Barınaktaki Hayvanlar Bilinmezliğe Gidiyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 18.12.2018 - 22:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1563+ kez okundu.
 

Barınaktaki Hayvanlar Bilinmezliğe Gidiyor

Hayvan severler, Ünye sahipsiz hayvanlar besleme barınağındaki şartlardan şikayetçi durumda.
  Deniz ve yol kenarı arasına sıkışmış durumda olan ve hiç bir güvenlik önlemi bulunmayan Ünye sahipsiz hayvanlar besleme barınağında hayvanlar, hastalıklı ve güvenliksiz ortamda yaşamaya çalışıyor. Alanda bulunan hayvanlardan bazılarında bulaşıcı olan uyuz ve gençlik hastalıklarının olduğunu belirten hayvan severler, alana veteriner ve güvenlik önlemleri alınmasını istediklerini belirttiler. Alanın yol kenarında olmasından dolayı köpeklere araba çarptığını belirten Gönüllü Hayvan sever, alanın daha güvenli bir yere taşınmasını istediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Sokak hayvanlarının başta besleme, barınma gibi çok büyük sıkıntıları var. Hayvanları toplayıp sağa sola atıyorlar ve bizler bu hayvanlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu barınaklar da hayvanların barınmaları için yeterli değil. Hayvanlarımız hasta durumda ve veteriner sıkıntımız var. Burada bir hayvan hastanemizin olması gerekiyor. Ordu’ya gönderdiğimiz hayvanlar geri gelmiyor. Bu alan yol kenarında olduğundan dolayı ve yol kenarında hiç bir dikkat işareti veya koruma olmadığı için hayvanlarımıza araba çarpıyor. Biz ilk başta kesinlikle bu alanın taşınmasını istiyoruz.”diye konuştu. Alandaki hayvanların bulaşıcı hastalıklara sahip olduğunu ifade eden Ordu Gönüllü Hayvan Koruma Görevlisi, bu şekilde devam ederse köpekleri kaybedeceklerini belirterek şunları söyledi:  “Hayvanlar için yapılan yerler yetersiz kalıyor. Uyuz köpekler ve gençlik hastalığına yakalanmış köpekler mevcut. Bu hastalıklar bulaşıcı hastalıklardır ve yayılır. Bu hayvanların tedavisi için buraya veteriner şart durumdadır. Alanımız çöp kenarında ve çöpten beslenen hayvanlar uyuz oluyor. Bu köpekler şehre indiklerinde taşlamalar,şikayetler oluyor ve bu köpekler bilinmeze gidiyor. Çevre İlçelerden Hayvanlar Çöplüğe Boşaltılıyor Çevre ilçelerden köpekler getirip çöplüğe boşaltıyorlar. Burada köpek sayısı gün geçtikçe artıyor ve bunlarla ilgili önlemler alınmıyor. Barınak denilen yerler yol kenarlarında ve herhangi bir uyarı işareti olmadığı için köpeklere araba çarpıyor. Bizim kaymakamlık ve belediyeye bu konularda verdiğimiz dilekçeler geri dönüyor. Ben buraya yol kenarı tabelası için dilekçe verdim ancak dilekçe karayolları tarafından sonuç bulamadı. Bu alanda besleme yapılıyor ancak hasta köpekler var ve alanda veteriner olmadığı için biz bu köpekleri kaybedeceğiz. Hasta Hayvanlar İçin Veteriner İstiyoruz Gençlik hastalığı yavrulara çabuk bulaşır, uyuz hastalığı temas yoluyla bulaşır, aynı kaptan yemek yediklerinde yine hastalık bulaşabilir. Bu alan deniz kenarında bulunuyor ve rüzgar hayvanların hasta olmasına sebep oluyor. Biz hasta hayvanları barınağa göndersek oradaki hayvanlar da hastalık kapacaklar. Bu sebepten dolayı veterinerin bu alanda çalışmasını istiyoruz.” diye konuşt
Hayvan severler, Ünye sahipsiz hayvanlar besleme barınağındaki şartlardan şikayetçi durumda.

 

Deniz ve yol kenarı arasına sıkışmış durumda olan ve hiç bir güvenlik önlemi bulunmayan Ünye sahipsiz hayvanlar besleme barınağında hayvanlar, hastalıklı ve güvenliksiz ortamda yaşamaya çalışıyor.

Alanda bulunan hayvanlardan bazılarında bulaşıcı olan uyuz ve gençlik hastalıklarının olduğunu belirten hayvan severler, alana veteriner ve güvenlik önlemleri alınmasını istediklerini belirttiler.

Alanın yol kenarında olmasından dolayı köpeklere araba çarptığını belirten Gönüllü Hayvan sever, alanın daha güvenli bir yere taşınmasını istediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Sokak hayvanlarının başta besleme, barınma gibi çok büyük sıkıntıları var. Hayvanları toplayıp sağa sola atıyorlar ve bizler bu hayvanlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu barınaklar da hayvanların barınmaları için yeterli değil. Hayvanlarımız hasta durumda ve veteriner sıkıntımız var. Burada bir hayvan hastanemizin olması gerekiyor. Ordu’ya gönderdiğimiz hayvanlar geri gelmiyor. Bu alan yol kenarında olduğundan dolayı ve yol kenarında hiç bir dikkat işareti veya koruma olmadığı için hayvanlarımıza araba çarpıyor. Biz ilk başta kesinlikle bu alanın taşınmasını istiyoruz.”diye konuştu.

Alandaki hayvanların bulaşıcı hastalıklara sahip olduğunu ifade eden Ordu Gönüllü Hayvan Koruma Görevlisi, bu şekilde devam ederse köpekleri kaybedeceklerini belirterek şunları söyledi:  “Hayvanlar için yapılan yerler yetersiz kalıyor. Uyuz köpekler ve gençlik hastalığına yakalanmış köpekler mevcut. Bu hastalıklar bulaşıcı hastalıklardır ve yayılır. Bu hayvanların tedavisi için buraya veteriner şart durumdadır. Alanımız çöp kenarında ve çöpten beslenen hayvanlar uyuz oluyor. Bu köpekler şehre indiklerinde taşlamalar,şikayetler oluyor ve bu köpekler bilinmeze gidiyor.

Çevre İlçelerden Hayvanlar Çöplüğe Boşaltılıyor

Çevre ilçelerden köpekler getirip çöplüğe boşaltıyorlar. Burada köpek sayısı gün geçtikçe artıyor ve bunlarla ilgili önlemler alınmıyor. Barınak denilen yerler yol kenarlarında ve herhangi bir uyarı işareti olmadığı için köpeklere araba çarpıyor. Bizim kaymakamlık ve belediyeye bu konularda verdiğimiz dilekçeler geri dönüyor. Ben buraya yol kenarı tabelası için dilekçe verdim ancak dilekçe karayolları tarafından sonuç bulamadı. Bu alanda besleme yapılıyor ancak hasta köpekler var ve alanda veteriner olmadığı için biz bu köpekleri kaybedeceğiz.

Hasta Hayvanlar İçin Veteriner İstiyoruz

Gençlik hastalığı yavrulara çabuk bulaşır, uyuz hastalığı temas yoluyla bulaşır, aynı kaptan yemek yediklerinde yine hastalık bulaşabilir. Bu alan deniz kenarında bulunuyor ve rüzgar hayvanların hasta olmasına sebep oluyor. Biz hasta hayvanları barınağa göndersek oradaki hayvanlar da hastalık kapacaklar. Bu sebepten dolayı veterinerin bu alanda çalışmasını istiyoruz.” diye konuşt

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.