Boztepe trafiğe kapatılıyor

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.01.2020 - 23:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1568+ kez okundu.
 

Boztepe trafiğe kapatılıyor

Boztepe'nin zirvesi trafiğe kapatılarak yayalaştırılıyor. Yöresel ürünlerin satış mağazalarının yer alacağı Boztepe'de yeni bir yol ve seyir terası inşa edilecek.
Karadeniz Bölgesi ve Ordu’nun en önemli cazibe merkezlerinden olan Boztepe’nin zirvesinde yapılan yenileme çalışmaları sürüyor.  Boztepe’de ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi’ kapsamında, 11 dairelik 5 adet villa tipi otel ile 1 adet restoranın yapımı tamamlandı. Beş aşamadan oluşan projenin ilk aşaması bitirildikten sonra ikinci ve üçüncü aşamaya geçildi. Yerli ve yabancı turistlerin Boztepe’ye çıktığında ilk ziyaret ettiği alan olan zirve alanı trafikten arındırılarak yayalaştırılıyor. Halen alt yapı çalışmalarının sürdüğü proje tamamlandığında üst yapısı trafiğe kapalı alan olarak inşa edilecek. Bu çalışmanın ardından üçüncü aşama olan yöresel ürünlere ait satış birimleri inşa edilecek. Bu iki çalışmanın bitirilmesiyle Boztepe’nin zirvesi yöresel ürünlerin bulunduğu ve yayalaştırılmış bir halan haline dönüştürülerek turistik cazibesi arttırılacak. Projenin dördüncü aşamasında Boztepe’yi arkadan dolaşacak ikinci bir alternatif yol güzergâhı, beşinci aşamada ise seyir terası inşa edilecek.
Boztepe'nin zirvesi trafiğe kapatılarak yayalaştırılıyor. Yöresel ürünlerin satış mağazalarının yer alacağı Boztepe'de yeni bir yol ve seyir terası inşa edilecek.

Karadeniz Bölgesi ve Ordu’nun en önemli cazibe merkezlerinden olan Boztepe’nin zirvesinde yapılan yenileme çalışmaları sürüyor.  Boztepe’de ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi’ kapsamında, 11 dairelik 5 adet villa tipi otel ile 1 adet restoranın yapımı tamamlandı. Beş aşamadan oluşan projenin ilk aşaması bitirildikten sonra ikinci ve üçüncü aşamaya geçildi. Yerli ve yabancı turistlerin Boztepe’ye çıktığında ilk ziyaret ettiği alan olan zirve alanı trafikten arındırılarak yayalaştırılıyor. Halen alt yapı çalışmalarının sürdüğü proje tamamlandığında üst yapısı trafiğe kapalı alan olarak inşa edilecek. Bu çalışmanın ardından üçüncü aşama olan yöresel ürünlere ait satış birimleri inşa edilecek. Bu iki çalışmanın bitirilmesiyle Boztepe’nin zirvesi yöresel ürünlerin bulunduğu ve yayalaştırılmış bir halan haline dönüştürülerek turistik cazibesi arttırılacak.

Projenin dördüncü aşamasında Boztepe’yi arkadan dolaşacak ikinci bir alternatif yol güzergâhı, beşinci aşamada ise seyir terası inşa edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.