Diş Hekimliği Fakültesinde Engelli ve Dental Tomografi Ünitelerinin Açılışı Yapıldı

SAĞLIK 05.11.2020 - 15:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1927+ kez okundu.
 

Diş Hekimliği Fakültesinde Engelli ve Dental Tomografi Ünitelerinin Açılışı Yapıldı

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Engelli ve Dental Tomografi Ünitelerinin açılışı gerçekleştirildi.
    Gerçekleştirilen açılışa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi M. Sami Güler, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ile akademik ve idari personel katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, “15 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Fakültemiz 8 anabilim dalı, 8 poliklinik, 6 laboratuvar, 4 preklinik, 2 lokal anestezi bölümü, 1 kütüphane, 5 derslik ve seminer salonundan oluşmaktadır. Hizmetimizi bu akıllı binada vermekteyiz, geçen yıl engelliler için Yükseköğretim Kurulu tarafından turuncu bayrak ödülü aldık. Bugün de Fakültemizde bölgemizdeki engelli bireyler için Engelli Ünitesi ve Dental Tomografi Ünitesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Diş Hekimliği Fakültemiz, gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Fakültemiz, bulunduğu bölge ve bu bölgede yaşayanlar için değer oluşturma hedefiyle sağlık hizmetlerine aralıksız devam etmektedir. Bugün burada Engelli Ünitesi ve Günübirlik Kliniği’nde özel bireylerimizin ve tedaviden korkan hastaların genel anestezi gerektiren durumlarda onların ağız ve diş sağlıkları için gerekli olan ameliyathanemizin açılışını yapacağız. Bununla birlikte halihazırda Fakültemizde genel anestezi altında tedavi bekleyen 300’e yakın engelli hasta vardır.  Ayrıca açılışını gerçekleştireceğimiz Dental Tomografi Ünitesi ile hastalarımızın baş ve boyun bölgesine ait görüntüleme işlemleri sayesinde ayrıntılı teşhis ve tedavi yapılabilecektir.  Gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından dolayı başta Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi olmak üzere tüm akademik ve idari personeline teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. ODÜ Basın    
Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Engelli ve Dental Tomografi Ünitelerinin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

Gerçekleştirilen açılışa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi M. Sami Güler, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ile akademik ve idari personel katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, “15 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Fakültemiz 8 anabilim dalı, 8 poliklinik, 6 laboratuvar, 4 preklinik, 2 lokal anestezi bölümü, 1 kütüphane, 5 derslik ve seminer salonundan oluşmaktadır. Hizmetimizi bu akıllı binada vermekteyiz, geçen yıl engelliler için Yükseköğretim Kurulu tarafından turuncu bayrak ödülü aldık. Bugün de Fakültemizde bölgemizdeki engelli bireyler için Engelli Ünitesi ve Dental Tomografi Ünitesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Diş Hekimliği Fakültemiz, gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Fakültemiz, bulunduğu bölge ve bu bölgede yaşayanlar için değer oluşturma hedefiyle sağlık hizmetlerine aralıksız devam etmektedir. Bugün burada Engelli Ünitesi ve Günübirlik Kliniği’nde özel bireylerimizin ve tedaviden korkan hastaların genel anestezi gerektiren durumlarda onların ağız ve diş sağlıkları için gerekli olan ameliyathanemizin açılışını yapacağız. Bununla birlikte halihazırda Fakültemizde genel anestezi altında tedavi bekleyen 300’e yakın engelli hasta vardır.  Ayrıca açılışını gerçekleştireceğimiz Dental Tomografi Ünitesi ile hastalarımızın baş ve boyun bölgesine ait görüntüleme işlemleri sayesinde ayrıntılı teşhis ve tedavi yapılabilecektir.  Gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından dolayı başta Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi olmak üzere tüm akademik ve idari personeline teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.