Büyükşehir borç sarmalına sürükleniyor!

SİYASET 11.05.2020 - 00:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2290+ kez okundu.
 

Büyükşehir borç sarmalına sürükleniyor!

Büyükşehrin aldığı borçlanma yetkilerine dikkat çeken CHP Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Onur Çam, bu yetkinin önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılar doğuracağını söyledi.
CHP Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Onur Çam yaptığı açıklamada “2017’de Enver Yılmaz tarafından Büyükşehrin borcu olmadığına dair açıklama yapıldı. Açıklama arşivlerde duruyor. 2019 yılında seçilen Hilmi Güler Başkanlığındaki yönetim ise borç açıklamasını 770 milyon olarak yaptı. Geçtiğimiz Aralık ayında ise Sayın Hilmi Güler 300 milyon borç ödediğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesine yazılı başvurumuz oldu. Kime? Nereye? Ne şekilde? Nerden kaynaklanan borcun hangi kaynakla ödendiğini sorduk. Sayıştay raporunu istedik. Yazılı soru sorduk, maalesef meclis üyesi olarak hiçbir cevap alamadık. 50 milyonun üzerine 178 milyon daha borçlanma Bugüne geldiğimiz noktada en son meclis toplantısında 178 milyon borçlanma yetkisi alındı. Onun öncesinde minimum 50 milyon borçlanma oldu. Bu borçlanma yetkileri büyük bir sarmala giriyor. Önümüzdeki dönemlerde Ordu Büyükşehir Belediyemizin ekonomik buhranla karşılaşma ihtimali kuvvetle muhtemel. Öncelikle bu rakamların Belediye tarafından ortaya koyulması gerekiyor. Bu seviyede yüksek borçlanmayı anlayabilmek mümkün değil. Ordu ile alakalı ekonomik durumlarda ciddi kaygı duyuyoruz” dedi.
Büyükşehrin aldığı borçlanma yetkilerine dikkat çeken CHP Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Onur Çam, bu yetkinin önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılar doğuracağını söyledi.

CHP Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Onur Çam yaptığı açıklamada “2017’de Enver Yılmaz tarafından Büyükşehrin borcu olmadığına dair açıklama yapıldı. Açıklama arşivlerde duruyor. 2019 yılında seçilen Hilmi Güler Başkanlığındaki yönetim ise borç açıklamasını 770 milyon olarak yaptı. Geçtiğimiz Aralık ayında ise Sayın Hilmi Güler 300 milyon borç ödediğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesine yazılı başvurumuz oldu. Kime? Nereye? Ne şekilde? Nerden kaynaklanan borcun hangi kaynakla ödendiğini sorduk. Sayıştay raporunu istedik. Yazılı soru sorduk, maalesef meclis üyesi olarak hiçbir cevap alamadık.

50 milyonun üzerine 178 milyon daha borçlanma

Bugüne geldiğimiz noktada en son meclis toplantısında 178 milyon borçlanma yetkisi alındı. Onun öncesinde minimum 50 milyon borçlanma oldu. Bu borçlanma yetkileri büyük bir sarmala giriyor. Önümüzdeki dönemlerde Ordu Büyükşehir Belediyemizin ekonomik buhranla karşılaşma ihtimali kuvvetle muhtemel. Öncelikle bu rakamların Belediye tarafından ortaya koyulması gerekiyor. Bu seviyede yüksek borçlanmayı anlayabilmek mümkün değil. Ordu ile alakalı ekonomik durumlarda ciddi kaygı duyuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.