Biz değil elalem kazanıyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.10.2019 - 17:54, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2226+ kez okundu.
 

Biz değil elalem kazanıyor

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Dünyada fındığın yüzde 88'ini yetiştiren ülke olarak elde ettiğimiz gelir sadece 2 milyar dolar. Ama öte yandan bir adam bizim fındığın içine sadece kakaoyu koyarak 10 milyar dolar gelir elde ediyor” dedi.
Fındıktaki acı gerçeği TOBB Başkanı açıkladı FINDIĞIN DEĞERİNİ BİZLER BİLMEDİK Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bakanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Allah en sağlıklı üç tane gıdayı yine bize vermiş, bu millete. Yine kıymetini bilmiyoruz. Birincisi zeytin, ikincisi üzüm, üçüncüsü fındık. Bunların üçü de en önemli gıda malzemeleri. Bütün doktorlara gittiğiniz zaman. Bu üçünü sayar size. Öyle bir şey ki bu üç gıdayı tükettiğinizde neredeyse hiçbir hastalığa yakalanmayacak gibi olursunuz. Ama bizler, bunların hiçbirinin değerini bilemedik. Ne ticarileştirebildik ne de başka bir şey yapabildik” diye konuştu. BURADA SUÇ BİZDE, BAŞKASINDA DEĞİL Türkiye'de, fındıktan 450 bin ailenin geçimini sağladığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizde fındıktan yılda 2 milyar dolar gelir elde ediliyor. Ama öte yandan bir adam bizim fındığı olmadık ülkelerde üretiyordu. Geldi şimdi burada, Trabzon'da üretmeye başladı. Adam bizim fındığın içine sadece kakaoyu koyarak 10 milyar dolar gelir elde ediyor. Bir firma 10 milyar dolar, dünyada fındığın yüzde 88'ini yetiştiren ülke olarak elde ettiğimiz gelir ise, sadece 2 milyar dolar. Ama burada suç bizde, başkasında değil. Hepimizde” şeklinde konuştu.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Dünyada fındığın yüzde 88'ini yetiştiren ülke olarak elde ettiğimiz gelir sadece 2 milyar dolar. Ama öte yandan bir adam bizim fındığın içine sadece kakaoyu koyarak 10 milyar dolar gelir elde ediyor” dedi.

Fındıktaki acı gerçeği TOBB Başkanı açıkladı

FINDIĞIN DEĞERİNİ BİZLER BİLMEDİK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bakanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Allah en sağlıklı üç tane gıdayı yine bize vermiş, bu millete. Yine kıymetini bilmiyoruz. Birincisi zeytin, ikincisi üzüm, üçüncüsü fındık. Bunların üçü de en önemli gıda malzemeleri. Bütün doktorlara gittiğiniz zaman. Bu üçünü sayar size. Öyle bir şey ki bu üç gıdayı tükettiğinizde neredeyse hiçbir hastalığa yakalanmayacak gibi olursunuz. Ama bizler, bunların hiçbirinin değerini bilemedik. Ne ticarileştirebildik ne de başka bir şey yapabildik” diye konuştu.

BURADA SUÇ BİZDE, BAŞKASINDA DEĞİL

Türkiye'de, fındıktan 450 bin ailenin geçimini sağladığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizde fındıktan yılda 2 milyar dolar gelir elde ediliyor. Ama öte yandan bir adam bizim fındığı olmadık ülkelerde üretiyordu. Geldi şimdi burada, Trabzon'da üretmeye başladı. Adam bizim fındığın içine sadece kakaoyu koyarak 10 milyar dolar gelir elde ediyor. Bir firma 10 milyar dolar, dünyada fındığın yüzde 88'ini yetiştiren ülke olarak elde ettiğimiz gelir ise, sadece 2 milyar dolar. Ama burada suç bizde, başkasında değil. Hepimizde” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.