CHP’li Adıgüzel, Vali Yavuz’u hedef aldı:

SİYASET 02.04.2020 - 09:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2188+ kez okundu.
 

CHP’li Adıgüzel, Vali Yavuz’u hedef aldı:

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Vali, korona virüsle mücadeleyi fırsat bilerek vatandaşın üstüne adeta kâbus gibi çökmüştür. Bu durumun salgın süresince kamuoyunda gündeme gelen, kolonya ve maske fırsatçılığından ne farkı var?” dedi.
“Vatandaşın üstüne kâbus gibi çökmüştür” CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Mahallesi’nde yöre halkının çöpe karşı 100 günü geçen çevre mücadelesinin Ordu Valisi Seddar Yavuz tarafından hukuki ve insani boyutları aşan uygulamalarıyla ve korona virüs salgını nedeniyle engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Adıgüzel, “Vali, korona virüs salgınını fırsat bilip, halkın direniş çadırını dağıttı. 25 kişiyi daha gözaltına aldırdı. Akpınar ve Yoğunoluk Mahallelerine gidiş gelişler bile sıkı kontrol altında. Vali yolları tutmuş durumda ve millet tarlasına gidemiyor. İnsanlar normal hayatlarına devam edemiyor. Valinin zulmü çöp alanıyla da sınırlı kalmayıp çöp alanından uzaktaki evlerden gençleri gözaltına alma çabasına kadar ulaşmış, gençlerini vermek istemeyen köylü kadınlarla güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştır” diye konuştu. “Hükümeti bu hukuksuzluğa dur demeye çağırıyorum” CHP’li Adıgüzel, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Vali devletin jandarmasını ve polisini özel bir şirkete ait olan işletmeye adeta kadrolu çalışan gibi kullandırmaktadır. Bir yandan da alana iş makineleri, itfaiye araçları sokarak çevre ve orman katliamı çöp alanının dışına doğru genişletilmektedir. Tesisten rüzgârla etrafa savrulan poşet ve kâğıtların oluşturduğu adeta adak ağacı ormanını temizlemek için itfaiyenin tazyikli suyunu ve işçileri kullanıyor. Temizleyemediği ağaçları da dibinden kesiyor.  Vali, korona virüsle mücadeleyi fırsat bilerek vatandaşın üstüne adeta kâbus gibi çökmüştür. Bu durumun salgın süresince kamuoyunda gündeme gelen, kolonya ve maske fırsatçılığından ne farkı var? Kamuoyunu bu sorumsuzluğa ve fırsatçılığa karşı duyarlı olmaya ve hükümeti de bu hukuksuzluğa ve izansızlığa dur demeye çağırıyorum. Zulüm ile abad olunmaz.”
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Vali, korona virüsle mücadeleyi fırsat bilerek vatandaşın üstüne adeta kâbus gibi çökmüştür. Bu durumun salgın süresince kamuoyunda gündeme gelen, kolonya ve maske fırsatçılığından ne farkı var?” dedi.

“Vatandaşın üstüne kâbus gibi çökmüştür”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Mahallesi’nde yöre halkının çöpe karşı 100 günü geçen çevre mücadelesinin Ordu Valisi Seddar Yavuz tarafından hukuki ve insani boyutları aşan uygulamalarıyla ve korona virüs salgını nedeniyle engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Adıgüzel, “Vali, korona virüs salgınını fırsat bilip, halkın direniş çadırını dağıttı. 25 kişiyi daha gözaltına aldırdı. Akpınar ve Yoğunoluk Mahallelerine gidiş gelişler bile sıkı kontrol altında. Vali yolları tutmuş durumda ve millet tarlasına gidemiyor. İnsanlar normal hayatlarına devam edemiyor. Valinin zulmü çöp alanıyla da sınırlı kalmayıp çöp alanından uzaktaki evlerden gençleri gözaltına alma çabasına kadar ulaşmış, gençlerini vermek istemeyen köylü kadınlarla güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştır” diye konuştu.

“Hükümeti bu hukuksuzluğa dur demeye çağırıyorum”

CHP’li Adıgüzel, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Vali devletin jandarmasını ve polisini özel bir şirkete ait olan işletmeye adeta kadrolu çalışan gibi kullandırmaktadır. Bir yandan da alana iş makineleri, itfaiye araçları sokarak çevre ve orman katliamı çöp alanının dışına doğru genişletilmektedir. Tesisten rüzgârla etrafa savrulan poşet ve kâğıtların oluşturduğu adeta adak ağacı ormanını temizlemek için itfaiyenin tazyikli suyunu ve işçileri kullanıyor. Temizleyemediği ağaçları da dibinden kesiyor.  Vali, korona virüsle mücadeleyi fırsat bilerek vatandaşın üstüne adeta kâbus gibi çökmüştür. Bu durumun salgın süresince kamuoyunda gündeme gelen, kolonya ve maske fırsatçılığından ne farkı var? Kamuoyunu bu sorumsuzluğa ve fırsatçılığa karşı duyarlı olmaya ve hükümeti de bu hukuksuzluğa ve izansızlığa dur demeye çağırıyorum. Zulüm ile abad olunmaz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.