve 54 yıldır perdelerini hiç kapatmadan yaşamını sürdüren bir tiyatromuz var. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, geçmişten günümüze ve günümüzden geleceğe ışık tutan bir tiyatromuzdur ve öyle olmaya da devam edecektir.

Kent kültürümüzün en önemli sembollerinden biri olan OBBKT, gerek il dışında gerekse ilçelerimizin tamamında sahnelediği yetişkin ve çocuk oyunlarıyla kültür sanat hizmeti vererek, tiyatro sanatını bütün kentimize aşılamaya ve sevdirmeye devam ediyor. Bundan dolayı değerli tiyatro sanatçılarımıza gösterdikleri performanslarından dolayı teşekkür ediyor, bu akşam ücretsiz olarak sahnelenecek “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunumuza tüm sanatseverleri davet ediyorum.

Bu vesileyle “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor, tiyatro sanatına emek verip hayatta olmayan herkesi rahmetle yâd ediyor ve sanatseverlere tiyatro dolu günler diliyorum.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.